Çoğu insan spagetti sosu için baharatları düşündüğünde akla ilk gelen şeyler genellikle otlardır. Fesleğen ve kekik gibi otlar spagetti sosu için gereklidir ancak baharatlar da önemlidir. Spagetti sosu tarifinde bulunabilecek baharatların listesi çeşitlidir. Bazı tarifler altıdan fazla malzemeyi içerebilir, ancak genellikle yalnızca üç veya dört malzeme gereklidir. Aşağıda en önemlilerinden bazılarına bakacağız. Bunları ev yapımı spagetti sosunda veya mağazadan satın alın.
Sırasında karabiber normalde İtalyan mutfağıyla ilişkilendirilmez, domates bazlı makarna sosuna mükemmel bir katkı sağlar. Hafif ısı ve yumuşak çam notaları sosun lezzetini derinleştirir. Karabiberi dikkatli kullanmalısınız çünkü çok fazlası makarna sosunu acılaştırabilir. Eğer alfredo sosu gibi beyaz bir makarna sosu yapıyorsanız onun yerine beyaz biberi tercih edebilirsiniz.
Esmer şeker
Tatlılık, domates bazlı makarna sosundaki önemli lezzet notalarından biridir. Esmer şeker pekmez içeriğinden gelen derinlik ve zenginliğin yanı sıra o tatlılığı da ekliyor. Çok fazla tatlılığın spagetti sosunu nahoş bir noktaya kadar mide bulandırıcı hale getirebileceğini unutmayın. Esmer şekeri çok az miktarda kullanmak isteyeceksiniz. Litre başına bir çay kaşığı yeterli olacaktır, ancak tercihinize bağlı olarak biraz daha yüksek veya daha düşük bir miktara gitmek isteyebilirsiniz.
Sarımsak tozu
Sarımsak, spagetti sosunda tuzdan sonra tartışmasız en önemli baharattır. Hemen hemen tüm diğer bitki veya baharatlar çıkarılabilir, ancak ekleyemiyorsanız sarımsak tozu (veya başka bir biçimde sarımsak), bunun yerine başka bir yemek yapmayı deneyebilirsiniz.
Sarımsak, spagetti sosunu tanımlayan önemli aromatik ve hafif kükürtlü notaları beraberinde getirir. O olmadan sahip olduğunuz tek şey domates sosudur. Sarımsak, yemeğinizi yemeyi tatsız hale getirmeden çok fazla sarımsak ekleyebilmeniz nedeniyle hataya çok yer verir. Ayrıca kurutulmuş sarımsak parçaları ve sarımsak tozu gibi kurutulmuş türlerden, kıyılmış sarımsak ve taze sarımsak gibi ıslak formlara kadar çeşitli formlarda da ekleyebilirsiniz.
Tuz
Tuz spagetti sosuna sıklıkla eklenmesi nedeniyle önemli baharatlardan biridir; ancak en önemlisi bu değil. Aslında diğer otları ve baharatları doğru kullandığınız sürece tuzsuz, mükemmel lezzette bir spagetti sosu elde etmek mümkün. Yine de tuz, diğer tatlara hayat vererek genel lezzet profilini geliştirebilir. Diğer tatların birbiriyle düzgün bir şekilde kaynaşması da önemlidir.
Not: Kendi sosunuz için temel olarak kavanoz veya konserve spagetti sosu kullanıyorsanız, önceden hazırlanmış sos muhtemelen biraz tuz içereceğinden ilave tuza ihtiyacınız olmayabilir.
Soğan tozu
Soğan, spagetti sosunuzun tadını daha zengin ve etli hale getirmeye yardımcı olan bir diğer önemli lezzet notudur. Ayrıca sarımsakla ve ekleyebileceğiniz tüm şifalı bitkilerle de çok iyi uyum sağlar. Taze kıyılmış soğan ekleyebilirsiniz veya soğan tozu Daha pürüzsüz bir sos istiyorsanız.
Acı biber
Karabiber birçok insan için fazlasıyla ısı sağlayacak olsa da, bir veya iki tutam kırmızı biber diğer baharatlarınızın lezzetini artırmaya yardımcı olabilir. Yemeğin çok sıcak olmasını önlemek için ölçülü kullanın.