Herbes de Provence İçin En İyi Alternatifler

by baharatdiyari
herbes de provence substitute

Herbes de Provence, Provence bölgesinde yetişen ve o bölgenin lezzetlerinin simgesi olan bir karışımdır. Bu, klasik Provence yemekleri yapmak istiyorsanız Herbes de Provence karışımının çok önemli bir içerik olduğu anlamına gelir. Önceden karıştırılmış bir karışım satın almak mümkün veya uygun değilse, Provence otlarının yerine geçen bir bitkiyi deneyebilirsiniz. Provence bitki karışımının yerine geçen bileşenlerin çoğunu bulmak kolaydır.

En İyi Seçenek: Kendi Herbes de Provence Karışımınızı Yapın

Baharat dolabınız otlarla doluysa, uygun bir karışım hazırlayabilirsiniz. Herbes de Provence’ın temel bileşenleri şunlardır: tuzluluk, kekik, kekik ve rezene tohumları. Değişken bileşenler arasında ise mercanköşk, nane, kekik, lavanta çiçekleri ve portakal kabuğu bulunur.

Yukarıdaki otları birleştirerek kendi Herbes de Provence karışımınızı yapabilirsiniz. Bu baharat karışımının oldukça değişken olduğunu unutmayın. Miktarları damak tadınıza göre ayarlayabilir veya bazı bitkileri kullanmayabilirsiniz. Listelenen bitkileri kullanarak basit bir karışım yapmak için, kekik ve tuzlulardan ikişer parça alıp, diğer her şeyden birer parça ekleyebilirsiniz.

Son yıllarda lavanta çiçeklerinin Herbes de Provence ile özdeşleştirildiğini ancak bunun her zaman böyle olmadığını unutmayın. Pek çok yiyeceği tamamlayıp karışımdaki diğer bitkilerle iyi bir şekilde eşleşseler de, gerçek anlamda geleneksel bir içerik değildirler. Başka bir deyişle, bunları atlamak, bitki karışımınızın daha az özgün olmasını sağlamaz.

İyi Bir İkinci Seçenek: Herbes de la Garrigue

Herbes de la Garrigue, Herbes de Provence’a benzer bir karışımdır; temel fark, Herbes de Provence’ta mercanköşk ve nane gibi isteğe bağlı olan bazı bitkileri içermesidir.

Ayrıca şunları içerir: biberiye ve defne yaprağı; bazı karışımlar da adaçayı içerir. Herbes de Provence gibi, ızgara etlerin iyi bir tamamlayıcısıdır ve ayrıca çorba ve güveçlerde de kullanabilirsiniz. Herbes de la Garrigue’yi, tarifinizin Herbes de Provence için belirttiği miktarlarda kullanın.

Acil Durumda: İtalyan Baharatı + Lavanta Çiçekleri (İsteğe Bağlı)

İtalyan baharatı, İtalyan yemeklerinde yaygın olarak kullanılan otları içeren bir Amerikan buluşudur; Aynı otların çoğu Provence’ta kullanılır ve Herbes de Provence’ta görülür. En önemlisi, her iki karışım da tipik olarak kekik ve kekik içerir. Bu iki ot Herbes de Provence’ın değişmezleri arasındadır.

İtalyan baharat karışımlarında yaygın olarak görülen diğer otlar arasında Herbes de Provence gerektiren yemeklerde iyi çalışması gereken adaçayı ve fesleğen bulunur. Yukarıdaki DIY Herbes de Provence karışımında olduğu gibi lavanta şart değildir ancak birçok yemeğe ilginç bir dokunuş katabilir.

Diğer Alternatifler

Fransızların ince otlar karışımı da Herbes de Provence’ın etkili bir alternatifi olabilir. Çoğu ot ve baharat karışımının aksine, ince otlar dikkatli bir şekilde seçilmeli ve dengelenmelidir. Saf ot karışımları için en sık kullanılan bitkiler arasında kekik ve mercanköşk gibi Herbes de Provence bileşenleri bulunur. İdeal olarak kullandığınız otlar taze olacaktır ancak pişirme süresi uzun olan yemeklerde kurutulmuş otlar da tercih edilebilir.

İtalyan sosisi baharat karışımları genellikle hem İtalyan baharatını hem de rezene tohumlarını içerir; her ikisi de Herbes de Provence’a benzer bir lezzet profili sağlamasına izin verir. Bazı karışımların, Herbes de Provence gerektiren tüm yemekler için ideal olmayabilecek ezilmiş kırmızı biber içerebileceğini unutmayın. Ezilmiş kırmızı biberin olası eklenmesinin yanı sıra, İtalyan sosis karışımınız sarımsak da içerebilir. Sarımsak içeren bir karışım, o baharatın diğer tüm tatları bastırmasını önlemek için tabaktaki diğer sarımsakları ayarlamanız gerekebileceği anlamına gelir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın