İyi Bir Limon Otu Yerine Geçen Nedir?

by baharatdiyari
Lemongrass Substitute

Limon otunun yoğun bitkisel ve limonlu aroması Güneydoğu Asya mutfağında bulunur. Limon otunun tadı göz ardı edebileceğiniz ve yine de otantik bir tatma yemeği elde etmeyi bekleyeceğiniz bir lezzet değildir. Sahip olmak taze limon otu Bu nedenle Vietnam, Kamboçya veya Tayland yemeklerini pişirmek istiyorsanız elinizdeki malzeme iyi bir fikirdir. Bu bitkinin tadı karmaşıktır ve kopyalanması zordur; ancak konu ikame olduğunda bazı seçenekleriniz vardır. İyi haber şu ki, limon otu yerine kullanabileceğiniz şeylerin çoğunu bulmak kolaydır ve büyük olasılıkla bunlardan bir kısmı baharat dolabınızda veya buzdolabınızda zaten vardır.

En iyi seçeneğiniz: Limon kabuğu rendesi

Bu, limon otu yerine kullanabileceğiniz en iyi seçenektir çünkü limonları bulmak nispeten kolaydır. Sadece biraz rendeleyin limon kabuğu rendesi Yemeğinize koymak, limon otunun sağlayacağı narenciye aromasını yeniden yaratmanın kolay bir yoludur. Bir limonun kabuğu, iki limon otunun sapına eşittir.

Ayrıca limon kabuğu rendesini, limon otunun bitkisel notalarını kopyalayabilecek başka bir şeyle birlikte kullanabilirsiniz. Örneğin limon otu aromasının bu yönünü sağlamak için roka kullanabilirsiniz. Roka kullanırken, 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesini tek bir roka yaprağıyla birleştirip bunu bir limon otu sapı yerine kullanırsınız.

İyi bir ikinci seçenek: Kreung (Limon otu ezmesi)

Kreung, birçok yemekte limon otuna alternatif olarak kullanabileceğiniz, Kamboçya'ya özgü bir limon otu ezmesi türüdür. Kreung, arpacık soğanı ve havlıcan ile birlikte limon otu içerir. İnternetten veya Kamboçyalı göçmenlere hitap eden Asya mağazalarından satın alabilirsiniz.

Ayrıca birçok markette normal limon otu ezmesini de bulabilirsiniz. Limon otu ezmesi genellikle içeriğin haftalarca saklanmasına olanak tanıyan sıkılabilir bir tüp içinde satılır. Limon otu yerine limon otu ezmesini kullanırken, bir çorba kaşığı doğranmış taze limon otu yerine 1 çorba kaşığı salça kullanın.

Bir tutam: Kaffir limon yaprakları

Kaffir limon yaprakları limon otuna çok yakın bir narenciye aroması eklemek için kullanılabilir. Limon otu yerine bu ikameyi kullanırken, yemeğinize eklemeden önce orta damarı çıkarmak için yaprakları yırttığınızdan emin olun.

Narenciye lezzetini arttırmak için yaprakları limon suyu ve limon kabuğu rendesi ile de birleştirebilirsiniz; bu seçenek özellikle köriler ve çorbalar için çok uygundur. Yaprağın kendisinin nadiren yenildiğini unutmayın, bu nedenle yemeği servis etmeden önce tıpkı çıkardığınız gibi çıkarmak isteyebilirsiniz. bir defne yaprağı.

Diğer alternatifler

Yukarıda listelenen limon otu alternatiflerinden hiçbirine sahip değilseniz, diğer seçenekleriniz limon ağacının yapraklarını içerir çünkü bunlar limon otununkine benzer bitkisel ve narenciye notaları sağlayabilir.

Ayrıca kullanabilirsiniz limon mine çiçeğilimon benzeri bir tada sahip başka bir bitkidir. Son olarak, limon otunun yerine, yemeğinize sade limon suyu eklemeyi deneyebilirsiniz. Aşırı mayhoşluk yaratıp yemeğinizdeki diğer tatların kaybolmasına neden olabileceğinden dikkatli ölçmelisiniz.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın