En Pahalı Baharatlar Nelerdir?

by baharatdiyari
Most Expensive Spices

Bugün dünyanın en pahalı baharatları her zaman bir ölçüde değerli olmuştur. Tarihte bazılarının para olarak kullanıldığı zamanlar olmuştur. Baharatlara olan talep onları pahalı kılan şeydir. Yıllar geçtikçe talep ve maliyet önemli ölçüde artarken, arzın küçük olmasına neden olan faktörler aslında her zaman olduğu gibi aynı. İşte dünyanın en pahalı baharatlarından bazılarına bir bakış.

Tüm pahalı baharatlar arasında safran en pahalısıdır ve uzun süredir baharat unvanını elinde tutmaktadır. dünyanın en pahalı baharatı. Safran, çiğdem çiçeğinin iplik halinde satılan stamenlerinden oluşur. Bir kilo safran ipliği binlerce dolara mal olabilir. Safran pahalıdır çünkü ipliklerin toplanması işlemi zahmetli bir iştir ve sabahın erken saatlerinde, çiçek açılmadan önce yapılması gerekir, aksi takdirde tadı kaybolur.

Safran, Küçük Asya'dan gelir ve safranlı pilav ve benzeri yemeklerin yanı sıra fırınlanmış ürünlerde de kullanılır. Sarı bir renk ve fındıksı ve hafif metalik unsurlarla benzersiz bir çimen tadı getiriyor.

Vanilya

Vanilya fasulyesini dondurma, muhallebi ve kek gibi tatlılarda sıklıkla göreceksiniz. Vanilya aroması dünyadaki en popüler aromalardan biridir. Fasulye var tatlı, odunsu ve hafif çiçeksi bir tat ve aroma. Vanilya çekirdekleri yetiştirilmesi ve işlenmesi zor olduğundan pahalıdır.

Vanilya bitkileri Meksika'ya özgüdür ancak dünyanın her yerinde Madagaskar gibi kendileri için ideal olmayan yerlerde yetiştirilmektedir. Vanilya bitkilerinin olgunlaşması dört yıl kadar sürebilir ve çiçeklerinin, açtıkları yılın bir gününde elle tozlanması gerekir. Vanilya çiçeklerini tozlaştıran yerel türler bulunmadığında manuel tozlaşma gereklidir.

Vanilya fasulyesi kabukları hasat edildikten sonra birkaç ay kürlenmeye ihtiyaç duyar. Kısacası vanilya üretimi çok fazla zaman ve insan gücü gerektiriyor.

Karanfil

Amerikalılar genellikle karanfil içeren yemekleri yalnızca tatillerde tüketir, ancak bu baharat diğer ülkelerde yıl boyunca sevilen bir baharattır. Karanfilin yoğun keskin bir tadı vardır tatlı ve acı notalardan oluşur. Ayrıca ipuçları var biber Ve nane. Karanfilin tarçın ve yenibahar notaları olması nedeniyle oldukça tatlı bir tat elde edersiniz.

Amerika Birleşik Devletleri'nde karanfiller ortaya çıkıyor kabak baharatı ve bazıları elmalı turta baharatı harmanlar. Jambonlar bazen karanfillerle süslenir. Hint mutfağında karanfil, birçok garam masala karışımının ana unsurlarından biridir ve aynı zamanda pirinç yemeklerinde ve chai'de de kullanılır.

Karanfil pahalıdır çünkü karanfil ağaçları her yıl sadece az miktarda çiçek üretir ve bunların elle toplanması gerekir. Ayrıca baharat ancak 1,5 cm ile 2 cm arasında ölçüldüğünde hasat edilebilmektedir. Bu, bunların görsel olarak incelenmesi gerektiği anlamına gelir; bu da hasat sürecini emek yoğun ve pahalı hale getirir.

Kakule

Kakule adı verilen iki baharat yeşil ve siyah kakule. En yaygın kullanılanı yeşil kakuledir ve dünyanın en pahalı baharatlarından biridir. Bir tarif kakule gerektirdiğinde ve türünü belirtmediğinde neredeyse her zaman yeşil kakuleden söz edilir.

Kakule, Hindistan'ın anavatanı olması nedeniyle Hint mutfağında popüler bir baharattır. Baharat Kuzey Avrupa'nın bazı bölgelerinde de popüler hale geldi. Kakule kendine özgü bir tada ve güçlü bir kokuya sahiptir okaliptüs notalarının yanı sıra karabiber ve narenciye notalarıyla reçineli olarak tanımlanabilecek bir koku. Çayın en belirgin lezzetlerinden birini sunar ve Arap kahvesine popüler bir katkıdır. Bu listedeki diğer baharatlar gibi kakule de elle toplanması gerektiğinden pahalıdır.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın