Creole hardalı, Klasik New Orleans çeşnisi olarak Po’boy sandviçlerinde ve Big Easy ile ilişkili diğer yiyeceklerde karşınıza çıkar. Birçok kişi için bu önemli bir bileşendir, ancak düşündüğünüz kadar zor değiştirilmez. İşte mevcut en iyi Creole hardalı alternatiflerinden bazıları.
Eğer ticari Creole hardalı bulamazsanız, doğru malzemelere sahip olduğunuz sürece kendiniz de yapabilirsiniz. Kendi Creole hardalınızı hazırlamak, en taze malzemelerden mümkün olan en iyi lezzeti almanızı sağlar. En önemli unsur kahverengi hardal tohumu olacaktır. Ayrıca, o ayırt edici lezzeti sağlamak için yaban turpu da gerekecek. Creole hardalı, zengin ve karmaşık tadıyla bilinir, bu yüzden biraz acı biber ve yenibahar eklemek de iyi olur.
Bu hazırlanan hardalın asidik bileşeni genellikle sirke şeklinde olur. Creole hardalı için geleneksel bir sirke damıtılmış beyaz sirkedir. Lezzeti artırmanın yanı sıra, sirkenin asitliği de hardal tohumları ve yaban turpundan gelen ısıyı sınırlamaya yardımcı olur.
Kendi Creole hardalınızı yapmak, ısıyı kontrol etmek için az veya çok eklemenize olanak tanır. İdeal olarak, Creole hardalınızı yapmadan hemen önce öğütüp rendeleyeceğiniz taze hardal tohumu ve bütün yaban turpu olmalıdır. Isıyı sağlayan bileşikler hızla buharlaşır. Mümkünse, yemeğinizi sunmadan hemen önce hazırlamaya çalışın.
İyi Bir İkinci Seçenek: Baharatlı Kahverengi Hardal
Creole hardalı yerine ticari bir hardal kullanacaksanız, baharatlı kahverengi hardal en iyi seçeneğinizdir. Baharatlı kahverengi hardal tariflerinin birçoğu Creole hardallarına çok benzer. Çoğu, birincil asidik bileşen olarak damıtılmış beyaz sirke kullanır. Birden fazla baharatlı kahverengi hardal seçeneğiniz varsa, Creole hardalının bir yemeğe kattığı iddialı baharat seviyesini elde etmek için en baharatlı ve en lezzetli olanı tercih edin.
Malzeme listelerinde bir fark olduğunda, genellikle bazı baharatlı kahverengi hardal tariflerinden Cayenne biberinin ihmal edilmesidir. Bu sizin için önemliyse, şişelenmiş baharatlı kahverengi hardalınıza Creole hardalı kadar sıcak hale getirmek için biraz ekleyebilirsiniz.
Zor Durumda: Dijon Hardal
Creole hardalının Alman mirası var gibi görünse de, Fransız hardallarıyla çok ortak noktası vardır. Özellikle, Dijon hardal. Birçok kişi tarafından Fransız hardalının en iyi örneği olarak kabul edilen Dijon hardalı, 19. yüzyılın ortalarından beri var. Dijon hardalı uygun fiyatlıdır ve birçok yerde bulunması kolaydır.
Çoğu Dijon hardalı, bazı uygulamalarda bir dezavantaj olabilecek şekilde Creole hardalı kadar asidik olmayabilir. Geleneksel olarak, Dijon hardalı verjus ile yapılır. Verjus, olgunlaşmamış üzüm suyudur. Bu üzüm suyu, standart Creole hardal tariflerinde kullanılan damıtılmış beyaz sirkeden daha az asidiktir, bu nedenle Dijon hardalının lezzeti Creole hardalınınki kadar keskin olmayabilir.
Diğer Alternatifler
Sıcak hardal öncelikle Çin yemekleriyle ilişkilidir, ancak Creole hardalı ile ortak birkaç unsuru vardır. Benzer şekilde keskindir çünkü genellikle Creole hardalında kullanılan aynı kahverengi hardal tohumlarıyla yapılır.