Yıldız anason ve anason, aynı ismi paylaşan ancak farklı botanik ailelerden gelen iki baharattır. Paylaştıkları başka bir şey de lezzet profillerindeki ayırt edici meyankökü notasıdır. Paylaşmadıkları şey ise görünüşleri; yıldız anasonun adı benzersiz beş köşeli kapsülleri için. Güçlü meyankökü notası, baharatı çok yönlü kılan özelliklerden biridir; onu çok sayıda tatlı ve tuzlu yemekte kullanabilirsiniz. Yıldız anason bazı Avrupa yemeklerinde (özellikle tatlılarda) görülse de, aşçıların onu tuzlu yemeklerde de kullandığı Vietnam ve Çin mutfaklarında daha yaygın bir baharattır.
Chai, Hintçe'de çay anlamına gelen kelimedir. Batı'da, aslında Hindistan'da çay tüketmenin standart yolu olan baharatlı çayın belirli bir biçimini belirtir. Hint çayının İngiliz sömürgeciliğiyle dolu uzun bir tarihi vardır. İngilizler tarafından Çin'den getirilen Hintliler, sonunda yıldız anason gibi hoş kokulu baharatların eklenmesiyle bu içeceği kendilerine ait hale getireceklerdi. Hint çayı oldukça aromatiktir ve kullanımını içerir. chai masala adı verilen baharat karışımı.
Chai masala, yıldız anasonun yanı sıra şunları içerir: kakule Ve tarçın diğerlerinin arasında. Çoğu chai karışımının lezzet profilinde yıldız anason kadar belirgin bir baharat yoktur.
Pho
En bilinen et suyu yemeklerinden biri olan pho'nun kökeni Vietnam'a dayanmaktadır. 19. yüzyılda ortaya çıkan nispeten modern bir yemektir. Pho, pirinç noodle'larından yapılan ve yanında çok sayıda garnitür otuyla servis edilen bir sığır eti kemik suyudur. Yıldız anason ile yoğun bir şekilde tatlandırılmıştır. Et suyu çeşitli baharatlar içerse de yıldız anasonun baskın lezzet olduğu söylenebilir.
Pho, hem çekici görünümü hem de yıldız anasonundan elde edilen meyankökü notasıyla Batı'da son zamanlarda popüler hale geldi.
Garam masala
Garam sıcakken demek masala baharat anlamına gelir. Garam masala Hint yemeklerinde kullanılan baharatların ana karışımıdır. Gerçek bileşenler karışımdan karışıma değişebilir ancak genellikle yıldız anason içeren küçük bir baharat seti içerir. Yıldız anasonun tadı diğer bileşenlere göre daha baskın olma eğilimindedir.
ile gösterilen ısı
Çin beş baharat tozu
İçindeki baharatlar Çince
Karışım, Çin yemeklerinde yaygın bir içeriktir; aşçılar bunu ördek ve domuz eti içeren çeşitli kızarmış müstahzarlarda kullanır. Bir tabakta Çin'in beş baharat tozunu tattığınızda, öncelikle yıldız anason aroması ortaya çıkar.
Mulled win
Yıldız anason, geleneksel olarak sıcak şarap yapımında kullanılan birkaç hoş kokulu baharattan biridir. Sıcak şarap, sıcak olarak servis edilen soğuk havaların favorisidir. İsveç'in glogg'u da dahil olmak üzere birçok çeşidi vardır. Yıldız anasonun yanı sıra diğer sıcak baharatlar arasında tarçın ve yenibahar.