Şekerleme Şekeri ve Alternatifleri: İdeal İkame Seçenekleri

by baharatdiyari
confectioners sugar substitute

Şekerlemecilerin şekeri, buzlanmalar ve kremalar için vazgeçilmezdir. İnce kristal boyutu, tereyağlı kremaları pürüzsüz tutar ve çörekler, kurabiyeler, kekler ve diğer hamur işleri üzerinde çekici bir karlı görünüm sağlar. Ancak eğer elinizde bu ince dokulu pudra şekeri yoksa her şey kaybolmuş değildir. Bunun yerine kullanabileceğiniz çeşitli şekerleme şeker ikameleri vardır. En iyi seçeneklerinizden bazılarını ele alıyoruz.

En İyi Seçeneğiniz: Kendi Şekerleme Şekerinizi Yapın

Şekerlemelerin şekeri, basitçe beyaz toz şekerin ince öğütülmüş ve az miktarda mısır nişastası eklenmiş halidir. Kendi pudra şekerinizi yapmak için öğütme işlemini kendiniz yapabilirsiniz. Elde edeceğiniz şeker, mağazadan satın alınan şekerleme şekerinin kalitesinde olmasa da, yeterince benzer olacaktır.

Kendi şekerleme şekerinizi öğütmek için bir blender, mutfak robotu veya kahve değirmeni ve çok ince bir eleğe ihtiyacınız olacak. Beyaz toz şekeri blender veya kahve öğütücüsüne koyun ve yaklaşık bir dakika boyunca çalıştırın. Tarifinizi tamamlayacak kadar şeker elde edene kadar şekeri eleyin. Eleme işlemi önemlidir çünkü şekerde hâlâ büyük ve küçük kristaller bulunabilir. Yalnızca en ince kristalleri elde etmek istiyorsunuz.

Yaptığınız her fincan şekerleme şekeri için bir çay kaşığı mısır nişastası ekleyin. Bu, mağazadan satın alınan şekerleme şekerine daha da yakın bir sonuç elde etmenizi sağlar.

İyi Bir İkinci Seçenek: Daha Büyük Öğütülmüş Pudra Şekeri

Çoğu markette bulunan standart şekerleme şekeri, şekerleme şekerinin 10 katıdır. 10x, şekerin en ince öğütülmesini ifade eder. X ile gösterilen başka pudra şekeri öğütme yöntemleri de mevcuttur.

10x en iyisi olduğundan diğer seçenekler daha düşük bir sayı olacaktır. Örneğin, 6x ve 4x pudra şekeri, 10x’lik ince tozdan daha büyük kristallere sahiptir. Bu, onların kremada çözülmesini biraz zorlaştırabilir, ancak tatlıların üzerini tozlamak için görünüm ve tat açısından çok az farkla kullanılabilir. Aslında, o kadar çabuk çözünmedikleri için 10 kat şekerden daha iyi bir iş çıkarabilirler.

Acil Durumlar İçin: Toz Dekstroz (Glikoz)

Bu şekerin tam adı dekstroz monohidrattır ve sofra şekerinin bileşenlerinden biridir. Dekstroz tozu, tıpkı pudra şekeri gibi ince öğütülmüş kristallerden oluşur. Bu kristaller, şekerleme şekerinin ve diğer pudra şekerlerinin işleviyle hemen hemen aynı şekilde işlev görür. Dekstroz, mısır şurubu gibi mısır nişastasından elde edilir.

Şekerleme şekeri yerine dekstroz kullanırken dikkat etmeniz gereken iki şey vardır: Dekstroz normal şekerden daha fazla sıvı emer ve normal şeker kadar tatlı değildir. Bu, telafi etmek için daha fazla sıvı kullanmanız gerektiği ve aynı zamanda kuru bileşenlerin oranını azaltmanız gerektiği anlamına gelir. Normal şekerin yalnızca yüzde 50 ila 75’i kadar tatlı olduğundan, aynı tatlılık derecesini elde etmek için daha fazlasını kullanmanız gerekebilir.

Şunu unutmayın: Dekstroz, normal şekere göre daha kolay yanar. Yemeği dekstroz ekledikten sonra pişiriyorsanız sıcaklığı 300 ila 350 Fahrenheit dereceye düşürdüğünüzden emin olun.

Diğer Alternatifler

Süper ince şeker, Birleşik Krallık’ta pudra şekeri (veya hint şekeri) olarak da bilinir. Şekerleme şekerinde bulunanlar kadar ince olmayan, ancak normal toz şekerdekilerden daha ince olan bir kristal boyutu sunar, böylece doku işe yarayabilir. Yine de, aynı uygulamaların çoğu için kullanılabilir. Pudra şekerinin mısır nişastası içermediğini, dolayısıyla bazı tariflerin sonucunu etkileyebileceğini unutmayın.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın