İyi Bir Füme Kırmızı Biber İkamesi Nedir?

by baharatdiyari
Smoked Paprika Substitute

İspanyollar buna atıfta bulunuyor füme kırmızı biber gibi yenibahar paella gibi çeşitli yemeklerin yanı sıra çeşitli çorba ve güveçlerde de kullanıyorlar. Önce kurutulan, daha sonra tütsülenen ve toz haline getirilen biberlerden oluşur. Füme kırmızı biberin çeşitleri tatlıdan sıcağa kadar değişir ve yemeklere hafif bir dumanlılık ve umami dokunuşu katar. Geleneksel İspanyol yemeklerini pişirmeyi sevseniz de sevmeseniz de, füme kırmızı biber baharat dolabınızın temel öğesi olmalıdır. Ancak eğer dışarıdaysanız, füme kırmızı biber için işinize yarayabilecek pek çok alternatif var.

En iyi seçeneğiniz: Chipotle biber tozu

Chipotle biber tozu, füme olduğu için etkili bir alternatiftir. Chipotle tozu çoğunlukla Meksika ve Teksas-Meksika yemeklerinde kullanılır, bu nedenle onu bakkalınızın Meksika reyonunda bulabilmelisiniz. Barbekü karışımlarının yanı sıra güveçlerde de işe yarar. Füme kırmızı biberden istediğiniz hem dumanlılığı hem de koyu kırmızı rengi sağlayabilir.

Chipotle biber tozunun olabileceğini unutmamak önemlidir. en sıcak füme kırmızı biberden çok daha sıcak. Bu ısıyı azaltmak için, tarifinizin füme kırmızı biber için gerektirdiği miktardan daha azını kullanmak isteyeceksiniz. Daha fazla kırmızı renge ihtiyacınız varsa, yanına tatlı kırmızı biber eklemeyi düşünün. Füme kırmızı biber için tarifte belirtilen miktarın yaklaşık üçte birini kullanın.

İyi bir ikinci seçenek: Tatlı kırmızı biber ve kimyon

Tatlı kırmızı biber, kırmızı biberden istediğiniz kırmızı rengi sağlar, ancak dumanlı tat veya ısı vermez. Ekleme biraz kimyon eksik dumanlılığı sağlayabilir. Ayrıca kimyon, füme kırmızı biber gerektiren bir yemekte diğer baharatların çoğuyla iyi uyum sağlar. Tarifiniz sıcak füme kırmızı biber gerektiriyorsa, istenmeyen tat notaları eklemeden ısı seviyesini yükseltmek için yemeğe biraz kırmızı biber eklemeyi düşünün.

Tatlı kırmızı biber ve kimyon karışımınızı, füme kırmızı biber kullandığınızla aynı miktarda kullanabilirsiniz.

Kısaca: Guajillo tozu

Guajillo biberleri Meksika'nın en popüler biberleri arasındadır. Benlerde ve salsalarda kullanımı popülerdir. Ayrıca biber ve çorbalarda da etkilidir. Bu biberin bazılarının kızılcıklara benzettiği tatlı bir meyve tadı vardır. Bu meyvemsilik onu füme kırmızı biber için iyi bir alternatif haline getirebilir. Guajillo biberi öğütüldüğünde harissa yapmak için kullanabileceğiniz kadar çok yönlüdür ve onu diğer baharatlarla birleştirerek barbekü ovması yapabilirsiniz.

Guajillo biberlerinin ısı seviyesi çok hafif ila orta derecede sıcak arasında değişebilir. Genellikle aşçılar, daha fazla ısıya ihtiyaç duyulursa daha keskin bir biber eklerler, bu nedenle aşırı sıcak olmazlar. Genellikle yemeğinizde sıcak füme kırmızı biberle aynı miktarda guajillo kullanmaktan kurtulabilirsiniz.

Diğer Alternatifler

Genel biber tozu genellikle aşağıdakilerin bir kombinasyonu olduğundan harika bir seçenektir: ancho biberi ve kimyonun yanı sıra birkaç başka bitki ve baharat. Kimyon ona hafif bir dumanlılık verir ve hamsi ona füme kırmızı biberden alacağınız kızarıklığın bir kısmını verir.

Goçugaru dumanlı bir tada sahip değildir ancak parlak kırmızı bir renge sahiptir, bu da onu görsel açıdan mükemmel bir füme kırmızı biber yerine koyar. Eğer kesinlikle dumanlılığa ihtiyacınız varsa, yemeğinize birkaç damla sıvı duman ekleyebilir veya biraz kimyon atabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın