Pıhtılaşma tarzının eşsiz lezzetinin çoğu, eti pişirmek için kullanılan ahşap türüyle ilgili olsa da, baharatlarla da ilgilidir. Jerk Seasoning’in lezzeti keskin olduğu kadar karmaşık. Belirgin bir lezzeti olsa da, eğer hazır bir karışım bulamazsanız veya elinizde yoksa, alternatifler kullanabilirsiniz. Bir jerk baharatı yerine ihtiyacınız varsa, aşağıdaki seçenekleri göz önünde bulundurun.
En İyi Seçenek: Kendi Jerk Baharatınızı Yapın
Pek çok baharat karışımında olduğu gibi, onu değiştirmenin en kolay yolu sadece kendiniz yapmaktır. Amerika Birleşik Devletleri dışından gelen çoğu baharat karışımı gibi, geleneksel jerk baharatı genellikle aşçı tarafından hazırlanır. Kendi karışımınızı yapmak, jerk baharatıyla daha gerekli olabilir, çünkü malzemeleri diğer birçok baharat karışımında bir arada bulamazsınız.
Kendiniz yapmak, egzotik veya bulması zor malzemeler içeren karışımlarla zor olabilir; ancak, jerk baharatı için bu geçerli değildir. Tüm otlar ve baharatlar büyük olasılıkla yerel marketinizde bulunacaktır. Jerk Baharat, büyük ölçüde lezzetini yenibahar ve ısısını Scotch Bonnet Biberindan alır, bu ikisini almak için elinizden geleni yapmak isteyeceksiniz.
Mümkünse bütün baharatları alın ve tohumları kendiniz öğütün. Bu, onlardan mümkün olan en keskin lezzeti elde etmenizi sağlayacaktır. Taze Scotch Bonnet biberlerini de alın, ancak ısı sağlamak için hemen hemen her acı biberi kullanabilirsiniz. Öncelik listenizde bir sonraki kekik, sarımsak ve yeşil soğan olmalıdır. Geleneksel bir jerk baharat karışımının da zencefil ve diğer baharatları içerebileceğini unutmayın.
Kendi karışımınızı yapmak, malzemeleri tercih ettiğiniz lezzet profiline göre ayarlamanıza ve yemeğiniz için tam olarak ihtiyacınız olan miktarı oluşturmanıza olanak tanır.
-> Sonraki adım: Pepperscale’den bu lezzetli ev yapımı jerk baharat tarifini görün.
İyi Bir İkinci Seçenek: Ras El Hanout
Ras El Hanout, Jamaika’nın jerk baharatından çok farklı bir bölgeden gelen Fas baharat karışımıdır; bununla birlikte, benzer lezzet notaları vardır ve çok yönlüdür. Ras El Hanout, karışımın bir baharat dükkanının en iyisini sunması gerektiğini gösteren “dükkanın kralı” anlamına gelir. Başka bir deyişle, bir baharat tüccarının satışa sahip olabileceği neredeyse her şeyi içerebilir. Yenibahar içeren ve aynı zamanda bir ısı kaynağı olan bir karışım seçebilirsiniz.
Jerk baharatının yerine 1:1 oranında Ras El Hanout kullanın.
Bir Tutamda: Rogan Josh Baharatı
Rogan Josh, Kuzey Hindistan’ın Keşmir bölgesinde yapılan bir köri yemeğidir ve kendi baharat karışımına sahiptir. Karışımın malzeme listesi zencefil ve karanfil içerir. Karanfil, jerk baharatındaki yenibahar yerine iyi bir alternatiftir ve bu nedenle bu karışımı jerk baharatının iyi bir yerine geçmesine yardımcı olur. Geleneksel bir Rogan Josh tarifi protein olarak kuzu kullanır; ancak, Rogan Josh baharatları tavuk ve domuz eti de dahil olmak üzere diğer etlerle de iyi eşleşir.
Rogan Josh baharatını 1:1 oranında jerk baharatının yerine kullanın.
Diğer Alternatifler
Baharat, Orta Doğu’dan başka bir baharat karışımıdır. Yukarıdaki karışımlar gibi, aynı zamanda, jerk baharatı gerektiren herhangi bir yemeği tamamlaması gereken çeşitli diğer lezzet notaları ile birlikte yenibahar içerir. Çok farklı bir lezzet profiline sahip olabilecek bir Kuzey Afrika karışımının aksine, Orta Doğu baharat karışımına bağlı kalmak isteyebilirsiniz.