İyi Bir Mürver Çiçeği Yerine Geçen Nedir?

by baharatdiyari
Elderflower Substitute

Mürver çiçekleri mürver bitkisinden gelir ve kullanılmıştır. yüzyıllardır yemek pişirmede ve ilaç olarak. Çiçekler, birçok farklı mutfak uygulamasına sahip çiçeksi bir tat sunar. Mürver çiçeği ile tatlandırılmış bir tatlı veya kokteyl yapmanız gerekiyorsa, taze mürver çiçeği bulmaya çalışın veya kendinizinkini yetiştirin. Bunlar uygulanabilir çözümler değilse aşağıdaki mürver çiçeği yerine geçenlerden birini deneyin.

En iyi seçeneğiniz: Kendi mürver çiçeği infüzyonunuzu yapın

Mürver çiçeğini kullanmanın en popüler yolu likör veya şurup şeklindedir. Mürver çiçeği likörleri, çiçeğin yapraklarının su veya şeker şurubu ile demlenmesiyle yapılır. Mürver çiçeği başlarının tamamı kaynar su veya şeker şurubu ile kaplanır ve gece boyunca bırakılır. Su kullanılacaksa infüzyon süzülür ve şeker eklenir.

Mürver çiçeği likörü buzdolabında altı haftaya kadar saklanabilir veya gerektiğinde dondurulup çözülebilir. Mürver çiçeği başları veya yaprakları mevcut olmadığında onu el altında tutmak iyi bir fikirdir.

Meyveli turtalar, kekler ve içecekler de dahil olmak üzere çeşitli yemeklerde mürver çiçeği lezzetini sağlamak için likörü kullanabilirsiniz. Mürver çiçeği şarabı da infüzyon kategorisine yerleştirilebilir ve istenilen tadı sağlayabilir, böylece birçok uygulamada etkili bir alternatif haline gelebilir.

İyi bir ikinci seçenek: Mürver

Mürver, mürver çiçeği üreten aynı mürver bitkisinden gelir. Bu meyveler yenilebilir ve çiçekler kadar çok yönlüdür. Mürver çiçeği gibi, mürver meyvesini de şurupların yanı sıra reçel ve jöleleri tatlandırmak için kullanabilirsiniz.

Meyveler çiğ olduğunda buruk bir tada sahiptir, ancak pişirildiğinde tatlandırılarak çiçeklerin mükemmel bir alternatifi haline gelir.

Mürver çiçeğinin soluk sarı bir infüzyon oluşturacağını, mavimsi meyvelerin ise daha koyu renkli bir ürün oluşturacağını unutmamak önemlidir. Başka bir deyişle, mürver, meyve reçellerinde ve rengin daha az sorun olduğu benzer uygulamalarda mürver çiçeği alternatifi olarak en iyi sonucu verir.

Kısaca: Narenciye likörleri

Narenciye, mürver çiçeğinin getirdiği en dikkat çekici lezzet notalarından biridir ve bu da triple sec'in sağlayabileceği şeydir. Triple sec, portakal kabuğundan yapılan portakal aromalı bir likördür ve mürver çiçeği şurubunun kullanıldığı şekilde kullanılır. Mürver çiçeğinin kullanılacağı birçok içecek uygulamasında alternatif olarak kullanabilirsiniz.

Grand Marnier bir başka portakal aromalı likördür. Konyak ve portakal esansından oluşur. Aynı lezzet notalarından bazılarını sağladığı için mürver çiçeği şurubuna etkili bir alternatiftir.

Diğer alternatifler

Mürver çiçeğini kullanmanın ana yolu infüzyon şeklinde olsa da tek yol bu değildir. Bazı uygulamalarda çiçeklerin kendisi tüketilmektedir. Örneğin kafalar dövülebilir ve derin yağda kızartılabilir. Akasya çiçekleri mürver çiçeğine bazı benzerlikler taşır ve aynı zamanda yenilebilir. En önemlisi, onları tıpkı mürver çiçeği başları gibi derin yağda kızartabilirsiniz. Mürver çiçeği başları gibi akasya çiçekleri de tatlı bir çiçek aromasına sahiptir.

Elderflower'ın iki ana lezzet notası narenciye ve vanilyadır. Hazırladığınız karışıma portakal kabuğu ve vanilya ekleyerek bunları değiştirebilirsiniz. Mürver çiçeğinin lezzetinin oldukça hafif olduğunu unutmayın, bu nedenle bu iki tatlandırıcının akıllıca kullanılması gerekir.

Gül yaprakları mürver çiçeği başları gibi basit bir şuruba eklenebilir ve elde edilen şurup aynı uygulamaların çoğunda kullanılabilir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın