İyi Bir Siyah Hardal Tohumu Yerine Geçen Nedir?

by baharatdiyari
Black mustard seed substitute

Siyah hardal tohumu dünyanın dört bir yanındaki mutfaklarda o kadar yaygın olarak kullanılıyor ki, her ciddi aşçının bunları el altında bulundurması gerekiyor. Salata soslarından kuru losyonlara kadar her şeye lezzetli bir katkı sağlarlar. Ancak bir yedek oyuncuya ihtiyaç duyduğunuz zamanlar vardır. Yerel bakkalınızda bulamıyorsanız ve bugün ihtiyacınız varsa aşağıdaki siyah hardal tohumu alternatiflerinden birini düşünün.

En iyi seçeneğiniz: Kahverengi hardal tohumu

Kahverengi hardal tohumu siyah hardal tohumlarından biraz daha az baharatlıdır. Hint mutfağında hem siyah hem de kahverengi hardal çeşitleri kullanılırken, Avrupa ve Amerika'da hasatın makineyle yapılabilmesi mümkün olduğundan kahverengi hardal tercih ediliyor.

Hintli aşçılar, siyah hardal tohumlarında olduğu gibi, kahverengi hardal tohumlarını da genellikle kızgın yağda kızartırlar. sıvı yağ bunları bulaşıklarında kullanırken. Her iki hardal türünde de kızartma veya kızartma, tohumun ısısının bir kısmını ortadan kaldırır ve ona cevizli bir tat verir. Hardal tohumları yağda ısıtıldığında yağın sıcaklığına bağlı olarak yaklaşık 30 saniye sonra patlar. Siyah hardal gibi kahverengi hardal da antimikrobiyal bileşikler içerir ve Hint turşusu ve turşuların korunmasına yardımcı olabilir.

Kahverengi hardal tohumları siyah hardal tohumları kadar baharatlı olmadığından aynı etkiyi elde etmek için daha fazlasını kullanmanız gerekebilir. Tarifte siyah hardal için belirtilen miktarın yaklaşık 1 1/2 katı kadar kullanmayı deneyin. Tadına göre ayarlayın.

İyi bir ikinci seçenek: Beyaz hardal tohumu

Beyaz hardal, ana hardal türlerinin en hafifidir. Ayrıca kahverengi veya siyah çeşitlerden daha büyük tohumlara sahiptir. Avrupa ve Kuzey Amerika'da kullanılan hardalın ana şeklidir. Aynı zamanda bu iki kıtada da yaygın olarak yetiştirilmektedir.

Beyaz hardal tohumları, geleneksel olarak Amerikan sosisli sandviçlerine uygulanan parlak sarı hardalı yapmak için kullanılır. Sarı renk, gıda boyası veya zerdeçal ilavesinden gelir. Hem siyah hem de kahverengi hardal gibi beyaz hardal da Hint yemeklerinde kullanılır. Daha hafif bir hardal aroması sağlaması açısından faydalı bir baharattır.

Siyah yerine beyaz hardal kullandığınızda, siyahın müstehcenliğine yaklaşmak için çok daha fazlasını kullanmanız gerekecektir. Tarifinizde siyah hardal için belirtilen miktarın iki katını kullanarak başlayın ve damak tadınıza göre artırın.

Kısaca: Hardal tozu

Hardal tozu basitçe öğütülmüş hardal tohumudur ve genellikle öğütülmüş hardal veya hardal unu olarak adlandırılır. Genellikle sarı veya kahverengi hardal tohumlarından yapılır. Hazırlanan hardalı yapmak için kullanılan hardal genellikle öğütülür ve bu da ona pürüzsüz dokusunu verir. Öğütülmüş hardalın lezzetli bileşenlerini ortaya çıkarması için bir sıvı ile karıştırılması gerekir.

Öğütülmüş hardal genellikle sarı veya kahverengi hardal tohumlarından yapıldığından, siyah hardaldan daha az keskin olmasını bekleyebilirsiniz. Öğütülmüş olması lezzetinin yoğunluğunu da etkileyebilir. Bunun yerine kullandığınızda, tarifinizin siyah hardal tohumu için gerektirdiği miktarın 1 1/2 katı ile başlayın ve tadına bakın.

Diğer alternatifler

Hardal yağı, hardal tohumundan preslenir ve ısı da dahil olmak üzere aynı lezzet özelliklerinin çoğuna sahiptir. Siyah hardal tohumları gibi, çoğunlukla Hint yemeklerinde kullanılır. Salata soslarında veya pişmiş sebzelerin üzerine dökülerek kullanılabilir. Hardal tohumlarında olduğu gibi, hardal yağını ısıtmak ısının bir kısmını ortadan kaldırmaya yardımcı olur ve ona fındıksı bir tat verir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın