İyi Bir Küçük Hindistan Cevizi İkamesi Nedir?

by baharatdiyari
Nutmeg Substitute

Küçük hindistan cevizi eksikliği, sizi bunu gerektiren bir tarif yapmaktan alıkoymamalıdır. Eğer bunların yerine geçenleri araştırmaya ve bunları nasıl doğru şekilde kullanacağınızı öğrenmeye istekliyseniz, yemek pişirmede kullanılan çoğu malzeme değiştirilebilir. Küçük hindistan cevizi, değiştirilmesi zor bir tat gibi görünebilir, ancak bir tutamda veya birisinin buna alerjisi varsa yapılabilir. Onun tadı farklı ama hassasBu da onu çok çeşitli Hint ve Orta Doğu yemekleri de dahil olmak üzere birçok mutfakta kullanılabilecek kadar çok yönlü hale getiriyor. Kendinizi küçük hindistan cevizi yerine ihtiyaç duyarsanız, benzer şekilde sıcak ve odunsu bir tat sağlayan, ancak aynı zamanda incelikli bir şey isteyeceksiniz.

[lasso ref=”amzn-simply-organic-ground-nutmeg-certified-organic-2-3-oz-myristica-fragrans-houtt” id=”19766″ link_id=”6669″]

En İyi Bahsiniz: Mace

Bu muhtemelen en bariz ikamedir ve çoğu uzmanın hindistan cevizi ikamesi listesinin başında yer alır. Mace lezzet olarak hindistan cevizine benzer çünkü aynı baharatın bir parçası ve aynı ağaçtan geliyor. Topuz, hindistan cevizi tohumunun üzerinde yetişen tanelerden yapılır. Bir tarifte hindistan cevizini aynı miktarda topuz kullanarak değiştirebilirsiniz.

Topuzun çok hassas olması ve hindistan cevizinin lezzet notlarının çoğundan yoksun olması nedeniyle mükemmel bir alternatif olmadığını unutmayın; ancak, yakın bir benzerlik taşıyor ve küçük hindistan cevizi değişimi ararken ilk seçeneğiniz olmalı.

Uygun İkinci Seçim: Garam Masala

Bu baharat karışımı Hindistan ve Pakistan'ın yanı sıra diğer çeşitli Güney Asya ülkelerinin mutfaklarında da kullanılmaktadır. Yapımında kullanılan baharatlar garam masala bölgeye göre değişir, ancak çoğu karışım karabiber, tarçın ve kimyonun yanı sıra hindistan cevizi ve topuz içerir. Bu listedeki kabul edilebilir hindistan cevizi ikamelerinden iki tanesiyle birlikte hindistan cevizini de içermesi, onu etkili bir ikame haline getirir.

Geleneksel olarak garam masala, kullanımdan hemen önce öğütülmüş baharatlarla taze yapılır; ancak önceden hazırlanmış garam masala satın almak mümkündür. Bölgeye bağlı olarak baharat karışımının öğütülmeden önce kuru kavrulabileceğini unutmayın.

Bir tutam: Tarçın

Sırasında tarçın Küçük hindistan cevizinden biraz farklı bir tat profiline sahiptir, benzer şekilde kokulu ve odunsudur. Küçük hindistan cevizi bir tohumdan elde edilirken tarçın, Cinnamomum cinsine ait birkaç farklı ağacın iç kabuğundan elde edilir.

Lezzet benzerliğinden dolayı pek çok yemekte (özellikle tatlılarda) hindistan cevizi yerine kullanılabilir. Tarçın, hindistan cevizine göre daha parlak, daha keskin bir tada sahiptir ve bu nedenle hindistan cevizine göre daha az tarçın kullanmanız önerilir. Uzmanlar, tarifte belirtilen her çay kaşığı muskat için yarım çay kaşığı kullanılmasını öneriyor.

Diğer Alternatifler

Yukarıdaki hindistan cevizi yerine geçen maddelerden herhangi birine sahip değilseniz zencefil kullanmayı düşünün. Zencefil keskin ve baharatlı bir tada sahip bir köktür. Küçük hindistan cevizi gibi hem tatlı hem de tuzlu yemeklerde kullanılır. Taze olarak rendelenerek veya kuru olarak toz halinde tüketilebilir. Zencefil, Asya yemeklerinde ve çoğunlukla meyve ve sebze içeren yemeklerde hindistan cevizi yerine kullanılabilir. Tarifinizde bir çay kaşığı hindistan cevizi gerekiyorsa bunun yerine bir çay kaşığı zencefil kullanabilirsiniz.

Son çare alternatifleri olarak şunları göz önünde bulundurun: karanfil veya kabak tatlısı baharatı hindistan cevizinin potansiyel alternatifi olarak.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın