Hindistan cevizi eksikliği sizi tarif yapmaktan alıkoymamalıdır. Eğer alternatifleri araştırmaya ve bunları doğru şekilde kullanmayı öğrenmeye istekliyseniz, pişirmede çoğu malzeme değiştirilebilir. Hindistan cevizi gibi özel bir lezzeti değiştirmek zor olabilir, ancak bir zorunluluk anında veya birinin alerjisi varsa bu mümkündür. Lezzeti farklı ama narin olan hindistan cevizi, çok çeşitli Hint ve Orta Doğu yemeklerinde kullanılabilecek kadar çok yönlüdür. Kendinizi bir hindistan cevizi ikamesine ihtiyaç duyarken bulursanız, benzer şekilde sıcak ve odunsu bir lezzet sağlayan bir şey arayacaksınız, ancak bu da ince olmalıdır.
[lasso ref=”amzn-simply-organic-ground-nutmeg-certified-organic-2-3-oz-myristica-fragrans-houtt” id=”19766″ link_id=”6669″]
En İyi Seçenek: Topuz
Bu tartışmasız en belirgin alternatiftir ve çoğu uzman tarafından hindistan cevizi ikameleri listesinde ilk sırada yer alır. Topuz, lezzet açısından hindistan cevizine benzer çünkü aynı baharatın bir parçasıdır ve aynı ağaçtan gelir. Topuz, hindistan cevizi tohumunun dışındaki arilden yapılır. Aynı miktarda topuz kullanarak tariflerde hindistan cevizini değiştirebilirsiniz.
Topuzun çok hassas olduğunu ve hindistan cevizinin lezzet notlarının çoğundan yoksun olduğunu unutmayın; ancak, yakın bir benzerlik taşır ve hindistan cevizi ikamesi ararken ilk tercihiniz olmalıdır.
İyi İkinci Seçenek: Garam Masala
Bu baharat karışımı Hindistan, Pakistan ve diğer çeşitli Güney Asya ülkelerinin mutfaklarında kullanılmaktadır. Masala yapmak için kullanılan baharatlar bölgeye göre değişir, ancak çoğu karışım biber, tarçın ve kimyonun yanı sıra hem hindistan cevizi hem de topuz içerir. Bu listeden kabul edilebilir iki hindistan cevizi ikamesi ile birlikte hindistan cevizi içermesi, onu etkili bir yedek haline getirir.
Geleneksel olarak, Garam Masala kullanımdan hemen önce taze baharatlar ile hazırlanır; ancak, önceden hazırlanmış Garam Masala satın almak mümkündür. Bölgeye bağlı olarak, baharat karışımının öğütülmeden önce kuru kavrulabileceğini unutmayın.
Zor Durumda: Tarçın
Tarçın hindistan cevizinden biraz farklı bir lezzet profiline sahip olsa da, benzer şekilde kokulu ve odunsudur. Hindistan cevizi bir tohumdan elde edilirken, tarçın Cinnamomum cinsindeki birkaç farklı ağacın iç kabuğundan gelir.
Lezzetteki benzerlikler nedeniyle, hindistan cevizi yerine birçok yemekte (özellikle tatlılarda) kullanılabilir. Tarçın, hindistan cevizinden daha parlak ve keskin bir tada sahiptir, bu yüzden hindistan cevizinden daha az kullanmanız önerilir. Uzmanlar, bir tarifte kullanılan her çay kaşığı hindistan cevizi yerine yarım çay kaşığı tarçın kullanmayı önerir.
Diğer Alternatifler
Yukarıdaki hindistan cevizi ikamelerinden herhangi birini bulamazsanız, zencefil kullanmayı düşünün. Zencefil, keskin ve baharatlı bir tat veren bir köktür. Hindistan cevizi gibi, hem tatlı hem de tuzlu yemeklerde kullanılabilir. Taze veya toz formunda kuru olarak kullanılabilir. Zencefil, Asya yemeklerinde ve özellikle meyve ve sebzeler içeren tariflerde hindistan cevizi ikamesi olarak kullanılabilir. Tarifiniz bir çay kaşığı hindistan cevizi gerektiriyorsa, bunun yerine bir çay kaşığı zencefil kullanabilirsiniz.
Son çare alternatifleri olarak karanfil veya Balkabağı Pasta Baharatı hindistan cevizi için potansiyel ikameler olarak düşünülebilir.