Şeker pancarı, marketlerde bulabileceğiniz rafine beyaz şekerin iki ana kaynağından biridir. Bazı uzmanlara göre Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanılan şekerin neredeyse üçte birini oluşturuyor. Pancar şekeri yerine geçecek bir şey arıyorsanız, eşleşmeye en yakın alternatiflere bakın pancar şekerinin özellikleri. En iyi seçeneklerinizden bazıları aşağıda listelenmiştir.
En iyi bahis: Şeker kamışı
Pancar şekeri, yerel bakkalda bulabileceğiniz kırmızı pancardan daha yüksek şeker içeriğine sahip özel bir pancar türü olan şeker pancarından gelir. Kırmızı pancar gibi (ve şeker kamışından farklı olarak) bu pancarlar yeraltında yetişir.
Şeker kamışı bir ot türü olan şeker kamışından elde edilir. Kamış şekeri pancar şekeriyle hemen hemen aynı şeydir. Safsızlıkların yüzde 0,05'i dışında her ikisi de sakarozdan oluşur ve bu da çoğu uygulamada aynı şekilde işlev görmelerini sağlar. Pancar şekeri bazı unlu mamuller için iyi bir seçenek olmadığından, şeker kamışı pancar şekerine göre bir gelişme olacaktır.
Tarifinizde ölçüleri değiştirmeden pancar şekeri yerine kamış şekeri kullanabilirsiniz. Tarifte pancar şekeri için belirtilen miktarın aynısını kullanın.
İyi bir ikinci seçenek: Arpa maltı şurubu
Bu başka bir Avrupa tatlandırıcısıdır, ancak farklı bir bitkiden ve çok farklı bir işlemle yapılmıştır. Arpa maltı şurubu Filizlenmiş arpadan yapılır ve arpaya benzer bir kıvam ve görünüme sahiptir. pekmez. Kristal formda olmamasına ve koyu renkli olmasına rağmen birçok tarifte pancar şekerinin yerine etkili bir alternatif olabilir. Renginin ve şuruplu dokusunun sorun olmayacağı barbekü soslarında ve diğer yemeklerde pancar şekeri yerine kullanın.
Arpa malt şurubu pancar şekerinin yaklaşık yarısı kadar tatlıdır, bu nedenle aynı tatlandırma gücünü elde etmek için iki kat daha fazla kullanmanız gerekecektir.
Bir tutam: Bal tozu
Bal tozu kurutulmuş baldır.nem olmadan bal. Aslında normal sıvı balda bulunan nemin yüzde ikisinden daha azını içerir. Bal tozunu sıvı haldeyken oluşabilecek sorunlar olmadan normal bal kullanmak istediğiniz her uygulamada kullanabilirsiniz. Mısır nişastası kıvamında olduğu için tabağı olması gerekenden daha ıslak hale getirmesinde herhangi bir karışıklık ve sorun yoktur. Kristalleri içeceklerde neredeyse anında çözünür, bu da onu kahve ve çay için mükemmel bir tatlandırıcı yapar. Hala tatlılık ve diğer lezzet notalarını alacaksınız.
Pancar şekeri yerine 1:1 oranında bal tozu kullanın.
Diğer alternatifler
Sukanat çoğu kamış şekerinin maruz kaldığı işlem miktarıyla aynı miktarda işleme tabi tutulmayan bir şeker türüdür. Sonuç olarak doğal melas içeriğinin önemli bir kısmını korur. Pancar şekeri gibi, onun da baskın tadı, safsızlıklarından kaynaklanan hafif ikincil notalarla birlikte tatlılıktır. Bu şeker türünü aynen pancar şekerini kullandığınız gibi kullanabilirsiniz.
Hurma şekeri Kristallerden ziyade kurutulmuş ve toz haline getirilmiş meyvelerden oluşması nedeniyle normal şekerden farklıdır. Yine de, onu pancar şekerinin tatlılığına mükemmel bir alternatif haline getirebilecek belli miktarda tatlılık sağlayacaktır. Pancar şekeri gibi tamamen çözünmediğini unutmayın.