Soğan tuzu, tuz ile birlikte hafif bir soğan aroması eklemek için kullanılabilir. Taze soğan olmadan soğan ve tuz tadı aradığınız ekmek, kuru ovma ve salata sosları için mükemmeldir. Baharat dolabınızda bulundurmanız için çok yönlüdür, ancak tükenirse birkaç soğan tuzu alternatifi bulunmaktadır.
En İyi Seçenek: Soğan Tozu ve Tuz
Soğan tuzu, sadece soğan tozu ve lezzeti etkilemeyen bir anti-topaklanma maddesi ile tuzun karışımıdır. İki malzemeyi birleştirerek, hazırlanan soğan tuzuna benzer veya aynı olması gereken kendi soğan tuzunuzu yapabilirsiniz.
Baharat üreticilerinin her bir bileşenden kendi oranlarına sahip olabileceğini unutmayın. Belirli bir ticari karışımı çoğaltmak istiyorsanız, eşit miktarda soğan tozu ve tuzla başlayın ve en yakın uyumu bulana kadar ikisi arasındaki dengeyi deneyin.
Kendi soğan tuzunuzu yapmak, önceden hazırlanmış soğan tuzuna kıyasla daha fazla esneklik sunar. Her baharattan istediğiniz kadar veya az ekleyebilirsiniz. Ev yapımı soğan tuzunuz, marketten aldığınız soğan tuzu ile aynı dokuya sahip olacak ve aynı şekilde kullanılabilir.
İyi Bir İkinci Seçenek: Rendelenmiş Taze Soğan ve Tuz
Taze soğan ve tuz, soğan tuzundaki soğan tozunun lezzetine benzer bir tat sağlayabilir. Yukarıdaki ev yapımı soğan tuzu karışımında olduğu gibi, bu karışımdaki lezzet dengesini kontrol edebilirsiniz.
Soğan tozunun dokusunu daha iyi taklit etmek için soğanı ince rendeleyin. İnce rendelenmiş soğan hala biraz hacimli olacaktır, bu nedenle bu ikame ince çorbalar veya pürüzsüz salata sosları gibi yemekler için ideal olmayabilir. Taze soğan ayrıca yemeğinize nem katacaktır; çok fazla eklerseniz, diğer sıvıları ayarlamanız gerekebilir.
Taze soğan lezzeti, soğan tuzundaki soğan tozundan daha güçlüdür, bu yüzden daha azını kullanmalısınız. Orta boy bir soğanı dörtte bir rendeleyerek ve tarifinizin gerektirdiği her çay kaşığı soğan tuzu için 1/2 çay kaşığı tuzla karıştırarak başlayın.
Acil Durumda: Susuz Soğan Pulları ve Tuz
Soğan tozu ve soğan pulları, susuz soğandan yapılmıştır. İki baharat arasındaki fark, dokularıyla ilgilidir.
Soğan tuzunu değiştirmek için soğan pullarını kullanırken iki seçeneğiniz vardır: bunları tarifinizde kullanın ve tuzla birleştirin veya soğan tuzu yapmak için kullanabileceğiniz soğan tozu elde etmek amacıyla öğütün. Et veya ince bir çorba için kuru bir ovma yapmak için öğütme tercih edilir. Bütün pullar kullanırken, tarifinizin gerektirdiği her çay kaşığı soğan tuzu için 1/2 çay kaşığı bütün soğan pulları ve 1/2 çay kaşığı tuz kullanın.
Diğer Alternatifler
Taze soğan veya soğan pullarının getirdiği hacim olmadan soğan tuzunun lezzetini elde etmek için soğan suyu ve tuzu birleştirin. Soğan suyu bir sıvı olduğundan, bunu telafi etmek için tabaktaki diğer sıvıları ayarlamanız gerekebilir.
Kereviz tuzu, tuzla birlikte soğandan istediğiniz lezzetli notlardan bazılarını sunar. Tam olarak soğan tuzu gibi kullanılabilir.