Çörek otu tohumları Pek çok Hint tarifinde, özellikle de kuzey Hindistan eyaletleri Pencap ve Bengal'de görülüyor. Baharatı çevrimiçi satıcılardan ve Hint marketlerinden temin edebilirsiniz, ancak bunların hiçbiri bir seçenek değilse veya çörek otu tohumlarının tadından hoşlanmıyorsanız bir alternatif düşünün. Aşağıda aynı faydaların çoğunu sağlayan çörek otu tohumlarının yerine geçen bazı ürünler bulunmaktadır.
En iyi seçeneğiniz: Kereviz tohumları
Kereviz tohumu dediğimiz şey aslında kerevizin akrabası olan küçük bir bitkinin tohumudur. Farklı özelliklere sahip, farklı bir bitkidir. Yine de kereviz tohumu kerevizin lezzetini mükemmel bir şekilde yakalar. Daha da iyisi, daha güçlü ve daha uzun ömürlü bir lezzet kaynağıdır. Lezzetli ve yoğun otsu lezzet notalarının kaynağı olan kereviz tohumu, çörek otu tohumlarının kekik ve soğan notalarına mükemmel bir alternatiftir. Her iki tohumun da özellikle keskin bir aroması yoktur, ancak her ikisi de lezzetlidir.
Kereviz tohumları sıklıkla, bileşen olarak çörek otu tohumları gerektiren aynı yemeklerin çoğunda kullanılır. Turşularda çörek otu tohumu yerine kullanabileceğiniz gibi, ızgara veya tütsülenmiş etlerin sos ve soslarında da kullanabilirsiniz.
Kereviz tohumları ve çörek otu tohumları keskinlik açısından benzerdir, bu da kereviz tohumlarını çörek otu tohumlarının 1:1 yerine kullanabileceğiniz anlamına gelir.
İyi bir ikinci seçenek: Kekik
Kekik nane ailesinin bir üyesi et ve sebze yemeklerinde popüler bir baharattır. Kekik bir bitki olmasına rağmen çörek otu tohumlarıyla pek çok ortak noktası vardır. Çörek otu tohumları gibi kekiğin de kökeni Akdeniz bölgesinde başlamıştır. Kekiğin aroması çörek otu tohumları gibi bitkisel ve lezzetlidir; aslında kekik aroması çörek otu tohumu aromasına en yakın eşleşme olabilir.
Kekik, kavrulmuş etler ve sebze yemekleri de dahil olmak üzere aynı yemeklerin çoğunda kullanılabilir. Kekiğin bir bitki olması ve çörek otu tohumlarıyla elde ettiğiniz çıtırlığı sağlamaması nedeniyle doku farkı olacağını unutmayın. Akılda tutulması gereken bir diğer önemli faktör, kekik yapraklarının donuk yeşil olması ve küçük siyah çörek otu tohumlarına hiçbir benzerlik taşımamasıdır.
Çörek otu tohumları yerine 1:1 oranında kurutulmuş kekik kullanın.
Kısaca: Kimyon tohumları
Kimyon tohumları, çörek otu tohumlarının temel gıda olduğu dünyanın birçok yerinde yoğun olarak kullanılmaktadır. Çörek otu tohumları gibi şunları sağlayabilirler: yoğun bir lezzet notası et yemeklerinden çorba ve soslara kadar çeşitli yemeklerde işe yarar. Lezzetleri çörek otu tohumlarında bulunan bazı fındıksı niteliklere sahiptir. Sonuç olarak kimyon tohumları, çörek otu tohumu gerektiren yemeklerdeki çoğu malzemeyle iyi bir şekilde eşleşecektir. Bütün kimyon tohumları bazı uygulamalarda acı olabilir, bu nedenle öğütülmüş çörek otu tohumu gerektiren yemeklerde bunları yedek olarak kullanmak isteyebilirsiniz. Bunları sebze yemeklerinde ve kavrulmuş veya ızgara etleri baharatlamak için kullanın.
Çörek otu tohumu yerine 1:1 oranında kimyon tohumu kullanabilirsiniz.
Diğer alternatifler
Siyah susam tohumları kabukları sağlam olan susam tohumlarıdır, ayrı bir susam çeşidi değildir. Beyaz susam tohumlarıyla aynı tada sahiptirler, sadece hafif bir acı nota ve küçük bir doku farkı vardır. Tadı çörek otu tohumlarının tadından oldukça farklıdır ancak görünümü öyle değildir. Çörek otu tohumu lezzetini sevmiyorsanız, çörek otu geleneksel tariflerdeki görünümün aynısını çok daha hafif bir tatla sağlayabilir. Özellikle Hindistan ve Orta Doğu'da çörek otu tohumları gerektiren birçok ekmek tarifinde kullanım için çok uygundurlar.