Tarih şekeri genellikle rafine şekerin yerine geçer çünkü kristalize şekerlerde bulunmayan besinler içerir. Gerçekte, tarih şekeri, kurutulmuş hurmalardan oluşur ve bu da onu şekerler arasında benzersiz kılar. Kahve ve çay gibi içecekler de dahil olmak üzere birçok uygulamada iyi çalışır. Bulması en kolay şeker türü olmayabilir; ancak, bunun yerine kullanabileceğiniz birkaç tatlandırıcı vardır. Eğer bir alternatife ihtiyacınız varsa, bazı tarih şekeri ikameleri düşünebilirsiniz.
En İyi Seçenek: Hindistan Cevizi Şekeri
Hindistan cevizi şekeri, hindistan cevizi palminin çiçeklerinden elde edilir ve tamamen hindistan cevizi özünden oluşmalıdır. Bunu yapmak için, hindistan cevizi palmiye ağacının özü, kristalleşene kadar azaltılır. Hindistan cevizi şekeri, akçaağaç şekerine benzer şekilde yapılır.
Tarih şekeri gibi, hindistan cevizi şekeri de minimal olarak işlenir. Şekerin, tarih kadar lif içermese de, tarih şekerinden alacağınız tatlılık ve karamela notalarını sağlar. Daha çok standart bir şeker olduğu için erir. Bu, kristalize şurup olmayan ve bu nedenle tamamen çözülmeyecek olan şekerden farklıdır. Herhangi bir uygulamada şekeri değiştirmek için hindistan cevizi şekeri kullanabilirsiniz.
Hindistan cevizi şekeri, tarih şekeri ile benzer bir tatlılık seviyesine sahiptir, bu nedenle onu 1:1 oranında kullanabilirsiniz.
İyi Bir İkinci Seçim: Sucanat
Sucanat, doğal şekerleme anlamına gelir. Kamış şekeri, genellikle market raflarına ulaşmadan önce önemli miktarda işleme tabi tutulur. Sucanat, minimal olarak işlenmiş ve bu nedenle şeker kamışının pekmez içeriğini korur. Aşırı işleme eksikliği, onu tarih şekeri için iyi bir yedek yapan özelliktir. Ayrıca, pekmez içeriği ona tarih şekerinden beklediğiniz butterscotch lezzet profilini verir.
Sucanat, tarih şekeri ile benzer bir kahverengi renge sahiptir, bu nedenle yemeklerinizin görünümünde dramatik bir farklılık yaratmaz. Sucanat kristallerden oluşur ve suda çözünür. Sonuç olarak, çoğu uygulamada tarih şekerinden daha iyi veya daha uygun çalışabilir.
Sucanat’ı herhangi bir yemekte tarih şekeri yerine 1:1 oranında kullanabilirsiniz.
Zor Durumda: Açık Kahverengi Şeker
Açık kahverengi şeker bulması en kolay ve bu yazıdaki şeker ikamelerinden en ucuzu olacaktır. İçeriği, biraz pekmez eklenmiş rafine beyaz şekerden oluşur ve bu da ona kahverengi renk ve hafif pekmez aroması verir.
Yukarıda belirtilen malzemelere göre daha fazla işleme tabi tutulsa da, lezzeti ve görünümü onu tarih şekeri için iyi bir alternatif yapar. Açık kahverengi şeker, tarih şekerinden alacağınız karamela ve karamel aromasına da sahiptir. Açık kahverengi şeker kolayca çözülür ve tarih şekeri gerektiren herhangi bir yemekte kullanılabilir.
Tarih şekerinin yerine 1:1 oranında açık kahverengi şekeri kullanabilirsiniz.
Diğer Alternatifler
Akçaağaç şurubuna benzer şekilde, akçaağaç şekeri güçlü butterscotch notlarına sahiptir. Bu notlar, bu listedeki diğer tarih şeker alternatiflerinden daha yoğundur, bu nedenle tarih şekerinden bekleyeceğinizden daha fazla lezzet sağlayabilir.
Bal tozu, susuz baldan oluşur ve bal aroması ve tatlılığı tariflerinize getirebilir. Tadı (veya dokusu) tarih şekeri kadar benzer olmasa da, yine de yumuşak bir tatlılık ve karmaşık lezzet notaları gibi faydalar sağlayabilir.