Biberiye kurutmak için mükemmel bir bitkidir ancak nane ailesinin diğer üyelerinden farklı olarak reyhanNemi alınca sertleşir ve odunsu bir hal alır, böylece kuru biberiye yapraklarını parmaklarınızla ufalayamazsınız. Dalları bütün olarak kurutuyorsanız, yapraklar tamamen kuruduğunda gövdeden kolayca düşecektir. En iyi lezzet için biberiyeyi kurutmanın en iyi yollarından bazıları şunlardır:
Biberiyeyi kurutmanın en basit yollarından biri, bitkinin nemini çoğunu gidermek ve böylece korunmasına yardımcı olmak için fırını en düşük ayarda kullanmaktır.
Taze biberiyenizi durulayıp ardından kağıt havlu veya bezle kurulayarak başlayın. Kurabiye kağıdının üzerine bir parça parşömen kağıdı yerleştirin ve biberiye dallarını tek bir katmana yayın. Fırını en düşük sıcaklık ayarına (genellikle yaklaşık 200 Fahrenheit) ısıtın ve biberiyeyi yaklaşık iki saat boyunca fırına koyun.
İki saatin sonunda iğneler kırılgan değilse ve sapından düşmüyorsa, birkaç dakika daha bekletebilir veya ısıyı kapatıp biberiyeyi ılık fırında bir saat veya daha uzun süre bekletebilirsiniz.
Mikrodalgada
Biberiye mikrodalgada çabuk kurur. Bu yöntemi doğru kullandığınızda birkaç dakika içinde kusursuz bir şekilde kurutulmuş biberiyeye sahip olabilirsiniz.
Biberiye dallarınızın suyunu bir kağıt havluyla alın veya birkaç saat açık havada kurumaya bırakın. Bu, bitkiyi kurutmak için kullanmayı düşündüğünüz yöntemden bağımsız olarak önemli bir adım olsa da, özellikle mikrodalgada önemlidir. Nemli biberiye mikrodalgada kurumak yerine buharlaşacaktır. Bitkiyi yaklaşık 3 dakika mikrodalgada tutarak başlayın, ardından iğnelerin kırılgan olup olmadığını ve kolayca kırılıp kırılmadığını kontrol edin. Değilse, 30 saniyelik aralıklarla tekrar mikrodalgaya koyun.
Bitkileri mikrodalgada kurutma konusunda kısa bir uyarı: Dikkatli olmazsanız bu cihaz bitkilerinizi yakabilir.
Hava kurusu
Bitkileri kurutmanın en eski yolu aynı zamanda elektrik veya gaz kullanımını gerektirmediği için en ucuzudur. Kuruması için taze biberiye dallarını asabilirsiniz. Öncelikle biberiyeyi durulayıp ardından dallarını kağıt havlu veya kuru bir bezle kurulayın. Daha sonra tabanlara sicim ile bağlayacağınız küçük demetler yapacaksınız. Biberiyeyi kurutmak için ideal yer, nemin düşük olduğu ve hava sirkülasyonunun iyi olduğu bir yer olacaktır. Bazı insanlar bu amaçla çatı katlarını tercih ediyor. Ayrıca evinizin dışındaki veranda gibi alanları da deneyebilirsiniz.
Havada kuruyan biberiyenin dezavantajı, bitkinin tamamen kurumasının biraz zaman almasıdır. Bu, biberiyenin etrafındaki havanın nemine ve ne kadar iyi dolaşımda olduğuna bağlıdır, ancak genellikle en az iki hafta ve çoğu durumda yaklaşık üç hafta veya daha uzun sürer.
Bir gıda kurutucusunda
Bir gıda kurutucusu biberiyeyi kurutmak için tartışmasız en güvenilir seçenektir. Etkili olması için iyi hava sirkülasyonuna ihtiyacı yoktur ve yaprakları yakmaz. Bitkileri ve diğer yiyecekleri eşit ve iyice kurutmak için tasarlanmıştır. Yapraklarınızın üzerine kağıt havluyla hafifçe vurarak yüzeyinde nem olmadığından emin olmalısınız, aksi halde yapraklar kuruyana kadar buharlaşacaktır. Bitkileri kurutmak için cihazınızın talimatlarını izleyin.