Keçi körili gibi Jamaika lezzetlerini yapmak istiyorsanız, otantik tadı kopyalamak için en iyi şansınız, Jamaika köri tozu karışımı. Yakınlarda bir Jamaika bakkalı varsa bir tane bulabilirsin. Ve bazı marketlerde onu bulabileceğiniz bir Jamaika bölümü olabilir. Bununla birlikte, Jamaika köri tozunun diğer birçok köri tozu stiliyle pek çok ortak noktası vardır. En iyi Jamaika köri tozu ikamelerinden bazılarına bakalım.
En iyi seçeneğiniz: Kendinizinkini yapın
Jamaika köri tozu yerine bir alternatif ararken, iyi stoklanmış bir baharat rafınız varsa, kendinizinkini yapabilirsiniz. Bu sadece daha taze baharatlar kullanmanıza olanak sağlamakla kalmaz, aynı zamanda paradan da tasarruf etmenizi sağlar. Jamaika köri tozu yapmak basittir –> Kendiniz Yapın ve malzemelerin çoğunu bulmak kolaydır. Baharatlar gibi zerdeçal Ve yenibahar birçok bakkalda bulunabilir. Gibi bir bileşen iken çemen otu Daha zorlayıcı olabilir, ancak bir Hint bakkalının stokta bulundurması gerekir. Kendi karışımınızı hazırlayarak, bireysel baharatları tercih ettiğiniz lezzet profiline uyacak şekilde ayarlayabilirsiniz.
-> Kendiniz Yapın: PepperScale'de ateşli Jamaika köri tozu tarifi
İyi bir ikinci seçenek: Standart köri tozu
Temel köri tozu karışımları çoğu markette kolaylıkla bulunabilmektedir. Jamaika köri tozunda bulacağınız bileşenlerin çoğuna sahiptirler. kimyon, kişnişve zerdeçal. Bu alternatifler keskin baharatlar açısından o kadar ağır olmayabilir ve bu sorun değil. Jamaika köri yemeklerindeki lezzetin çoğunun, köri tozundan ayrı olarak eklenen diğer malzemelerden geldiğini unutmayın. Diğer lezzetli malzemeleri ekleyerek yemeğin lezzetli ve orijinal tadında bir benzerini elde edebilirsiniz.
Örneğin yeşil soğan ve İskoç kaporta biberleri pişirme işleminin farklı noktalarında eklenebilecek temel bileşenlerdir. Jamaika köri tozu lezzetine yaklaşmak için yenibahar da eklemelisiniz. Yemeğinizin başarısı için yalnızca köri tozundaki baharatlara güvenmeyin.
Jamaika köri tozu yerine 1:1 oranında köri tozu kullanın.
Kısaca: Madras köri tozu
Madras köri tozu, klasik İngiliz köri yemeklerinin ana maddesi olarak kabul edilir. öyle genellikle standart köriden daha sıcaktır yüksek kırmızı biber içeriği nedeniyle toz karışımları (genellikle kırmızı biber.) Ancak Jamaika köri tozunda bulunan bileşenlerin çoğuna sahiptir. Kırmızı biber nedeniyle Madras köri tozu genellikle çoğu Jamaika köri tozu karışımının parlak sarısı olmayacaktır; bunun yerine daha koyu ve turuncu renge daha yakın olacaktır.
Jamaika köri tozu karışımı alternatifi olarak kullanırken, diğer aromatik bileşenlerin eklenmesiyle oynamak isteyeceksiniz. Örneğin, yenibahar tipik olarak Madras köri tozunda bulunan bir tat değildir, ancak Jamaika versiyonunun temelini oluşturur. Potansiyel bir istisna: İskoç bonelerinin dahil edilmesi. Madras baharat karışımında zaten acı biber var, bu nedenle daha fazlasını dahil etmemek isteyebilirsiniz.
Jamaika köri tozu yerine 1:1 oranında Madras köri tozu kullanın.
Diğer alternatifler
Vindaloo köri tozu Madras köri tozundan biraz daha sıcaktır, bu nedenle yine tarifin gerektirdiği herhangi bir kapya biberini çıkarmak isteyebilirsiniz. Madras köri tozunda olduğu gibi, vindaloo köri karışımlarında genellikle görünmediğinden yenibahar da eklemek isteyeceksiniz.