Kişnişi Dondurabilir misiniz?

by baharatdiyari
Can you freeze cilantro?

Donmak kişniş Bu zor bir konudur, ancak bitki çoğu insanın bir oturuşta kullanamayacağı kadar büyük demetler halinde geldiğinden çoğu kişi için tanıdık bir konudur. Sonuç olarak, korunması için gerekli adımlar atılmadığı sürece önemli miktarda kişniş çöpe gidebilir.

Kurutulabildiği süreceTaze otun lezzetini ve dokusunu istiyorsanız, çoğu aşçı size kurutulmuş kişnişin ideal olmadığını söyleyecektir. Özellikle kişnişinizi uzun süre saklamayı düşünüyorsanız dondurmak popüler bir yöntemdir. Yani evet, kişnişi dondurabilirsiniz, ancak dikkate alınması gereken şeyler var. Aşağıda birçok genel soruyu yanıtlıyoruz.

Birkaç faktörü aklınızda tuttuğunuz sürece kişniş donmaya çok iyi dayanır. Örneğin kişnişin tadı çok uçucudur ve hasat edildikten sonra hızla kaybolur. Marketin manav reyonundan aldığınız kişniş zaten lezzetinin çoğunu kaybetmiştir.

Bütün bunlar, kişnişin ayırt edici karakterini korumanın en iyi yolunun dondurulması olduğunu söyledi, ancak kişnişin dondurucuda ne kadar süre dayanacağı, onu ne kadar iyi koruduğunuza bağlıdır. Kişnişin yumuşak ve kırılgan yaprakları, dondurma işlemine dikkat edilmezse hızla sümüksü bir pelteye dönüşebilir. Kişniş, uygun şekilde dondurulursa dondurucuda altı aya kadar dayanabilir.

Kişniş çözüldüğünde tadı farklı olacak mı?

Tadını ne kadar iyi koruyabildiğinden, kişnişin saklanması için en iyi yöntem dondurmadır. Kişnişi dondurucuda saklamanın hızlı ve kolay yolu, onu tekrar kapatılabilir bir plastik torbaya koymak ve dondurucunuza yapıştırmaktır. Bu yöntem, kişnişin bozulmasını önleyecek ve lezzetini koruyacak şekilde çalışır; ancak ideal değildir. Yapraklar donma ve çözülme sırasında hala zarar görecektir, bu nedenle kişnişinizin dondurucuya koyduğunuzda sahip olduğu parlak, canlı yeşil rengi veya gevrek dokuyu beklemeyin.

Kişnişi biraz zeytinyağıyla dondurarak ve buz tepsileri kullanarak hem lezzeti hem de dokuyu daha iyi koruyabilirsiniz. Kıyılmış kişnişi tepsilere yerleştirin ve ardından su ve yağla doldurup dondurun. Küpleri tepsilerden çıkarın ve dondurucu torbalara koyun.

Tadını korumak için kişnişi dondurmanın bir başka yolu da, otu bir kurabiye kağıdına koyup dondurucunuzda bir saat kadar bekletmektir. Uzmanlar öncelikle yaprakların iyice kurutulmasını öneriyor. Otlar dondurulduktan sonra kurabiye tepsisinden çıkarın ve dondurucunuzda uzun süre saklamak üzere poşetleyin.

Dondurucuda saklanan kişnişin en iyi kullanım durumları nelerdir?

Dondurulmuş kişnişi çözdürdüğünüzde, onu pişmiş yemeklerde veya dokusunun o kadar önemli olmadığı diğer uygulamalarda kullanmak en iyisidir. Örneğin, dondurulmuş ve çözülmüş kişnişi guacamolede gerçek bir kalite kaybı olmadan kullanabilirsiniz. Kişnişin buz tepsilerinde saklanması, pişmiş yemeklere eklenmesini kolaylaştırabilir. Uzmanlar donmuş kişnişi kullanmadan önce çözmemenizi tavsiye ediyor. Yemek pişerken tabağa bir küp atın.

Dondurulmuş ve çözülmüş kişnişin raf ömrü taze kişnişten daha mı kısadır?
Kişniş, çözüldükten sonra gevşek olacak ve taze bitkiye göre çok daha kısa sürede bozulacaktır.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın