Mahlab İçin En İyi Alternatifler Nelerdir?

by baharatdiyari
Mahlab substitute

Mahlab, yapılan bir baharattır. Yabani bir kirazın öğütülmüş çekirdeği, birçok Yunan ve Orta Doğu hamur işinin tadını oluşturmak için kullanılır. Batılı damak zevkine pek tanıdık olmayan lezzetlerden biridir. ABD’deyseniz, iyi stoklanmış bir özel gıda mağazasının yakınında yaşamıyorsanız bu baharatı bulmakta zorlanabilirsiniz. Eğer mahlab bulma çabalarınız başarısız olursa, yalnız değilsiniz. Orada birkaç denenmiş ve gerçek alternatif var.

En İyi Seçenek: Badem Özü ve Yıldız Anason

Badem özü ve yıldız anason, mahlab lezzetini taklit etmek için birlikte ve ölçülü olarak kullanabileceğiniz iki güçlü aromadır. Mahlab’ın ana aroması badem olduğundan, badem özü bu tadı etkili bir şekilde yerine getirebilir. Ekstrakt, acı bademlerden elde edilen yağın yanı sıra su ve yağdan oluşur. Yıldız anason, Asya’da yaprak dökmeyen bir ağaç olan Illicium verum’un meyvesidir. Yıldız anason, gerçek mahlabın unlu mamullere kattığı derin, gizemli meyan kökü notalarını sağlayabilir.

Bu ikameyi damak tadınıza göre ayarlamanız gerekecek, ancak yıldız anasondan biraz daha fazla badem özü olacak şekilde iki aromayı birleştirmelisiniz. Badem aromasının ön planda, yıldız anasonun arka planda olmasını istiyorsunuz. Her ikisinin de son derece keskin olduğunu unutmamak önemlidir, bu nedenle dikkatli ilerleyin.

Anason, mahlab severlerin istediği meyan kökü notalarını sağlayabilir. Ekstrakt yaygın olarak mevcuttur, ancak bulmakta zorluk çekiyorsanız, fazla sorun yaşamadan kendinizinkini yapabilirsiniz. Tarifin iki malzemesi var: 2 çay kaşığı anason tohumu ve 6 ons votka.

Birleştirilen bileşenlerin iki ay geçmeden kullanıma hazır olmayacağından bunun belirli bir öngörü gerektirdiğini unutmayın. Yukarıdaki alternatiflerde olduğu gibi, bu mahlab alternatifinden de az miktarda denemek ve istediğiniz tadı elde edene kadar ayarlamak en iyisidir. Anason aroması, siz votkadan anason tohumlarını çıkarana kadar yoğunlaşmaya devam edecektir.

Diğer Alternatifler

Yaygın bir seçenek, toprak kombinasyonudur; rezene tohumu ve kakule. Her ikisini de bulmak yukarıdaki seçeneklerin çoğundan daha kolay olabilir. Rezene tohumları meyan kökü notalarını sağlayabilirken kakule, mahlab gerektiren ekmek ve kurabiye tariflerini tamamlaması gereken yoğun bir tatlılık sağlar.

Acı badem bulabilirseniz, bazı aşçılar mahlab yerine bunları tavsiye ediyor. ABD’de yaşıyorsanız, potansiyel toksisiteleri nedeniyle bunları bulmakta özellikle zorlanabilirsiniz. Gıda ve İlaç İdaresi hem çekirdeğin hem de ağacın yasa dışı olduğunu düşünüyor.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın