Öğütülmüş tarçın ve tarçın çubuklarının her ikisi de çoğu markette kolayca bulunabilir. İkisi birden gerçek tarçın Ve Çin tarçını öğütülmüş tarçın veya çubuk tarçın olarak satılabilir. Benzerliklerine rağmen, öğütülmüş tarçın ve tarçın çubukları arasında seçim yapma ihtiyacıyla karşı karşıya kalırsanız dikkate almanız gereken bazı şeyler vardır. İhtiyaçlarınıza en uygun kararı verebilmeniz için ikisini karşılaştıralım.
Öğütülmüş tarçının tarçın çubuğundan farkı nedir?
Açıkçası, ilk büyük fark formdur. Öğütülmüş tarçın, toz haline getirilmiş tarçın kabuğudur; tarçın çubukları aynı kabuğun tüyler halinde sarılmasından oluşur. Bu, bu baharatın iki çeşidini yemeğinize farklı şekillerde ekleyeceğiniz anlamına gelir. Bir sıvının içine demlenebilmesi için tarçın çubuklarını eklerken öğütülmüş tarçın serpiyorsunuz. Her iki durumda da sonuçlar yeterince benzer olacaktır, ancak tarçın çubukları genellikle öğütülmüş tarçınla karşılaştırıldığında daha hafif bir tat sunar.
Hem öğütülmüş tarçın hem de tarçın çubukları, doğru şekilde saklandığında uzun süre dayanabilir; ancak tarçın çubukları daha uzun süre dayanır. Genel olarak öğütülmüş baharatların raf ömrü, tüm muadilleriyle karşılaştırıldığında çok daha kısadır. Öğütülmüş tarçın ideal koşullar altında yaklaşık altı ay dayanır, bütün tarçın çubukları ise iki yıla kadar dayanabilir.
Tarçın yerine toz tarçın kullanılabilir mi? Ve tam tersi?
Uygulamanın çok fazla sıvı içermesi durumunda hiçbir şeyi değiştirmeden toz tarçın yerine çubuk tarçın kullanabilirsiniz. Servis yapmadan önce çubuğu dikip çıkarabilirsiniz. Kuru bir uygulamada, tarçın çubuğu uygun bir alternatif olmayabilir çünkü onu bu şekilde serpemezsiniz veya kek veya rulo gibi bir şeyden çıkaramazsınız. Bu durumlarda tarçın çubuğunu toz haline getirmek için baharat öğütücü veya rende kullanabilirsiniz.
Öğütülmüş tarçını ne zaman kullanmalısınız? Peki tarçın çubuklarını ne zaman kullanmalısınız?
Çubuğu suya batırmanızı gerektiren sıvı preparatlarda tarçın çubukları kullanın. Tarçın çubukları, sıcak şaraplar, güveçler ve köriler gibi uygulamalarda kullanıldığında en etkilidir. Ayrıca sıcak çikolata hazırlamanın bazı yöntemleri tarçın çubuklarını gerektirir. Eğer yaptığınız yemek uzun süre pişecekse toz tarçın yerine tarçın çubuklarını da tercih etmelisiniz. Bunun nedeni tüy formundaki tarçının lezzetini daha uzun sürede yaymasıdır.
Tarçınlı rulolar ve tarçınlı tost gibi tarçın çubuğunun tamamının pratik olmayacağı uygulamalarda öğütülmüş tarçın kullanın. Pek çok tarif elbette yapımında öğütülmüş tarçın kullanılmasını gerektirir.