İyi Bir Vadouvan İkamesi Nedir?

by baharatdiyari
Vadouvan

Vadouvan Hint baharatlarının popüler bir karışımı Fransız aşçılar tarafından icat edildi. Batı tarzı herhangi bir köri yemeğinde kullanılabilir. Bu, Hint yemeklerini Fransız estetiğiyle simüle etmenin bir yoludur ve Fransa'nın Hindistan'ın elindeki Pondicherry'de kullanılmıştır. Bazı yerlerde moda olsa da her yerde yaygın olarak bulunmayabilir. Bu karışımı bulamazsanız onun yerine kullanabileceğiniz birkaç karışım daha var. Aşağıdaki vadouvan alternatiflerini göz önünde bulundurun.

En iyi seçeneğiniz: Köri tozu

Vadouvan'ın Hint mutfağının Fransız yorumu olması gibi, köri tozu İngiliz yorumudur. Her ikisi de Hint baharatlarının Avrupa damak tadının bakış açısıyla birleşimidir; köri tozunu bu kadar mükemmel bir alternatif yapan da budur. Vadouvan gibi, kaliteli köri tozu da birbirini tamamlayacak şekilde özenle seçilmiş bileşenlerle önceden karıştırılmış bir karışım olacaktır. Baharatları kendiniz bulup karıştırmanıza gerek kalmaz.

Köri tozu, vadouvan'da bulunan bileşenlerin çoğunu içerir ve bu da ona benzer bir genel lezzet profili verir. En büyük fark, köri tozunun varlığından kaynaklanan parlak sarı rengidir. zerdeçal. Vadouvan karışımlarının çoğunda zerdeçal kullanılmaz. Güçlü bir tadı yoktur, bu nedenle yemeğiniz farklı görünecek ancak yine de istenen lezzet profiline sahip olacaktır.

Köri tozunu çoğu tarifte etkili bir 1:1 vadouvan ikamesi olarak kullanabilirsiniz.

İyi bir ikinci seçenek: Kendi vadouvan karışımınızı yapın

Vadouvan karışımlarının içeriği değişiklik gösterebilir ancak çoğu belirli temel baharatları içerir. Vadouvan'da sıklıkla görülen baharat örnekleri arasında şunlar yer alır: kakule, kimyonVe çemen otu. Arpacık soğanının eklenmesinde de Fransız etkisini göreceksiniz. Bu karışımı yapmak için tipik olarak kullanılan baharatların neredeyse tamamı, iyi stoklanmış marketlerin çoğunda bulunacaktır.

Kendi vadouvanınızı yapmanın dezavantajı, önceden karıştırılmış bir vadouvan karışımı satın almanın ana avantajı olan rahatlığı ortadan kaldırmanızdır. Baharatlar yaygın olarak mevcut olsa da, onları bulup kendiniz harmanlamanız gerekecek. Bunun iyi yanı, taze baharatlardan oluşan bir karışımın, otantik vadouvan lezzetlerini daha iyi taklit etmesidir. Kendi karışımınızı karıştırarak, sevmediğiniz baharatları çıkarma veya sevdiğiniz baharatların miktarını artırma seçeneğiniz vardır.

Ev yapımı vadouvanınızı, önceden karıştırılmış vadouvan karışımıyla aynı yemeklerde ve aynı miktarda kullanabilirsiniz.

Kısaca: Vindaloo köri tozu

Vindaloo körisi toz genellikle İngiliz tarzı köri tozunun daha baharatlı bir versiyonu olarak görülüyor. Müstehcenliğin yanı sıra, vadouvan ile birçok ortak bileşene sahiptir. Batı Hindistan'da bulunan Goa bölgesinde ortaya çıktı. Bu bölge oldukça büyük bir Roma Katolik nüfusunu barındırıyor. Hindular ve Müslümanlardan farklı olarak Roma Katoliklerinin domuz eti konusunda dini bir yasağı yoktur. Orijinal vindaloo bir domuz yemeğiydi. Yıllar geçtikçe ördek ve kuzu eti gibi diğer etlerin kullanımını da kapsayacak şekilde gelişti.

Vadouvan gerektiren herhangi bir yemekte vindaloo köri tozu kullanın. Bunu 1:1 yerine kullanabilirsiniz, ancak müstehcenlik özelliğinin bazı insanlara itici gelebileceğini unutmayın. Küçük miktarlarda ekleyin ve damak tadınıza göre artırın.

Diğer alternatifler

Vindaloo köri tozu gibi, tandır masala Acı biber her zaman temel malzemeler arasında yer aldığından baharatlı taraftadır. Acı biberlerin yanı sıra, tandır masala karışımlarının vadouvan ile pek çok ortak noktası vardır. Kimyon da dahil olmak üzere aynı bileşenlerin çoğunu içerecekler. kişnişve çemen otu.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın