İyi Bir Zencefil Yerine Geçen Nedir?

by baharatdiyari
Ginger Substitute

Zencefil popüler bir baharattır hem tatlı hem tuzlu uygulamalar. En yaygın olanı kurutulmuş ve öğütülmüş zencefil olmak üzere çeşitli şekillerde satılmaktadır. Zencefili birçok markette taze ve kristalize formda da bulabilirsiniz. Zencefiliniz biterse veya alerjisi olan kişiler için yemek pişiriyorsanız korkmayın. Çeşitli etkili zencefil ikameleri de neredeyse aynı şekilde işe yarayacaktır.

En iyi bahis: Yenibahar

Yenibahar, kurutulmuş olgunlaşmamış bir meyvedir. hafif tatlı bir tat. Tadı hindistan cevizi ve tarçın da dahil olmak üzere diğer çeşitli baharatlara benziyor. Aslında yenibahar ismi, tadının diğer baharatlara benzemesinden kaynaklanmaktadır. Yenibahar et yemeklerinde çok işe yarar ve sebzeleri pişirmek için de kullanılabilir.

Yenibahar özellikle kurutulmuş ve öğütülmüş zencefilin yerine kullanıldığında etkilidir. Zencefil yerine yenibahar kullanıyorsanız, tarifin gerektirdiği her 1/4 çay kaşığı kurutulmuş öğütülmüş zencefil için 1/4 çay kaşığı yenibahar kullanın. Taze zencefil yerine kullanırken, her yemek kaşığı taze zencefil yerine 1/4 çay kaşığı yenibahar kullanın.

İyi bir ikinci seçenek: Mace

Mace, hindistan cevizinin dış kısmındaki dantelli kaplamadır. Yemeklere kattığı lezzet ise genellikle sıcak ve aromatik olarak tanımlanırBu da onu iyi bir zencefil alternatifi haline getiriyor. Topuz, tatlı ve fırınlanmış uygulamalarda kullanıldığında zencefil yerine özellikle faydalıdır. Ayrıca et ve sebzeler de dahil olmak üzere pek çok lezzetli gıdada da işe yarar.

Zencefil yerine kullanıldığında, tarifte zencefil için belirtilen miktarda topuz kullanın. Başka bir deyişle 1:1 ikamedir.

Kısaca: Tarçın

Tarçının sıcak, tatlı tadı sıklıkla zencefile benzetilir. Bu tadı nedeniyle normalde zencefilin kullanıldığı pek çok yemeği tamamlayabilir. Zencefil gibi tarçın da Hint körilerinde yaygın olarak kullanılır ve bu nedenle birçok lezzetli yemekte etkilidir.

Yenibaharla tamamen aynı oranlarda zencefil yerine öğütülmüş tarçın kullanılabilir. Her 1/4 kuru zencefil yerine 1/4 çay kaşığı, her yemek kaşığı taze zencefil yerine 1/4 çay kaşığı kullanacaksınız.

Diğer alternatifler

Zencefilin en kolay bulunabilen formları taze, kristalize ve öğütülmüş olanlardır. Gerektiğinde bu farklı formları değiştirebilirsiniz. Yani birçok tarifte zencefilin herhangi bir formunu başka bir form yerine kullanabilirsiniz. Bunu yaparken tarifin gerektirdiği forma daha çok benzemesi için zencefili doğramak veya öğütmek gerekebilir. Zencefil suyu bulabilirseniz kurutulmuş, öğütülmüş veya kristalize zencefil yerine bu da kullanılabilir.

Küçük hindistan cevizi birçok yemekte zencefilin tadına yakın olabilecek başka bir yaygın baharattır. Küçük hindistan cevizini rendelenmiş veya öğütülmüş haliyle, hem tatlı hem de tuzlu yemeklerde kullanabilirsiniz. Yukarıda tarçın ve yenibahar kullanıldığı gibi zencefilin yerine öğütülmüş veya rendelenmiş hindistan cevizi kullanın.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın