İyi Bir Kekik Yerine Geçen Nedir?

by baharatdiyari
Oregano Substitute

Kekik, pizza sosu veya makarna sosu yaparken herkesin aklına gelen bitkidir. Birçok Yunan tarifinde de ortak bir içeriktir. Kısacası, lezzetli tadı ve hafif biberli kenarı onu çok sayıda lezzetli yemeğe çok yönlü bir katkı haline getirin. Bu, her ciddi aşçının baharat dolabında sakladığı bitkilerden biridir; bazıları onu toplu olarak satın alacak veya bitki bahçelerinde yetiştirecek kadar ileri gidebilir. Batı mutfağındaki ayrı önemine rağmen, alternatifleriniz tükendiğinde zengin bir alternatif yelpazesine sahip oluyorsunuz.

En iyi bahis: Mercanköşk

Kekik ve mercanköşk her ikisi de nane ailesine aittir ve benzerlik o kadar fazladır ki kekik genellikle “yabani mercanköşk” olarak adlandırılır. Mercanköşkün tadı, kekikten daha keskin ve iddialı olan kekikten daha hafif ve daha çiçeksi. Bazı aşçılar iki bitkiyi birbirinin yerine kullanır. Birçok tarifte her iki bitki de kullanılır, böylece mercanköşkün karmaşıklığından ve kekiğin göreceli keskinliğinden yararlanılır. Yine de mercanköşk, benzerliğinden dolayı açıkça en iyi kekik alternatifinizdir.

Mercanköşkün tadı biraz daha hassas olduğu için uzun pişmeye dayanamayabilir. Yani pişirme süresinin sonuna doğru eklemek iyi bir fikirdir. Oranlar da önemlidir. Tarifinizin gerektirdiği her iki parça kekik için üç parça mercanköşk kullanın.

İyi bir ikinci seçenek: Kekik

Nane ailesinin bir başka üyesi, kekik birçok şef için popüler bir kekik alternatifidir. Özellikle domates bazlı yemeklerin yanı sıra fasulye ve patates içeren yemeklerde etkilidir. Salata sosları için de faydalıdır. Yaprakları daha küçük olduğundan görünüm olarak bir dereceye kadar farklılık gösterir, ancak kekik tadına çok yakın bir yaklaşım sağlar.

Kekiğin birçok farklı çeşidinin bulunduğunu unutmayın. İyi bir kekik alternatifi ararken Fransızca ve İngilizce çeşitlerine odaklanmak isteyeceksiniz. Kekik yerine kekik kullanırken tarifinizin kekik için gerektirdiği miktarın tam olarak aynısını kullanın.

Kısaca: Adaçayı

Adaçayı başka bir Akdeniz bitkisidir ve birçok aşçının yağlı yiyecekler için mükemmel bir tamamlayıcı olduğunu düşündüğü bir bitkidir. Ayrıca kümes hayvanlarıyla iyi uyum sağlar ve hindi için popüler bir Şükran Günü çeşnisidir. Adaçayı diğer bitkilerle iyi uyum sağlar sebze yemekleri ve çorbalar dahil olmak üzere kekik gerektiren çoğu yemekte etkilidir. Ayrıca yaprakları derin yağda kızartıp çekici bir garnitür olarak kullanabilirsiniz.

Kekik yerine adaçayı kullanırken, taze bitkiyi kullanmak en iyisidir çünkü bu size lezzetinin tam etkisini verecektir. Kekiğin aksine kurutulmuş hali ideal değildir. Hem kekik hem de adaçayının uzun pişirme sürelerine dayanacak kadar güçlü olduğunu, bu nedenle yoğun kızartma gerektiren yemeklerde kullanımının uygun olduğunu unutmayın. Kekiği adaçayı ile değiştirirken, onu tarifinizde belirtilen miktarda kullanın.

Diğer alternatifler

Reyhan başka bir popüler kekik alternatifidir. Özellikle domates bazlı makarna sosları ve et yemekleri yaparken kullanışlıdır. İtalyan baharatı da bahsetmeye değer başka bir seçenektir. Diğer çeşitli şifalı bitkilerle birlikte İtalyan baharatı da kekik içerir ve bu bitki için etkili bir alternatif olabilir. Doğal olarak kekik gerektiren yemeklerin yanına çok yakışıyor.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın