Kişnişi Dondurarak Saklamak: Yöntemler ve İpuçları

by baharatdiyari
Can you freeze cilantro?

Kişnişi Dondurmak Zor bir konudur, ancak bu bitki çoğu insanın bir oturuşta kullanamayacağı kadar büyük demetler halinde geldiğinden birçok kişi için tanıdık bir meseledir. Sonuç olarak, korunması için gerekli adımlar atılmadığında önemli miktarda kişniş çöpe gidebilir.

Kurulduğunda Taze otun lezzetini ve dokusunu tercih ediyorsanız, çoğu aşçı kurutulmuş kişnişin ideal olmadığını söyleyecektir. Özellikle kişnişinizi uzun süre saklamayı düşünüyorsanız, dondurmak popüler bir yöntemdir. Evet, kişnişi dondurabilirsiniz, ancak dikkate almanız gereken bazı şeyler vardır. Aşağıda birçok genel soruyu yanıtlıyoruz.

Birkaç faktörü göz önünde bulundurduğunuz sürece, kişniş dondurmaya çok iyi dayanır. Örneğin, kişnişin tadı oldukça uçucudur ve hasat edildikten sonra hızla kaybolur. Marketin manav reyonundan aldığınız kişniş zaten lezzetinin çoğunu kaybetmiştir.

Tüm bunlar, kişnişin ayırt edici karakterini korumanın en iyi yolunun dondurulması olduğunu gösterir, ancak kişnişin dondurucuda ne kadar süre dayanacağı, onu ne kadar iyi koruduğunuza bağlıdır. Kişnişin yumuşak ve kırılgan yaprakları, dondurma işlemine dikkat edilmezse hızla sümüksü bir pelteye dönüşebilir. Kişniş, uygun şekilde dondurulursa dondurucuda altı aya kadar dayanabilir.

Kişniş Çözüldüğünde Tadı Farklı Olacak mı?

Kişnişin tadını ne kadar iyi koruyabildiğinden dolayı saklanması için en iyi yöntem dondurmaktır. Kişnişi dondurucuda saklamanın hızlı ve kolay bir yolu, onu tekrar kapatılabilir bir plastik torbaya koymak ve dondurucuya yerleştirmektir. Bu yöntem, kişnişin bozulmasını önleyecek ve lezzetini koruyacaktır; ancak ideal değildir. Yapraklar donma ve çözülme sırasında hala zarar görecektir, bu yüzden kişnişinizin dondurucuya koyduğunuzda sahip olduğu parlak, canlı yeşil rengi veya gevrek dokuyu beklemeyin.

Kişnişi biraz zeytinyağıyla dondurarak ve buz tepsileri kullanarak hem lezzeti hem de dokuyu daha iyi koruyabilirsiniz. Kıyılmış kişnişi tepsilere yerleştirin ve ardından su ve yağla doldurup dondurun. Küpleri tepsilerden çıkarın ve dondurucu torbalara koyun.

Tadını korumak için kişnişi dondurmanın bir başka yolu, otu bir kurabiye kağıdına koyup dondurucunuzda bir saat kadar bekletmektir. Uzmanlar öncelikle yaprakların iyice kurutulmasını öneriyor. Otlar dondurulduktan sonra kurabiye tepsisinden çıkarın ve dondurucunuzda uzun süre saklamak üzere poşetleyin.

Dondurucuda Saklanan Kişnişin En İyi Kullanım Durumları Nelerdir?

Dondurulmuş kişnişi çözdürdüğünüzde, onu pişmiş yemeklerde veya dokusunun o kadar önemli olmadığı diğer uygulamalarda kullanmak en iyisidir. Örneğin, dondurulmuş ve çözülmüş kişnişi guacamolede gerçek bir kalite kaybı olmadan kullanabilirsiniz. Kişnişin buz tepsilerinde saklanması, pişmiş yemeklere eklenmesini kolaylaştırabilir. Uzmanlar donmuş kişnişi kullanmadan önce çözmemenizi tavsiye ediyor. Yemek pişerken tabağa bir küp atın.

Dondurulmuş ve çözülmüş kişnişin raf ömrü taze kişnişten daha mı kısadır?
Kişniş, çözüldükten sonra gevşek olacak ve taze bitkiye göre çok daha kısa sürede bozulacaktır.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın