Sosisli sandviç baharatları, Amerikan mutfağındaki ikonik lezzet profillerinden birini oluşturur. Standart bir sosisin tadı, hem sosisin içine eklenen baharatlardan hem de üzerinde kullanılan çeşnilerden gelir. İşte en iyi sosisli sandviç baharatlarından bazılarına bir göz atalım.
Evrensel baharatlardan biri olan soğan, sosisli sandviçlerin lezzetinden en çok sorumlu olan alliumlardan biridir. Soğan tozu genellikle sosisli sandviçin içine dahil edilir ve doğranmış soğan, popüler sosisli sandviç malzemeleri arasındadır. Sosisli sandviçin birçok bölgesel Amerikan çeşidi, temel çeşnilerden biri olarak doğranmış soğanları içerir. Soğanlar, sosisli sandviçin lezzetli notalarını önemli ölçüde artıran keskin, otsu bir tat getirir.
Monosodyum Glutamat (MSG)
Yiyeceklere güçlü ve lezzetli tatlar vermek istiyorsanız, muhtemelen en önemli baharatlardan biri olan MSG, geleneksel sosisli sandviç baharat karışımlarının temel bileşenlerinden biridir. Japon icadı olan bu malzemenin tadı etli veya et suyu olarak tanımlanabilir. Etin lezzetiyle ve diğer baharatlarla iyi uyum sağlar.
Topuz
Kendi sosisli sandviçinizi yapıyorsanız, topuz önemli bir malzemedir. Küçük hindistan cevizi tohumunun tanelerinden yapılmıştır. Topuzun hindistan cevizine benzer bir tadı vardır, ancak o kadar tatlı veya yoğun değildir. Önemli miktarda hindistan cevizi tadı içeren bazı tarçın notalarına sahiptir, ancak lezzetli yemeklere hindistan cevizinden daha uygundur. Topuz, çoğu sosisli sandviç baharat karışımının ana bileşenlerinden biridir.
Kişniş Tohumu
Kişniş tohumu, en çok köri tozu içindeki rolüyle tanınır ve narenciye notaları ve hafif tatlılıkla fındıksılık sunar. Sosisli sandviçle ilişkilendirdiğimiz lezzetli tadı yaratmak için diğer baharatlarla iyi karışır. Evde sıfırdan kendi sosisli sandviçinizi yapıyorsanız buna ihtiyacınız olacak. Kişniş tohumları genellikle öğütülür ve sosisli sandviçin içine giren et dolgusuna eklenir. Genellikle sosisli sandviç baharat karışımlarında kullanılan baharatlardan biridir.
Sarımsak Tozu
Tüm dünyada en sevilen baharatlardan biri olan sarımsak, sosisli sandviç yapımında kullanılan temel baharatlardan biridir. Toz formu sosisli sandviçlerin et dolgusunda daha eşit dağıldığı için tercih edilmektedir. Sarımsak, normalde yumuşak bir et ürünü olacak şeye yoğun ve biraz kükürtlü bir umami dozu ekler.
Sosisli Sandviç Baharat Karışımları
Geleneksel sosisli sandviçin lezzet profilini elde etmek için yukarıdaki baharatlardan bazılarını ve diğerlerini içeren önceden karıştırılmış baharat karışımlarını kullanabilirsiniz. Weiner baharatları genellikle ete ve sosisli sandviçler tütsülenip pişirilmeden önce bir bağlayıcıyla karıştırılır. MSG ve tuzun yanı sıra sosisli sandviç baharat karışımları, kullandıkları baharatları listelemeyebilir. Bunun yerine bazen etiket üzerinde sadece baharat olarak listelenirler.
Hardal
Hardal, sosisli sandviçin en önemli soslarından biridir ve hemen hemen her bölgesel sosisli sandviç çeşidinde geleneksel bir seçenektir. Sosisli sandviçin üstünü yapmak için herhangi bir hardal tohumu kullanılabilirken, geleneksel versiyon, sarı hardal tohumu ve sirke ile zerdeçal kullanılarak yapılır. Tohumlar öğütülür ve zerdeçal ve sirke ile birleştirilerek bir macun elde edilir. Sarı hardal tohumları keskin ve neredeyse ekşidir, ancak diğer hardal türlerinin acılığından yoksundur. Keskin tadı sirke ile zenginleştirilir ve sosisli sandviçin yoğun tuzlu tatlarının yumuşatılmasına yardımcı olur.