Kekik Fazlalığını Dengelemenin Yolları

by baharatdiyari
Too Much Oregano

Kekik, karakteristik keskinliği nedeniyle aşırıya kaçılması kolay bir bitkidir. Etler, makarna sosu ve çorbalar da dahil olmak üzere birçok lezzetli yemeği tatlandırmak için kullanılabilen çok yönlü bir bitkidir; ancak fazla kullanıldığında istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Yanlışlıkla çok fazla kekik eklediyseniz, tadı düzeltmek ve yemeği kurtarmak için aşağıdaki ipuçlarını göz önünde bulundurun.

Kekikleri Çıkarın

Taze kekik kullandıysanız, otu fiziksel olarak çıkarmak kolaydır; ancak kurutulmuş ve ufalanmış bitkiyle biraz daha zordur. Çorba veya sos gibi sıvı yemeklerde delikli bir kaşık veya küçük bir süzgeç kullanarak yüzeyde gezdirmeniz gerekecektir. Eğer bitki bir hindinin veya büyük bir et parçasının yüzeyindeyse, baharatları tekrar uygulamadan önce onu yıkayın.

Seyreltin

Daha fazla malzeme ekleyerek kekik aromasının yemeğinizde daha az keskin olmasını sağlayabilirsiniz. Bu, kekik miktarını diğer malzemelerle orantılı olarak azaltacaktır. Diğer malzemeleri yeterince ekleyebilirseniz, kekiği dengeleyebilir ve yemeğinizi tekrar lezzetli hale getirebilirsiniz. Bunu, yemeği ikiye bölüp ardından kekik hariç taze malzemeler ekleyerek yapabilirsiniz. Çıkardığınız yarısını gelecekte kullanmak üzere dondurabilir veya atabilirsiniz.

Bunun daha fazla malzeme kullanmanın dezavantajları olduğunu ve ayrıca daha fazla zaman alacağını unutmayın. Başka bir seçenek de, ilk partiyi yarıya indirmek yerine başka bir tam parti eklemektir. Bu, yemeğinizin miktarını iki katına çıkaracaktır, ancak kekik aroması dengelenmiş olacaktır.

Daha Uzun Süre Pişirin

Kekik, ne kadar uzun süre pişirilirse lezzet salmaya devam eden bir bitkidir; ancak bunu sonsuza kadar yapmaz. Tadı zamanla azalacaktır. Yaptığınız yemek daha uzun süre pişirilebilecek bir türse ve zamanınız varsa, kekik aromasının kaybolması için pişirme süresini uzatmanız yeterlidir. Bu adımdan önce kekiği çıkarmak, ihtiyaç duyacağınız süreyi kısaltmanıza yardımcı olabilir.

Tatlılık Ekleyin

Kekik, ölçülü kullanıldığında bile hafif bir acılığı vardır. Bu acı nota, bitkinin diğer tat notaları ve yemeğin içindeki diğer malzemelerin tatları arka planda olduğunda olumlu olabilir. Kekik fazla kullanıldığında acılık ön plana çıkar ve diğer tüm tatları bastırabilir. Eğer çok fazla kekik kullandıysanız, asıl probleminiz yemeğin acılığı olacaktır. Bir tatlandırıcı eklemek, acı notaların etkisiz hale getirilmesine yardımcı olabilir.

Yemeğe bağlı olarak, tatlandırma seçenekleriniz baldan şekere ve hatta meyveye kadar değişebilir. Burada önemli olan ölçülü olmaktır. Tuzlu bir yemeğin tatlı olmasını istemezsiniz, sadece daha az acı olmasını istersiniz.

Patates Ekleyin

Patates, çoğu ot ve baharatın aşırı kullanımında başvurulacak bir çözümdür ve kekik de bir istisna değildir. Yemeğin içinde patates varsa, tarifin gerektirdiğinden daha fazlasını eklemek ve servis etmeden önce fazla patatesi çıkarmak isteyeceksiniz. Hatta nişastalı bu yumruyu spagetti sosunu veya geleneksel olarak patatesle servis edilmeyen başka bir yemeği kurtarmak için bile kullanabilirsiniz. Servis yapmadan önce patatesleri büyük parçalar halinde kesin ve çıkarın. Patates, kekik aromasının çoğunu emecek ve böylece onu tekrar dengeye getirecektir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın