Pancar Şekeri Yerine Kullanabileceğiniz Alternatifler

by baharatdiyari
Beet Sugar Substitue

Şeker pancarı, marketlerde bulduğunuz rafine beyaz şekerin iki ana kaynağından biridir. Bazı uzmanlara göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanılan şekerin neredeyse üçte birini oluşturur. Pancar şekeri alternatifi arıyorsanız, en uygun alternatiflere göz atabilirsiniz. En iyi seçeneklerinizden bazıları aşağıda listelenmiştir.

En İyi Seçenek: Kamış Şekeri

Pancar şekeri, yerel marketlerde bulabileceğiniz kırmızı pancardan daha yüksek şeker içeriğine sahip özel bir pancar olan şeker pancarından elde edilir. Kırmızı pancar gibi (ve şeker kamışının aksine), bu pancar yeraltında büyür.

Kamış şekeri, bir tür çim olan şeker kamışından gelir. Kamış şekeri, pancar şekeri ile neredeyse aynıdır. Saflık farkı yüzde 0,05 civarında olmakla birlikte, her ikisi de sükrozdan oluşur ve bu nedenle çoğu uygulamada aynı şekilde işlev görür. Kamış şekeri, pancar şekeri üzerinde bir iyileştirme olabilir çünkü pancar şekeri bazı pişmiş ürünler için iyi bir seçenek değildir.

Tariflerinizdeki ölçümleri değiştirmeden pancar şekerini kamış şekeri ile değiştirebilirsiniz. Sadece tarifte belirtilen pancar şekeri miktarı kadar kullanın.

İyi Bir İkinci Seçenek: Arpa Malt Şurubu

Bu, başka bir Avrupa tatlandırıcısıdır, ancak farklı bir bitkiden ve çok farklı bir süreçle yapılır. Arpa malt şurubu, filizlenmiş arpadan yapılır ve pekmez içerir. Kristal formunda olmamakla birlikte, koyu renkli olmasına rağmen birçok tarifte pancar şekeri için etkili bir yedek olabilir. Barbekü soslarında ve rengin veya şurup dokusunun sorun olmayacağı diğer yemeklerde pancar şekeri yerine kullanabilirsiniz.

Arpa malt şurubu, pancar şekerinin yarısı kadar tatlıdır, bu yüzden aynı tatlandırma gücünü elde etmek için iki kat daha fazla kullanmanız gerekecektir.

Acil Durumda: Bal Tozu

Bal tozu, susuz kalmış baldır – Nemsiz bal. Aslında, normal sıvı balda bulunan nemin yüzde ikisinden daha azını içerir. Sıvı formda olabilecek sorunlar olmadan normal bal kullanmak istediğiniz herhangi bir uygulamada bal tozu kullanabilirsiniz. Mısır nişastası kıvamında olduğundan, bir çanağı daha ıslak hale getirmekle ilgili karmaşa ve sorun yoktur. Kristalleri neredeyse anında içeceklerde çözünür, bu da onu kahve ve çay için mükemmel bir tatlandırıcı yapar. Yine de tatlılık ve diğer lezzet notlarını alırsınız.

Pancar şekeri için 1:1 oranında bal tozu kullanın.

Diğer Alternatifler

Sucanat, çoğu kamış şekerinin geçtiği işleme tabi tutulmayan bir şeker türüdür. Sonuç olarak, doğal pekmez içeriğinin önemli bir kısmını korur. Pancar şekeri gibi, baskın lezzeti hafif ikincil notalarla birlikte tatlılıktır. Bu tür şekeri tamamen pancar şekeri kullandığınız gibi kullanabilirsiniz.

Hurmanın Şekeri, normal şekerden farklıdır, çünkü kristallerden ziyade kurutulmuş ve toz haline getirilmiş meyvelerden oluşur. Yine de, pancar şekerinin tatlılığı yerine mükemmel bir alternatif olabilir. Ancak, pancar şekeri gibi tamamen çözülmediğini unutmayın.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın