İyi Bir Sumak Yerine Geçen Nedir?

by baharatdiyari
Sumac Substitute

Sumak A çeşitli Orta Doğu yemekleri için çok önemli bir baharat. Buruk ve sıkılaştırıcı bir nota sağlar balık ve tavuğun tamamlayıcısıdır. Batıda sirke kullanmadan salata soslarında ve marinatlarda asitlik sağlayabilen mükemmel bir ekşitme maddesi olarak kabul edilir. Arap, Türk ve Levanten yemeklerinize özgün bir tat katmak istiyorsanız sumak olmazsa olmazınızdır; ancak Orta Doğu dışındaysanız baharat bulmak en kolay yol olmayabilir. Eğer sumak bulmakta zorlanıyorsanız aşağıda listelediğimiz alternatiflerden birini kullanmak isteyebilirsiniz.

En iyi seçeneğiniz: Limon biber baharatı

Limon biber baharatı oluşur kurutulmuş limon kabuğu rendesi ve çatlamış karabiber. Bu baharat karışımı her yerde mevcuttur ve eğer elinizde yoksa iki malzemeyi kendiniz kolayca birleştirebilirsiniz. Tatlar birbirini mükemmel bir şekilde tamamlar ve sumak'ın asitliğinin yerini mükemmel bir şekilde alır.

Sumak, limonun Romalılar tarafından Ortadoğu'ya getirilmesinden önce de kullanılıyordu. Limon, Orta Doğu yemeklerinde ekşilik sağlamanın çok popüler bir yolu haline geldi, bu nedenle bu ikame maddeyle tatlandırılan yiyeceklerin tadı hala orijinal olacaktır.

Limon biberi ızgara kümes hayvanları için harikadır ancak en popüler uygulaması deniz ürünleri için baharattır. Bazı durumlarda limon biber karışımları şunları içerecektir: sarımsakBu nedenle sürprizlerden kaçınmak için satın alırken listelenen içeriklere bakın. Bazı uzmanlar limon biberini sumak yerine kullanırken biraz tuz eklemenizi tavsiye ediyor. Sumak yerine limon biberi kullanırken tarifinizin sumak için gerektirdiği miktarın yaklaşık bir buçuk katı kadar kullanın.

İyi bir ikinci seçenek: Za'atar

Za'atar, sumak içeren bir baharat karışımıdır, yani tam istediğiniz lezzeti verecektir. Şunu unutmayın ki sumak sadece za'atarın malzemelerinden biri değildir. aslında en belirgin lezzet. Çoğu za'atar karışımındaki diğer baharatlar genellikle tuzdur. susam tohumlarıve kurutulmuş otlar. Bu baharatlar sumak gerektiren yemeklerin çoğunda işe yarayacaktır.

Pek çok farklı za'atar karışımı bulunduğunu unutmayın; dolayısıyla yemeğiniz için istediğiniz genel lezzet profiline uyan birini kullanmak isteyeceksiniz. Bu baharat karışımını sumak yerine kullanırken, tarifinizin sumak için gerektirdiği miktarla başlayın ve damak tadınıza göre artırın.

Kısaca: Demirhindi

Demirhindi tropik bir meyvedir aşırı mayhoşluğuyla tanınan. Hint ve Tayland yemeklerinde yaygın olarak kullanılır ve Batı Hintliler bunu içecek yapımında kullanır. Demirhindiyi bütün kurutulmuş kabuklar ve demirhindi ezmesi dahil olmak üzere çeşitli şekillerde satın alabilirsiniz; Dondurulmuş demirhindi posasını da satın alabilirsiniz. Demirhindi oldukça konsantredir, bu da sumak ekşiliğini kopyalamak için sadece biraz ihtiyacınız olduğu anlamına gelir. İstediğiniz lezzet profilini elde edene kadar yemeğinize küçük miktarlarda ekleyin.

Diğer alternatifler

Sirke iyi bir sumak alternatifidir. Sumak'ın tadı esas olarak ekşidir ve sirkenin sağladığı ekşiliktir. Sirke sumaktan çok daha ekşi olduğundan dikkatli kullanmak isteyeceksiniz. Sumak yerine sirke kullanırken, az miktarda ekleyerek başlayın ve damak tadınıza göre artırın.

Sumak benzeri ama turunçgillerle zenginleştirilmiş bir ekşilik istiyorsanız, pişirmenin sonunda limon suyu eklemeyi düşünün. Diğer alternatiflerin çoğunda olduğu gibi, biraz ekleyin ve damak tadınıza göre ayarlayın.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın