Taze Sarımsağa Daha Hafif Bir Alternatif

by baharatdiyari
Garlic Powder

Sarımsak tozu, bütün sarımsak dişleri gibi taze malzemeleri el altında tutma sorununa ideal bir çözüm sunar. Taze karanfillerden farklı olarak sarımsak tozu, yemekleriniz için ihtiyacınız olan baharatı, baharat rafınızdaki diğer uzun ömürlü ürünlerin rahatlığıyla sağlar. Basitçe söylemek gerekirse, sarımsak tozu, öğütülmüş, kurutulmuş sarımsak dişlerinden yapılır. Bu şekilde paketlendiğinde sarımsağınızın raf ömrü katlanarak uzar ve yemeklerinize eklemek için sarımsağı her zaman elinizin altında bulundurmanıza olanak tanır.

Soğanın yakın akrabası olan sarımsak, Orta Asya ve Ortadoğu'ya özgüdür. Yaygın olarak yetiştirilmektedir; Çin ve Hindistan en büyük üreticilerdir, ancak birçok ülke listede yer almaktadır. Bu, hem ekimde hem de mutfakta küresel bir varlığa sahip olan bir baharattır.

Sarımsak tozu lezzet profili

Bu baharatın tadı sarımsak gibi olsa da taze sarımsağın tadıyla tamamen aynı değildir. Taze sarımsaktan daha hafiftir, daha az sert ve agresif bir tada sahiptir. Taze sarımsağın aksine, bir tabaktaki diğer tatların önüne geçmeyecektir.

Sarımsak Tozu YerineSarımsak Tozu Yerine

Aynı zamanda daha az tatlılığa sahiptir ancak sotelenmiş veya kavrulmuş taze sarımsakta bulunan karamel alt tonlarından yoksundur.

Sarımsak tozunun kullanılabileceği birçok yol vardır; bunlardan yalnızca biri taze malzemenin yerine geçmektir. Bununla birlikte, oldukça farklı bir tada sahiptir, bu nedenle yemek pişirmede kullanılan tek sarımsak türü olmamalıdır.

Baharatlığınızı stoklarken etiketlere dikkat ettiğinizden emin olun. Sarımsak tuzu ve sarımsak tozu tamamen aynı şeyler değildir. Sarımsak tuzu basitçe tuz eklenmiş sarımsak tozudur, bu nedenle düz sarımsak tozu seçmenizi öneririz. Bu, eklenen tuz miktarını gerçekten kontrol etmenize izin vererek bulaşıklarınızı aşırı tuzlamamanızı sağlayacaktır.

Sarımsak tozunun sağlığa faydaları

Binlerce yıldır taze sarımsak popüler ve iyi bilinen bir sağlık artırıcı olmuştur. En dikkate değer faydaları arasında şunlar yer almaktadır:

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Tıkanıklık, öksürük ve göğüs enfeksiyonlarıyla savaşmaya yardımcı olur
  • Soğuk algınlığı ve gribe karşı korur
  • İktidarsızlığı tedavi eder
  • Kardiyovasküler hastalık riskini azaltır
  • Mantar ve bakteri enfeksiyonlarını tedavi eder
  • Depresyonu tedavi etmeye yardımcı olur ve duygudurum düzenleyici olarak görev yapar
  • Kan şekerini düzenler
  • Birçok kanser türünün önlenmesine yardımcı olur
  • Hipertiroidi tedavisinde etkilidir

Sarımsak tozu kurutulmuş olmasına rağmen, onu optimum insan sağlığına faydalı kılan tüm vitaminler, mineraller ve doğal kimyasal bileşenler açısından hala çok ama çok zengindir.

Sarımsak tozunun yaygın kullanımları

En yaygın olarak sarımsak tozu, ızgara tavuk, makarna ve pizza gibi yiyeceklere ilave baharat eklemek için kullanılır.

ABD'de sarımsak tozu ve aromalı sarımsak tozu patlamış mısırın popüler malzemeleridir.

Diğer baharatlarla karıştırılan sarımsak tozu, her tür et için mükemmel bir ovalamanın yanı sıra sebzeler için de harika bir baharattır. Çünkü sarımsak tozu sıvılarda çok iyi dağılır ve bu da onu marinatlar için ideal bir seçim haline getirir.

Bu baharatın bir diğer popüler kullanımı da Amerikalıların favorisi olan sarımsaklı kızartmalar yapmaktır.

Taze sarımsak, İtalyan-Amerikan mutfağında popülerdir, bu da sarımsak tozunu bu tür yemeklerde bir yedek veya daha hafif bir baharat türü olarak faydalı kılar.

Taze sarımsaktan daha yumuşak bir tada sahip olan bu baharat, çok sayıda olasılığa sahiptir ve kendi baharat karışımlarınızı oluşturmak için mükemmel bir adaydır. Çeşitli farklı yiyecekleri ve mutfak türlerini tamamlayabilir. Bir dahaki sefere mutfakta deney yaparken biraz sarımsak tozu deneyin. Bu, sağlığınızın yanı sıra yiyeceklerinizin lezzetini de artıracak bir baharattır.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın