İyi Bir Kereviz Tuzu Alternatifi Nedir?

by baharatdiyari
Celery Salt Substitute

Kereviz tuzu çok yönlü bir baharat Birçok lezzetli yemekte, hatta birkaç kokteylde bile kullanabilirsiniz. Kereviz otunun tuzla birleştirilmiş konsantre bir şeklidir ve yemeğinize veya Bloody Mary'nize lezzet katmanın harika bir yoludur. Peki baharat dolabınızda kereviz tuzu kalmadığında ne yaparsınız? Aşağıda deneyebileceğiniz bazı kereviz tuzu alternatiflerimiz var.

En iyi seçeneğiniz: Kereviz tohumu ve tuz

Kereviz tuzu iki bileşenden oluşur: kereviz tozu ve tuz. Sadeliği, iki baharatı birleştirerek kendi baharatınızı oluşturmanızı kolaylaştırır; yeter ki bunları kabaca eşit miktarlarda birleştirmeniz gerektiğini unutmayın. Mağazalardaki karışımlarda tuz/kereviz tohumu oranı 2:1'e kadar çıkabilir, dolayısıyla 1:1 oranı size daha güçlü bir kereviz tadıyla daha düşük sodyum karışımı verir. Kendi kereviz tozunuzu öğüterek yapabilirsiniz Kereviz tohumları baharat öğütücüde. Bu, kereviz tuzunuzun, önceden öğütülmüş kereviz tozu kullanmanıza kıyasla daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Karışımın tuz/kereviz tozu oranına bağlı olarak tarifinizde kullandığınız kereviz tuzu miktarını ayarlayın.

İyi bir ikinci seçenek: Kereviz sapları ve yaprakları

Kereviz tuzunda kullanılan kereviz tohumu, daha güçlü bir kereviz aromasına sahip olan selâmotu adı verilen bir kereviz akrabasından hasat edilir. Bu lezzet aynı zamanda saplarda ve yapraklarda da mevcut olup, bitkinin bu kısımlarını kereviz tuzunun kereviz tohumu bileşeninin yerine iyi bir alternatif haline getirir.

Bu alternatifi kullanırken en büyük fark doku olacaktır. Kereviz sapları ve yaprakları liflidir ve kereviz tohumlarıyla karşılaştırıldığında çok daha fazla kütleye sahiptir; bu da bunların tüm uygulamalarda iyi bir alternatif olamayabileceği anlamına gelir. Örneğin, kereviz yaprakları ve sapları et ezmesinde veya salata sosunda kereviz tohumlarının yerini alamayabilir ancak çorba veya benzeri bir yemekte kullanılabilir.

Kereviz tohumuna daha çok benzemeleri için sapları karıştırmayı (veya ince doğramayı) düşünün. Ayrıca yapraklardaki ve saplardaki aromanın tohumlardakinden daha az konsantre olduğunu, dolayısıyla aynı lezzet profilini elde etmek için daha fazlasını kullanmanız gerekeceğini unutmayın.

Bir tutam: Dereotu tuzu

Dereotu tohumu Bazen dereotu otu olarak da adlandırılan dereotu bitkisinden gelir. Bu bitki, kereviz ve diğer bazı iyi bilinen şifalı bitkilerle aynı aileye aittir. frenk maydanozu Ve kişniş. Dereotu tohumu, kereviz tohumuna benzer bir lezzet profiline sahiptir ve bu da onu etkili bir alternatif haline getirir. Önceden öğütülmüş dereotu tohumu tozunu yukarıdaki kereviz tuzu karışımlarında olduğu gibi aynı oranda tuzla birleştirebilir ve bunu kereviz tuzu yerine kullanabilirsiniz.

Dereotu tohumu tuzu, barbekü losyonları, salata sosları ve patates salatası dahil olmak üzere çoğu kereviz tohumu uygulamasında etkili bir alternatif olabilir. Kereviz tuzu için tarifinizin gerektirdiği miktarda dereotu tuzunu kullanın.

Diğer alternatifler

Kereviz tohumu kullanmak yerine tohumlardan elde edilen esansiyel yağı tuzla birlikte yemeğinize ekleyebilirsiniz. Yağ çoğunlukla aromaterapi için kullanılır ancak istediğiniz lezzeti de sağlayabilir.

Kimyon tohumları Kereviz tohumlarından daha tatlıdırlar ancak çok lezzetlidirler ve bazı yemeklerde onların yerini alabilirler. Keskinliklerinin yağın kesilmesine yardımcı olabileceği et yemekleri için çok uygundurlar.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın