İyi Bir Şekerlemeci Şekeri İkamesi Nedir?

by baharatdiyari
confectioners sugar substitute

Şekerlemecilerin şekeri buzlanmalar ve kremalar için vazgeçilmez. İnce kristal boyutu tereyağlı kremaları pürüzsüz tutar ve çörekler, kurabiyeler, kekler ve diğer hamur işleri üzerinde çekici bir karlı tozlanma sağlayabilir. Ancak kendinizi bu ince dokulu pudra şekerinin içinden bulursanız her şey kaybolmaz. Onun yerine kullanabileceğiniz çeşitli şekerleme şeker ikameleri vardır. En iyi seçeneklerinizden bazılarını ele alıyoruz.

En iyi seçeneğiniz: Kendi şekerleme şekerinizi yapın

Şekerlemelerin şekeri basitçe beyaz toz şeker ince öğütülmüş ve az miktarda mısır nişastası. Kendin yap pudra şekeri yapmak için öğütme işlemini kendiniz yapabilirsiniz. Yerine koyacağınız şeker muhtemelen mağazadan satın alınan şekerleme şekeri kadar tutarlı bir şekilde kaliteli olmasa da, işi yapacak kadar benzer olmalıdır.

Kendi şekerleme şekerinizi öğütmek için bir blender, mutfak robotu veya kahve değirmeni ve çok ince bir eleğe ihtiyacınız olacaktır. Beyaz toz şekeri blender veya kahve öğütücüye koyun ve yaklaşık bir dakika boyunca çalıştırın. Tarifinizi tamamlayacak kadar şeker elde edene kadar şekeri eleyin. Eleme gereklidir çünkü şekerde hâlâ hem büyük hem de küçük kristaller bulunacaktır. Kristallerin yalnızca en güzelini elde etmek istiyorsunuz.

Yaptığınız her fincan şekerleme şekeri için bir çay kaşığı mısır nişastasını karıştırın. Bu, mağazadan satın alınan şekerlemecilerin şekerine daha da yakın bir yaklaşım sağlayacaktır.

İyi bir ikinci seçenek: Daha büyük öğütülmüş pudra şekeri

Çoğu markette bulunan standart şekerleme şekeri, şekerleme şekerinin 10 katıdır. 10x, şekerin en ince öğütülmesini ifade eder. X ile gösterilen başka pudra şekeri öğütme yöntemleri de mevcuttur.

10x en iyisi olduğundan diğerlerinin tümü daha düşük bir sayı olacaktır. Örneğin, 6x ve 4x pudra şekeri, 10x'lik ince tozdan daha büyük kristallere sahiptir, bu da onların krema içinde çözülmesini biraz daha zorlaştırabilir, ancak bu, görünüm ve tat açısından çok az veya hiç fark olmadan tatlıların üstlerini tozlamak için kullanılabilir. veya ağız hissi. Aslında o kadar çabuk çözünmedikleri için 10 kat şekerden daha iyi bir iş çıkarabilirler.

Kısaca: Toz dekstroz (glikoz)

Bu şekerin tam adı dekstroz monohidrattır ve sofra şekerinin bileşenlerinden biridir. Dekstroz tozu tıpkı pudra şekeri gibi ince öğütülmüş kristallerden oluşur. Bu kristaller, şekerleme şekerinin ve diğer pudra şekerlerinin işleviyle hemen hemen aynı şekilde işlev görür. Dekstroz, mısır şurubu gibi mısır nişastasından elde edilir.

Şekerleme şekeri yerine dekstroz kullanırken iki şeye dikkat etmeniz gerekir: normal şekerden daha fazla sıvı emer ve normal şeker kadar tatlı değildir. Bu, telafi etmek için daha fazla sıvı kullanmanız gerektiği ve aynı zamanda kuru bileşenlerin oranını azaltmanız gerektiği anlamına gelir. Normal şekerin yalnızca yüzde 50 ila 75'i kadar tatlı olduğundan, aynı tatlılık derecesini elde etmek için daha fazlasını kullanmanız gerekebilir.

Şunu unutmayın: BalDekstroz normal şekere göre daha kolay yanar. Yemeği dekstroz ekledikten sonra pişiriyorsanız sıcaklığı 300 ila 350 Fahrenheit dereceye düşürdüğünüzden emin olun.

Diğer alternatifler

Süper ince şekere Birleşik Krallık'ta pudra şekeri (veya hint şekeri) de denir. Şekerleme şekerinde bulunanlar kadar ince olmayan, ancak normal toz şekerdekilerden daha ince olan daha ince bir kristal boyutu sunar, böylece doku işe yarayabilir. Öyle olsa bile, aynı uygulamaların çoğu için çalışabilir. Pudra şekerinin mısır nişastası içermediğini, dolayısıyla bazı tariflerin sonucunu etkileyebileceğini unutmayın.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın