Limon Biberin Yerine Geçebilecek Alternatifler

by baharatdiyari
lemon pepper substitute

Limon biber, popüler ve çok yönlü bir baharat karışımıdır. En iyi bilinen kullanımları arasında kümes hayvanları ve balıklar yer alır; bununla birlikte sığır eti ve sebzelerde de kullanılabilir. Bu karışım, baharat dolabınızda her zaman bulunması gereken bir üründür. Yerel markette tükenirse veya bulamazsanız ne yapmalısınız? Elinizde bulunabilecek birkaç etkili limon biber ikamesi vardır.

En İyi Seçenek: Ev Yapımı Limon Biber Karışımı

Limon biber, limon kabuğu rendesi ve karabiber içeren oldukça basit bir baharat karışımıdır. Öncelikle bu iki malzemeden oluşur, ancak başka baharatlar da içerebilir. Kurutulmuş limon kabuğunu karabiberle birleştirerek basit bir versiyon yapabilirsiniz. Ayrıca, daha zengin bir lezzet için tuz, sarımsak veya kereviz tohumu gibi diğer baharatları ekleme seçeneğiniz de var.

Kendi temel limon biber baharatınızı yapmak için 1/2 çay kaşığı kurutulmuş limon kabuğu rendesini, 1/4 çay kaşığı tuz ve karabiber ile birleştirin. Damak tadınıza göre başka baharatlar ekleyin. Karışımınızı, önceden yapılmış limon biberi kullandığınız gibi kullanın.

İyi Bir İkinci Seçim: Limon Kekik

Limon biberi, biber ile birlikte limon kabuğu rendesini ifade ederken, limon kekik, doğal olarak limon aromasına sahip bir kekik türüdür. Adından da anlaşılacağı gibi, limon kekik, limon biberinin limon kabuğu bileşeni için mükemmel bir alternatif olan güçlü bir narenciye lezzeti sunar.

Limon kekik, narenciye notlarına ek olarak, narenciye lezzetine lezzetli bir kontrast sağlayabilen ve limon biberinin biber elemanını değiştirebilen bitkisel bir lezzet sağlar. Daha yakın bir tat elde etmek için karabiberle birleştirebilirsiniz.

Limon biberini limon kekik ile değiştirmek için, tarifinizin limon biberi için gerektirdiği miktarın iki katı limon kekik kullanın. Limon biberi kullanacağınız gibi kullanın.

Acil Durumda: Shichimi Togarashi

Japon yedi baharat karışımı olarak da bilinen Shichimi Togarashi, çeşitli baharatlar içerir ve kızarmış ve ızgara Japon yemeklerini tatlandırmak için kullanılır. Lezzet profilinde öne çıkan malzemeler arasında Szechuan biberi ve portakal kabuğu bulunur. Narenciye kabuğu ve Szechuan biberi sayesinde çoğu uygulamada limon biberinin yerini alabilir. Shichimi Togarashi’deki diğer lezzetler, sadece limon ve karabiberden daha fazla baharat içeren birçok limon biber karışımına daha yakın bir tat sağlar.

Tarifinizin limon biberi için gerektirdiği miktarda Shichimi Togarashi kullanın.

Diğer Alternatifler

Limon özü (doğal veya yapay) ve karabiber, limon biberden istediğiniz lezzet notlarını sağlayabilir. Önceden yapılmış bazı limon biber karışımları, limon aromasını arttırmak için yapay limon aroması içerir. Bu karışımlardan birinin lezzetini çoğaltmaya çalışıyorsanız, bu aslında daha iyi ikamelerden biri olabilir.

Limon Köri Tozu: Çoğu limon köri tozu karışımı, toz limon suyu ve kurutulmuş limon kabuğu rendesi ile normal köri tozundan oluşur. Köri tozu karışımları, tipik olarak karabiber de içerir. Limon köri tozu, farklı köri baharatlarının lezzetiyle birlikte limon ve biber notalarını sağlayacaktır. Limon köri tozu, zerdeçal içerdiğinden kullanıldığı yemeklere parlak sarı bir renk verecektir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın