Yemeklerde Fazla Tuz Sorununa Çözüm Önerileri

by baharatdiyari
Too Much Salt

Yemek pişirmenin talihsiz gerçeklerinden biri, tuz eklediğinizde geri almanın bir yolu olmamasıdır. Ancak bu, her şeyin kaybolduğu anlamına gelmez. Eğer başınıza geldiyse panik yapmayın. Yemeği kurtarmak için seçenekler var.

Seyreltme Yöntemi

Not: Bu yöntem çorbalar ve soslar için en iyi şekilde işler.

Genellikle birçok yemek için istediğiniz son şey onları sulandırmaktır. Ancak çok fazla tuz eklediğiniz bir durumda, tam olarak yapmanız gereken şey budur.

Su ekleyerek aşırı tuzlu çorbanızı veya sosunuzu düzeltebilirsiniz. Bir anda çok fazla eklemeyin. Bunun yerine, istenen tuzluluk seviyesine ulaşana kadar her eklemeden sonra suyu azar azar artırarak ekleyin ve tadına bakın. Daha sonra diğer lezzetleri artırmak ve yemeği doğru kıvama getirmek için başka malzemeler ekleyebilirsiniz. Bu çözüm daha fazla yiyecek pişirmeyi gerektirir ama en azından tüm yemeği atmak zorunda kalmazsınız.

Yıkama Yöntemi

Eğer et pişiriyorsanız ve fazla tuz eklediyseniz, çözüm, eti akan suyun altında durulamak kadar basit olabilir. Duruladıktan sonra eti kurulayın, istediğiniz baharatları ekleyin ve pişirmeyi tamamlayın.

Not: Bu yöntem en iyi şekilde kalın deniz tuzu gibi iri taneli tuzlarla çalışır, sofra tuzu gibi ince öğütülmüş tuzlarla değil. Ancak her iki durumda da iyi bir miktar tuz çıkarılabilir.

Patates Ekleyin

Nişasta kullanımı, fazla tuza karşı koymanın bilinen bir yoludur. Bir yemeğe patates eklemek iki şekilde çalışır: Patates tuzu emer ve servis yapmadan önce çıkarılabilir veya tuzu seyreltmek için bırakılarak tuz seviyesini düşürebilirsiniz. Bunun biraz fazla tuzlu yemekler için en iyi olduğunu unutmayın; Çok fazla ekstra tuz eklediyseniz bir patates yeterli olmayabilir.

Kremsi Bir Bileşen Ekleyin

Kremsi bir bileşen eklemek sadece tuzu seyreltmekle kalmaz, aynı zamanda ondan dikkat dağıtarak yemeğin daha az tuzlu görünmesini sağlar. Ekşi krema birçok Latin Amerika yemeğiyle çalışabilir ve ağır krema bazı çorbalarda işe yarayabilir. Bir yemeği daha kremsi yapmak mutlaka süt ürünleri eklemek anlamına gelmez; bazı yemekler hindistancevizi sütü veya hatta avokado eklenmesinden de fayda görebilir.

Asiditeyi Artırın

Aşırı tuzlu yiyecekler için en popüler çözümlerden biri asidite eklemektir. Tuz ve asit aslında bazı yemeklerde birbirini tamamlayabilir, bu nedenle bu yöntem dikkatli kullanılmalıdır. Artan asit miktarı bazı durumlarda yardımcı olabilir, ancak dikkatli olun.

Tatlılık Ekleyin

Tatlılık ve tuzluluk bazı yemeklerde birbirini dengeleyebilir, bu nedenle şeker veya bal bir seçenek olabilir. Eklediğiniz şeker miktarına dikkat edin; bu, yemeğinizin genel lezzet profilini etkiler.

Not: Yukarıdaki patates çözümünde olduğu gibi, tatlılık eklemek sadece yemeğiniz biraz fazla tuzluysa işe yarar. Çok tuzluysa, dengelemek için büyük miktarda şeker eklemeniz gerekecektir. Çok fazla şeker birçok yemeği mahvedebilir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın