Birçok tarif biberiyeyi gerektirir ve bu bitkinin farklı ve karmaşık lezzetini ararsınız. Eğer kendinizi bu önemli malzemeden yoksun bulursanız ve yemeğinizi kurtaramayacağınızı düşünüyorsanız, endişelenmeyin. Biberiye gibi eşsiz bir lezzeti başka bir bitkiye ya da baharata bulmak zor olsa da, biberiye yerine kullanılabilecek birkaç alternatif vardır.
[lasso ref=”amzn-simply-organic-whole-rosemary-leaf-1-23oz” id=”19748″ link_id=”6627″]
Taze Biberiye Yerine Kurutulmuş Biberiye
Her bitki farklıdır ve bazı durumlarda kurutulmuş bitki tazesinin yerini tutamaz. Ancak, tarifiniz taze biberiye gerektiriyorsa ve elinizde kurutulmuş biberiye varsa, bu en iyi alternatif olabilir.
Bu ikameyi başarılı bir şekilde kullanmak için ihtiyacınız olan tek şey kurutulmuş biberiye ve biraz hesaplama. Tarifinizde her bir çay kaşığı taze biberiye yerine sadece ¼ çay kaşığı kurutulmuş biberiye kullanın. Bu, aradığınız o karakteristik lezzetleri sunarak neredeyse mükemmel bir ikame yaratacaktır.
Alternatif Taze Biberiye İkameleri
Eğer elinizde kurutulmuş biberiye yoksa veya sadece taze malzemeler kullanmayı tercih ediyorsanız, kekik veya reyhan iyi birer alternatif olacaktır. Yerine kullanacağınız bitkiyi, tarifinizin gerektirdiği biberiye miktarı ile aynı ölçüde kullanın.
Kurutulmuş Biberiye İkameleri
Kurutulmuş biberiye gerektiren bir tarifte, en temel baharat rafı bile genellikle bir tutamda harika ikame edebilecek üç yaygın bitkiden birini içerir.
Kurutulmuş tuzlu, tarhun ve kekik biberiye için uygun alternatiflerdir. Eğer hepsini elinizde bulunduruyorsanız ve yemeğiniz zaten birkaç baharat içeriyorsa, daha karmaşık ve güçlü bir lezzet için bu bitkileri karıştırabilirsiniz.
Bu bitkilerle ikame yaparken matematik gerekmez; seçtiğiniz bitkiyi yemeğinize, ihtiyaç duyduğunuz miktarda biberiye yerine ekleyin.
Diğer İkameler
Pişirdiğiniz yemek türüne bağlı olarak, yemeğinizin ana malzemesini veya içeriğini özellikle tamamlayacak bir biberiye ikamesi kullanmayı düşünebilirsiniz.
Sosis yemeklerinde veya birkaç güçlü baharat içeren herhangi bir yemekte, karanfil ihtiyaç duyduğunuz lezzeti, diğer baharatlarınızla çatışmadan eklemek için kullanılabilir.
Yumurta ve et yemekleri için, adaçayı harika bir yedek olabilir. Tadı biberiyeden çok farklıdır, ancak bu bitki, biberiyenin genellikle tamamladığı birçok yemeği de tamamlar.
Mantar içeren yemeklerde, mercanköşk kullanabilirsiniz. Mercanköşk, mantarlarla eşleştirildiğinde o kadar lezzetli bir baharat oluşturur ki, yemeğinizde zaten mevcut olsa bile biberiye yerine bu bitkiyi tercih edebilirsiniz. Bu durumda, biraz daha fazla ekleyin.
Eğer kuzu yemeği için bir ikameye ihtiyacınız varsa, defne yaprağı, nane ve kekik kombinasyonu idealdir. Bu kombine bitkilerin toplam miktarını, biberiye gereksinimi kadar kullanmaya dikkat edin ve kuzu yemeğinizi ustalıkla baharatlayabilirsiniz.
Herhangi bir ikamede olduğu gibi, her zaman yemeğinizi en iyi tamamlayacak belirli lezzetleri düşünmeyi unutmayın. İkamenizi yavaşça ekleyin, tadın ve yemeğinizi başarılı bir şekilde biberiye ikamesi ile kurtarabilirsiniz.