Yenibahar Yerine Kullanabileceğiniz Alternatif Baharatlar

by baharatdiyari
Allspice Substitute

Yenibahar, Karayipler ve Meksika mutfaklarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Jamaika’nın ünlü jerk baharatının ana bileşenlerinden biridir, ancak kullanım alanı, popüler bir tatil baharatı olmanın ötesine geçmiştir. Eğer elinizde yenibahar kalmadıysa veya yerel marketinizde bulamıyorsanız, benzer tatları sağlayacak bir alternatif bulmanız gerekecektir. Neyse ki, yenibahar yerine kullanabileceğiniz ve muhtemelen zaten dolabınızda bulunan birkaç malzeme vardır.

En İyi Seçenek: Tarçın, Hindistan Cevizi ve Karanfil Karışımı

Bazen Jamaika’da “Pimento” (İspanyolca’da “biber” anlamına gelir) olarak da adlandırılan yenibahar, bu üç baharatın biberle birlikte bazı özelliklerini paylaşır. Bu baharatların karışımı, yenibaharın karmaşık lezzetini makul bir şekilde taklit edebilir.

En popüler karışım tarifi, üç baharatın eşit miktarda karıştırılmasıyla elde edilir. Eğer tarifiniz bir çay kaşığı yenibahar gerektiriyorsa, yerine bu karışımın bir çay kaşığını kullanabilirsiniz.

Hindistan cevizini ihmal edebilir veya tarçın ve karanfili iki parçalı bir karışım olarak kullanabilirsiniz. Bazı karışımlar bir tutam karabiber de içerir. Bu baharat karışımını uzun süre saklarsanız lezzetini kaybedeceğinden, ihtiyacınız olduğunda hazırlamanız önerilir. Önceden hazırlarsanız, hava geçirmez bir kapta saklayın; tercihen cam bir kapta.

İyi Bir İkinci Seçim: Balkabağı Turtası Baharatı

Çoğu baharat markasının kendi Balkabağı Turtası Baharatı bulunur ve tatil sezonu dışında bile kolayca bulunabilir. Geçen yıldan kalmış biraz baharatınız olabilir.

Tahmin edebileceğiniz gibi, balkabağı turtası baharatı, balkabağı turtasıyla ilişkili lezzetleri sağlamak üzere formüle edilmiş bir karışımdır. Çoğu balkabağı turtası baharat karışımı, zencefil, tarçın ve karanfil gibi diğer baharatlarla birlikte yenibahar içerir. Yenibaharın, balkabağı turtası baharatındaki malzemelerden biri olması, iyi bir yenibahar ikamesi yapmasının bir nedenidir.

Balkabağı Turtası Baharatı bire bir yedektir, bu nedenle tarifinizin yenibahar için belirttiği aynı miktarda kullanabilirsiniz.

Acil Durumda: Öğütülmüş Karanfil

Karanfilin güçlü lezzeti, yenibaharın lezzetine çok benzer. Ancak, karanfilin keskinliğinin diğer daha hassas lezzetleri kolayca bastırabileceğini unutmamak önemlidir.

Öğütülmüş karanfili yenibahar yerine kullanırken, daha az karanfil kullanmanız gerekir. Tarifiniz 1 çay kaşığı yenibahar gerektiriyorsa, 1/2 çay kaşığı öğütülmüş karanfil kullanmanız tavsiye edilir. Kendiniz öğütmeye çalışmak yerine bu baharatı öğütülmüş olarak satın almanız önerilir. Sadece öğütmek zor değil, aynı zamanda yağlar öğütücünüzdeki plastik parçalara zarar verebilir.

Diğer Alternatifler

Yukarıdaki alternatiflerin hiçbiri sizin için uygun değilse, diğer seçenekleriniz topuz (hindistan cevizi ile aynı bitkiden) ve bütün yenibahar taneleridir. Bir çay kaşığı öğütülmüş yenibahar yerine beş bütün yenibahar tanesi kullanabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın