İyi bir limon kabuğu rendesi ikamesi nedir?

by baharatdiyari
Lime Zest Substitute

Limon kabuğu rendesi harika bir baharattır limonun keskin, keskin aromasını ekleyerek tüm kabuğun yoğunluğu ve acılığı veya meyve suyunun asitliği olmayan bir tabağa. Hem tatlı hem de tuzlu yemeklerde kullanılabilmesi nedeniyle çok yönlüdür. Baharat dolabınızda limon kabuğu rendesi yoksa ve alamıyorsanız tercih edebileceğiniz pek çok alternatif var. Aşağıdaki limon kabuğu rendesi ikamelerini göz önünde bulundurun.

En iyi seçeneğiniz: Limon kabuğu rendesi

Hem limon hem de limon, narenciye olmaları bakımından birbirine benzer. Çoğu narenciye gibi, lezzetleri de meyvenin lezzetinin çoğundan sorumlu olan esansiyel yağlarla doludur. Limon, lezzet ve koku bakımından en çok limona benzeyen narenciye meyvesidir. Her iki meyvenin lezzeti çoğu yemekte benzer keskin, tatlı bir nota sağlar. Aslında, diğer keskin baharatların kullanıldığı yemeklerde bu ikisi neredeyse ayırt edilemez. Bir diğer faydası limon kabuğu rendesi limon kabuğu rendesi kadar çıkarılıp kullanılmasının kolay olmasıdır.

Olgun bir limonun parlak sarı rengi, limon kabuğu rendesinin koyu yeşil rengiyle karşılaştırıldığında farklı bir görünüm sağlayacaktır, ancak bunun çoğu yemekte bir dezavantaj olması pek olası değildir.

Bir çay kaşığı limon kabuğu rendesi, bir çay kaşığı limon kabuğu rendesi kadar tada sahiptir, bu nedenle onu 1:1 limon kabuğu rendesi yerine kullanabilirsiniz.

İyi bir ikinci seçenek: Taze veya kurutulmuş limon kabuğu

Misket limonunun kabuğu, kabuğun en dış kısmı, yani renkli kısımdır. Misket limonu kabuğu, öz adı verilen beyaz iç kısım da dahil olmak üzere meyvenin tüm dış kısmıdır. Kabuğun tamamı, lezzetinin tamamını kaybetmeden uzun süreli depolama için kurutulabilir, ancak bir kısmını kaybedecektir. Lezzetin doku ve renk için kullanılmasının aksine esas olarak lezzet vermek için kullanılacağı yemeklerde lezzetin iyi bir alternatifi olabilir.

Acı ve lifli olabileceğinden tüketileceği yemeklerde iyi bir alternatif değildir. Örneğin, limon kabuğunu salatada veya kuru ovma için kullanmazsınız; ancak sosta veya kızarmış tabakta kullanabilirsiniz. Sos veya kızarmış tabakta, yemeği servis etmeden önce ve lezzetli esansiyel yağlarını serbest bıraktıktan sonra çıkarın.

Bir limonun kabuğunu yerine bir limonun kabuğunu kullanın. Kurutulmuş kabukla çalışıyorsanız miktarın iki katını kullanın.

Misket limonu özü, meyve kabuğunun keskin lezzetini sıvı formda yakalar. Tipik olarak lezzetteki esansiyel yağdan yapılır. Misket limonu ve diğer narenciye özleri sadece çok güçlü olmakla kalmaz, aynı zamanda limon veya limon kabuğu rendesinden çok daha uzun bir raf ömrüne sahiptirler.

Bir çay kaşığı limon kabuğu rendesi yerine 1/2 çay kaşığı sıvı ekstrakt kullanın. Misket limonu özlerinin çok güçlü olabileceği gerçeğinin, bulaşıkların kolayca aşırı güçlenmesine neden olabileceğini unutmayın.

Diğer alternatifler

Limon suyu, meyvemsilik ve asitliğin yanı sıra limon aromasının çoğunu sağlayacağı için başka bir iyi seçenektir. Meyve suyunun lezzetten önemli ölçüde daha az tat içerdiğini akılda tutmak önemlidir, bu nedenle lezzetten kullandığınızdan daha fazlasını kullanmanız gerekecektir. Misket limonunun lezzetini sağlamanın yanı sıra, limon suyunun yemeğinizi çok daha asidik hale getirebileceğini unutmayın.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın