Dönem kereviz tozu öğütülmüş kereviz tohumu, kurutulmuş kereviz suyu veya kurutulmuş ve toz haline getirilmiş kereviz anlamına gelebilir. Bu üç üründen hangisini belirtirse göstersin, kereviz tozu yemeğinize konsantre kereviz aroması katmayı kolaylaştırır. Eti sodyum nitrat olmadan kurutmayı denemek istiyorsanız, kurutulmuş kereviz suyuyla yapılan versiyon, eti korumak için de kullanılabilir. Kereviz tozuna ister lezzeti ister nitrat içeriği nedeniyle ihtiyacınız olsun, alternatifler var. Aşağıdaki kereviz tozu ikamelerini göz önünde bulundurun.
Kür amaçları için: Kür tuzu 1
Et kürleme için ideal kereviz tozu ikamesi de piyasadaki en güvenilir et kürü. Kürlemenin amacı, Clostridium botulinum ve diğer gıda kaynaklı patojenlerden kaynaklanan önemli bir enfeksiyon riski olmadan etin yenilebilir olmasını sağlamak için bakterileri azaltmaktır. Sodyum nitrat, mevcut bakterilerdeki nem de dahil olmak üzere, etteki hücrelerden nemi çeker. Bu bakterileri öldürür ve etin toksik olmasını önler.
Kereviz tozu da nitrat içerdiğinden aynı faydaları sağlayabilir, ancak sodyum nitrat kadar güvenilir olduğu düşünülmemektedir. Elbette sodyum nitrat kullanarak kanserojen madde tüketme riskinizi artırıyor olabileceğinizi de unutmamak gerekir.
Diğer kullanımlar için: Kurutulmuş kereviz gevreği
Kereviz gevreği, ince kıyılmış ve kurutulmuş kereviz saplarını ifade eder. Kereviz pullarının çorbalarda, soslarda ve diğer yemeklerde kerevizin hem lezzetini hem de dokusunu sağlaması amaçlanmaktadır. Dehidrasyon, taze kerevizle karşılaştırıldığında onlara çok daha uzun bir raf ömrü sağlar. Kereviz pullarını, dokudaki farklılığın önemli olmayacağı veya aslında kereviz tozunun ince dokusuna göre bir gelişme olacağı yemeklerde, kereviz tozu yerine kullanabilirsiniz.
Aradığınız şey et kürü ise kereviz pullarının iyi bir alternatif olmayacağını unutmayın. Eti iyileştirmek için kullanılan kereviz suyu bu amaç için özel olarak formüle edilmiştir ve nitratın bir kısmını nitrite dönüştürmek için fermente edilmiş olabilir. Kereviz tozunu kuru ovalayarak değiştiriyorsanız, ete yapışabilmeleri için toz baharatlarla daha eşit bir şekilde karışmalarını sağlamak amacıyla pulları daha ince bir kıvamda öğütmek gerekebilir.
Kereviz tozunun başlaması için tarifinizin gerektirdiği kereviz gevreğinin iki katını kullanın. Daha sonra tadına göre daha fazlasını ekleyebilirsiniz.
Kısaca: Kıyılmış kereviz
Kereviz bitkisinin her parçası size benzer bir lezzet sunar. Buna yapraklar ve saplar da dahildir. Ancak hepsi bu lezzetin aynı konsantrasyonuna sahip değildir. Kereviz tozundan alacağınız lezzetli notaların aynısını sağlamak için parçalardan herhangi birini kullanabilirsiniz. Sadece daha fazlasını kullanmanız gerekecek. Kıyılmış kerevizin, kereviz tozunda bulunmayan önemli miktarda lif ve neme de sahip olacağını unutmayın. Telafi etmek için tarifinizdeki sıvı içeriğini değiştirmeniz gerekebilir.
Yemeğinizin kereviz tozundan alacağı lezzeti sağlamak için doğranmış kereviz miktarının üç veya dört katı kullanmanız gerekebilir.
Diğer alternatifler
Kereviz veya başka herhangi bir kaynaktan elde edilen nitratları içermeyen, ete yönelik gerçek anlamda nitratsız bir tedavi için aşağıdakileri kullanmak mümkündür: sade sofra tuzu veya deniz tuzu. Ancak bunun gıda kaynaklı hastalık riskini ve aşırı tuz tüketiminden kaynaklanan uzun vadeli sağlık risklerini önemli ölçüde artırdığını unutmamak önemlidir.