Hızlı ve Ateşli Acı Biberin Beş Kullanımı

by baharatdiyari
Cayenne Pepper Uses

Acı biber tozu, kurutulmuş ve öğütülmüş kırmızı biberlerden oluşur. Orta ısının yanı sıra parlak kırmızı bir renk sunar (30.000 ila 50.000 Scoville ısı ünitesi). Ancak yaygın baharat rafındaki tipik baharatlar arasında bulabileceğiniz en baharatlı olanı kırmızı biberdir. Sıcak pek çok kişiyi korkutuyor ancak acı biber mutfakta çok yönlü kullanılabilir. Aşağıda dolabınızdaki kavanozdan en iyi şekilde yararlanmak için hızlı ve ateşli kırmızı biberin beş kullanımını sunuyoruz.

Acı biber tozu satın almanın çok kolay olması nedeniyle, birçok kişi bunu kırmızı biberin sağlığa faydalarından yararlanmanın en hızlı yolu olarak kullanıyor. kapsaisin Kırmızı biber, tüm kırmızı biberlerde olduğu gibi, doğal bir ağrı kesici görevi görebilir ve zayıflama çözümü diğer faydaların yanı sıra. Çayınıza biraz acı biber eklemek, bu ateşli baharatı almanın harika bir yoludur. Sıcaklığın ötesinde, kırmızı biber çok nötr bir tat profiline sahiptir, bu nedenle çayınızın lezzetinin önüne geçmeyecektir. Görmek PepperScale'in kırmızı biber çayı tarifi Önerilen oranlar için.

Kırmızı biber yerine

Acı biber tozu kırmızı biberle tam bir eşleşme değil görünüşü açısından. Cayenne biberi daha soluktur ve genellikle kırmızı biberde gördüğünüzden biraz daha turuncu bir görünüme sahiptir. Buna rağmen her iki toz da çarpıcı derecede kırmızıdır. Benzer renklere sahip oldukları için, rengi için kırmızı biber gerektiren herhangi bir tarifte kırmızı biber tozunu kullanabilirsiniz. Tabaktaki kırmızı biberin tamamını değiştirmenize gerek yok, sadece yemeğe tercih ettiğiniz ısı seviyesini verecek kadarını koyun. Bu iki biber tozunu birleştirmek yeni bir şey değil çünkü acı biber, daha sıcak olan İspanyol ve Macar kırmızı biberlerinin çoğunda ısının kaynağıdır.

Ateşli tatların hayranıysanız, acı biber, acılı yumurtanın üzerine kırmızı biber yerine iyi bir alternatif olabilir. Acılı yumurtaların üzerindeki geleneksel biber kırmızı biberdir. Standart versiyonda, yumurtalara geleneksel görünüm ve lezzetini kazandırmak için üzerine hafif kırmızı biber serpilir. Sorun şu ki, kırmızı biber lezzetli olsa da genellikle sıcak değildir. Yumurtalarınıza biraz kıvılcım vermek için kırmızı biberin tamamını veya bir kısmını kırmızı biberle değiştirebilirsiniz.

Kızarmış tavukta

Bazı insanlar kızarmış tavuklarını baharatlı sever. Bazıları için kızarmış tavuğun ısı seviyesini arttırmanın en iyi yolu, ona masada biraz acı sos eklemektir. Bu işe yararken aynı zamanda kuru ve gevrek bir kabuğa sahip olması gereken bir tabağa sıvı eklendiği anlamına da gelir. Acı sos, kızarmış tavuğun ekmeğinin ıslak ve ıslak olmasına neden olabilir. Ayrıca birçok acı sosun getirdiği sirke notası herkesin ideal lezzet profili olmayabilir.

Bunun yerine, kızartılmış tavuğun ekmeğinde kırmızı biber kullanmak, onu ıslatmadan biraz ısıtabilir ve aynı zamanda rengi de güzelleştirebilir. Şuna bir göz at jalapeno kızarmış tavuk tarifi bu tekniği ekmek yapımında kullanıyor.

Makarna ve peynirde

Klasik bir garnitürde baharatlı bir dokunuş için makarna ve peynirinizin meyanesine bir tutam kırmızı biber ekleyin. Onun yerine kullanabilirsiniz siyah veya beyaz biber. Baharatlı yiyecekleri sevenler için lezzeti arttırmakla kalmayacak, aynı zamanda rengi de daha çekici hale getirecektir.

Biber yağı yapmak için

Baharatlı ve parlak renkli bir biber yağı oluşturmak için biraz acı biber tozunu veya pullarını yağda hafifçe ısıtın. Biber yağını masada çeşni olarak servis edin.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın