En İyi Sosisli Sandviç Baharatlarından Bazıları Nelerdir?

by baharatdiyari
Hot Dog Spices

Sosisli sandviç baharatları Amerikan mutfağındaki ikonik lezzet profillerinden birinden sorumludur. Standart sosisin tadı, sosisin kendisinde kullanılan baharatlardan ve üzerinde kullanılan çeşnilerden gelir. İşte en iyi sosisli sandviç baharatlarından bazılarına bir bakış.

Evrensel baharatlardan biri olan soğan, sosisli sandviçlerin lezzetinden en çok sorumlu olan alliumlardan biridir. Soğan tozu tipik olarak sosisli sandviçin içine dahil edilir ve doğranmış soğan, popüler sosisli sandviç malzemeleri arasındadır. Sosisli sandviçin çoğu bölgesel Amerikan çeşidi, temel çeşnilerden biri olarak doğranmış soğanları içerir. Soğanlar, sosisli sandviçin lezzetli notalarını önemli ölçüde artıran keskin, otsu bir nota getirir.

Monosodyum glutamat (MSG)

Yiyeceklere güçlü ve lezzetli tatlar vermek istiyorsanız muhtemelen en önemli baharat olan MSG, geleneksel sosisli sandviç baharat karışımlarındaki gerçekten temel baharatlardan biridir. Bir Japon icadı, bu malzemenin tadı etli veya et suyu olarak tanımlanabilir. Etin lezzetiyle ve diğer baharatlarla iyi uyum sağlar.

Topuz

Kendi sosisli sandviçinizi yapıyorsanız topuz önemli bir malzemedir. Küçük hindistan cevizi tohumunun tanelerinden yapılmıştırTopuzun hindistan cevizine benzer bir tadı vardır ancak o kadar tatlı veya yoğun değildir. Önemli miktarda hindistan cevizi tadı içeren bazı tarçın notalarına sahiptir, ancak lezzetli yemeklere hindistan cevizinden daha uygundur. Mace, çoğu sosisli sandviç baharat karışımının ana bileşenlerinden biridir.

Kişniş tohumu

En çok köri tozu ve kişniş tohumundaki rolüyle tanınır narenciye notaları ve hafif tatlılıkla fındıksılık sunar. Sosisli sandviçle ilişkilendirdiğimiz lezzetli tadı yaratmak için diğer sosisli sandviç baharatlarıyla iyi karışır. Evde sıfırdan kendi sosisli sandviçinizi yapıyorsanız buna ihtiyacınız olacak. Kişniş tohumları tipik olarak öğütülür ve sosisli sandviçin içine giren et dolgusuna eklenir. Genellikle sosisli sandviç baharat karışımlarına giren baharatlardan biridir.

Sarımsak tozu

Tüm dünyada en sevilen baharatlardan biri olan sarımsak, sosisli sandviç yapımında kullanılan temel baharatlardan biridir. Toz formu Sosisli sandviçlerin et dolgusunda daha eşit dağıldığı için tercih edilmektedir. Sarımsak, normalde yumuşak bir et ürünü olacak şeye yoğun ve biraz kükürtlü bir umami dozu ekler.

Sosisli sandviç baharat karışımları

Geleneksel sosisli sandviçin lezzet profilini elde etmek için yukarıdaki baharatlardan bazılarını ve diğerlerini içeren önceden karıştırılmış baharat karışımlarını kullanabilirsiniz. Weiner baharatları tipik olarak ete ve sosisli sandviçler tütsülenip yemek için pişirilmeden önce bir bağlayıcıyla karıştırılır. MSG ve tuzun yanı sıra sosisli sandviç baharat karışımları, kullandıkları baharatları listelemeyebilir. Bunun yerine bazen etiket üzerinde sadece baharat olarak listelenirler.

Hardal

Hardal, sosisli sandviçin en önemli soslarından biridir ve hemen hemen her bölgesel sosisli sandviç varyasyonunda geleneksel bir seçenektir. Sosisli sandviçin üstünü yapmak için herhangi bir hardal tohumu kullanılabilirken, geleneksel versiyon, hardal tohumu ile yapılır. sarı hardal tohumu ve sirke ve zerdeçal. Tohumlar öğütülür ve zerdeçal ve sirke ile birleştirilerek bir macun elde edilir. Sarı hardal tohumları keskin ve neredeyse ekşidir ancak diğer hardal türlerinin ısısından yoksundur. Keskin tadı sirke ile zenginleştirilir ve sosisli sandviçin yoğun tuzlu tatlarının yumuşatılmasına yardımcı olur.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın