İyi Bir Agar Agar İkamesi Nedir?

by baharatdiyari
agar agar substitute

Belirli Asya şekerleri yapmak istiyorsanız veya vegan jelleştirici madde istiyorsanız, agar agar tozu önemli bir bileşendir. Dezavantajı şu ki yaygın olarak kullanılan bir madde değilBu, çoğu markette bulamayabileceğiniz anlamına gelir. Şu anda aynı özelliklere sahip bir şeye ihtiyacınız varsa aşağıdaki agar tozu alternatiflerinden birini deneyin.

En iyi seçeneğiniz: Jelatin

Eti kızarttıysanız veya et suyunu azalttıysanız ve buzdolabına koyduysanız, sıvıların jöle şeklinde katılaştığını fark etmiş olabilirsiniz. Bu etki, et ve kemikler haşlandıkça eriyen kıkırdak ve kemiklerdeki kolajenden kaynaklanır. Bunu yapmak için kullanılan bu maddedir. jelatin Jello ve benzeri ürünlerde bulabileceğiniz.

Agar agar tozu gibi hem renksiz hem de kokusuz olduğundan diğer malzemelerinizin lezzetini etkilemez. Marshmallow yapımında kullanılır ve pannacotta'nın önemli bir bileşenidir. Jelatin, çoğu markette satıldığı için agar agar tozuyla karşılaştırıldığında bulunmasının çok daha kolay olması avantajına sahiptir. Çoğu sıvıdaki agar agar tozuna benzer bir etkiye sahip olacaktır; ancak katılaşması için soğutmanız gerekecektir. Jelatinin bir diğer dezavantajı ise agar agar tozundan daha az besleyici olmasıdır. Agar agar tozunu tamamen eritmek için kaynatmanız gerekse de jelatinin kaynatılmaması gerektiğini unutmayın.

Agar agar tozu yerine kullanırken jelatin miktarının yaklaşık üç katı kullanın.

İyi bir ikinci seçenek: Pektin tozu

Agar agar tozu gibi pektin kaynakları da tamamen vejetaryendir. Pek çok insanın jelatinle ilgili yaşadığı en büyük sorunlardan biri de jelatinin bir et ürünü olması ve dolayısıyla veganlar için uygun olmamasıdır. Pektin tozu meyvelerden ve bazı turunçgillerden gelir; meyvede hücre duvarlarının yapımında kullanılan maddedir. En çok reçeller ve jöleler için koyulaştırıcı olarak bilinir ve agar agar tozu yerine geçenlerden istediğiniz jöle dokusunu sağlayabilir.

Çözünür lif açısından zengin olmasının yanı sıra pektin, beslenme açısından fazla bir şey sağlamaması açısından agar agar tozundan farklıdır. Kalorisi düşüktür ve agar agar tozu yerine geçen bir üründen ihtiyacınız olan jelleşmeyi sağlayacaktır. Pektin tozu tipik olarak agar agar tozunun aksine şeker (dekstroz veya sükroz) içerir. Her ikisi de genellikle tatlı preparatlarda kullanılır, dolayısıyla şeker içeriği çoğu zaman sorun teşkil etmez; ancak pektin tozu, lezzetli tarifleri takip ederken ideal bir alternatif olmayabilir.

Tarifinizde belirtilen her 4 yemek kaşığı agar agar tozu yerine 1,59 onsluk pektin paketi kullanın.

Kısaca: Jelatin ve pektin kombinasyonu

Jelatin, elastik ve yapışkan bir doku sağlayabildiği için şekerlemelerde sıklıkla kullanılır. En büyük sorun, soğutma gerektirdiğinden jelatinin tek başına ideal olmamasıdır. Pektin genellikle raf stabilitesini arttırmak için onunla birleştirilir. Pektin eklenmesi jelatinin yüksek sıcaklıklarda parçalanmasını önler. Pektin ayrıca karışımın daha kısa sürede sertleşmesini sağlar.

Agar agar tozu yerine kullanıldığında jelatin ve pektini 3:1 oranında birleştirin.

Diğer alternatifler

Guar sakızı başka bir bitkisel bazlı jelleştirici maddedir. Genellikle glutensiz hamurlarda gluten yerine kullanılır. Menşei Hindistan olan guar bitkisinden gelir.

Carrageenan, deniz yosunu bazlı bir jelleştirici madde olması nedeniyle agar agar'a benzer. Her ikisi de aynı Rhodophyta familyasındaki deniz yosunlarından gelir, geldikleri bitkiler farklıdır. Karagenan yaygın olarak kullanılsa da, kullanımıyla ilişkili potansiyel olumsuz sağlık etkileri de vardır.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın