Kurutma maydanoz Elinizde çok fazla bitki varsa onu korumak büyük bir beceridir. Kurutulmuş maydanoz, patates salatasından domates çorbasına kadar her şeye yeşil bir dokunuş katmak için mükemmeldir. Maydanozu kurutmanın en iyi yollarından bazıları şunlardır:
Fırınınız maydanoz gibi otları kurutmak için en güvenilir araçlardan biridir. Maydanozunuzu fırında kurutmak için, otu yıkayarak ve yapraklarını bir kağıt havluyla kurulayarak başlayın.
Yapraklar tamamen kuruduktan sonra maydanoz dallarını bir kurabiye kağıdına yayın. Yaprakların hiçbirinin üst üste gelmediğinden ve tavanın yüzeyinde düz bir şekilde durduğundan emin olun. Fırınınızı genellikle 200 derece civarında olan en düşük sıcaklık ayarına ısıtın. Kurabiye kağıdını yaklaşık bir saat içinde bekletin ve ardından fırını kapatın ancak maydanozu içeride bırakın. Bir saat sonra maydanozun kuruluğunu kontrol edin. Kırılgan ve ufalanabilir olmalıdır.
Mikrodalgada
Mikrodalga, maydanozunuzu diğer yöntemlere göre daha kısa sürede kurutmanın bir yolunu sunar. Maydanozunuzu yıkayın ve mikrodalgada pişirmeye çalışmadan önce yaprakların nemsiz olduğundan emin olun. Maydanoz dallarınızı bir kağıt tabağa, bir parşömen kağıdına yerleştirin veya mikrodalga fırınınızın döner tablasına yerleştirin. Yaprakların hiçbirinin üst üste gelmediğinden ve hepsinin düz durduğundan emin olun.
Mikrodalganızı kısa aralıklarla çalıştırarak maydanoz yapraklarını kurutun. 60 saniyelik bir patlamayla başlayın ve ardından 30 saniyelik aralıklarla çalıştırın. 30 saniyelik üçüncü patlamadan sonra maydanozun kuru olup olmadığını kontrol etmeye başlayın.
Havayla kurutma
Maydanozu kurutmanın tartışmasız en kolay yolu olan havayla kurutma, kulağa tam olarak benziyor: havayla kurutma. Diğer yöntemlerde olduğu gibi yaprakları yıkayıp kurutarak başlayın. Küçük demetler oluşturmak için sapları birbirine bağlayın. Paket başına dört veya beş sap yeterli olmalıdır. Demetleri evinizin en iyi hava sirkülasyonuna ve en yüksek sıcaklığa sahip kısmına asın.
Bazı insanlar maydanozu ve diğer bitkileri tavan arasında kurutmayı tercih ederler çünkü burası birçok evin en sıcak ve en kuru odasıdır. Maydanozunuz iki ila üç hafta içinde kullanıma hazır olacaktır. Yaprakları ufalamaya çalışarak kuruluğunu test edin. Tamamen kurumuş maydanoz yaprakları kolaylıkla ufalanır.
Bir gıda kurutucusunda
Gıda kurutucusu, ısı ve dolaşımdaki havayı içerdiğinden yukarıdaki yöntemler arasında bir uzlaşma sunar. Sebzeleri ve diğer gıda maddelerini kurutmak için özel olarak tasarlandığından maydanoz yapraklarını kurutmak için daha verimli bir cihazdır.
Maydanoz yaylarını yiyecek kurutucunuzun tepsilerine yerleştirin ve bitkileri kurutmak için ayarları kullanın. Yiyecek kurutucusu, maydanozun yanma olasılığı daha düşük olduğundan fırında kurutma ve mikrodalga yöntemleriyle gelen bazı riskleri ortadan kaldırır.
Güneşte kuruyan maydanoz
Maydanozu evinizde havayla kurutmaya bir alternatif de onu açık havada kurutmak olabilir. Bu, hava dolaşımını en üst düzeye çıkarır ve güneşin ısısını kullanır. Bunu sıcak ve güneşli bir günde yapmanız ve ilk yağmur belirtisinde maydanozunuzu içeriye taşımaya hazır olmanız gerekecektir. Yaprakları nemsiz yıkanmış maydanozla başlayın. Bir kurabiye kağıdına tek kat halinde yayın ve güneşli bir yere koyun. Tamamen kuruması birkaç gün sürebilir.