İyi Bir Karajenan Yerine Geçen Nedir?

by baharatdiyari
Carrageenan Substitute

Carrageenan, ticari olarak işlenmiş gıdalarda gıda katkı maddesi olarak yaygındır. jelleştirici madde olarak kullanıldığı yerler ve ağız hissini iyileştirmek için. Ev aşçıları için yaygın bir malzeme değildir, ancak çeşitli perakendecilerden temin edilebilir. Karagenan özelliklerine sahip bir ürüne ihtiyacınız varsa ancak çevrimiçi gönderimi beklemek istemiyorsanız veya ürünle ilgili başka endişeleriniz varsa, aşağıdaki etkili karajenan alternatiflerinden birini deneyin.

Agar Agar tozu yaygın olarak agar tozu veya sadece agar olarak bilinir. Karajenan gibi, bu bir deniz yosunu özüdür Yüksek çözünür lif içeriği nedeniyle jelleşme özelliğine sahiptir. Aslında karajenan üretmek için kullanılan deniz yosununun aynı türünden geliyor. Bir diğer önemli benzerlik ise agar agar tozunun bir bitkiden elde edilmesidir, bu da onu harika bir vegan jelleştirici madde yapar.

Agar agar en yaygın olarak Asya'da kullanılır; burada o kıtadaki jöleli şekerlere benzersiz dokusunu veren bileşendir. Bu şekerler birçok Asya ülkesinde popülerdir ve batıda popüler olan jelatin bazlı tatlılara benzer bir dokuya sahiptir, ancak jelatinin getirdiği sıcaklık hassasiyeti yoktur. Bazı meyvelerdeki enzimlerin agar agarın jelleşme etkisini durdurabileceği unutulmamalıdır.

İyi bir ikinci seçenek: Jelatin

Jelatin ve karragenan çarpıcı biçimde benzer dokulara sahiptir ve jelatin bulmak da çok daha kolaydır. Tatlandırılmamış jelatin, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki çoğu markette bulunabilir ve nispeten uygun fiyatlıdır. Yalnızca bulunabilirlik açısından bakıldığında, karagenan iyi bir alternatiftir çünkü aceleniz varsa karagenan bulmanız en kolay şey olmayabilir.

Dezavantajı ise, bu listedeki diğer karajenan ikamelerinin aksine, jelatinin bir hayvansal ürün olmasıdır. Hayvansal bir ürün olduğundan veganlar ve vejetaryenler için uygun değildir. Diğer bir sorun ise jelatinin sertleşmesi için düşük sıcaklıklara ihtiyaç duyması ve bu nedenle oda sıcaklığındaki ürünler için kullanılamamasıdır.

Kısaca: Pektin tozu

Pektin tozu başka bir formdur. koyulaştırıcı olarak kullanılan çözünür lifancak deniz yosunundan ziyade meyvelerden geliyor. Pektin birçok meyvede bulunabilir ancak elma ve portakal en zengin kaynaklardan ikisidir. Avrupa ve Amerika mutfağında pektin, reçel yapımının temelini oluşturur. Reçelle ilişkilendirilen kalın, şuruplu dokuyu oluşturmak için kullanılır; jelleştirici bir maddeden ziyade koyulaştırıcıdır.

Pektin, karajenan gibi bir bitki ürünüdür, bu da veganların onu endişelenmeden tüketebileceği anlamına gelir, ancak deniz yosunuyla olan tek benzerliği bu değildir. Pektin tozu görevini oda sıcaklığında gerçekleştirebilir, bu da soğutmanın gereksiz olduğu anlamına gelir. Pektin tozunun tek gerçek dezavantajı, etkili olabilmesi için şekere ihtiyaç duymasıdır.

Pektini doğrudan meyvelerden de alabileceğiniz için marketlerde satılan pektinle sınırlı değilsiniz. Pektin açısından zengin meyvelerin kabuklarını veya özlerini kaynatarak pektini elde edersiniz. Portakal özleri uygun bir kaynaktır. Diğer durumlarda, etkiyi elde etmek için meyvenin kendisini reçelinize ekleyebilirsiniz. Şeftali sıklıkla bu şekilde kullanılır.

Diğer alternatifler

İhtiyacınız olan oda sıcaklığında stabil olan basit bir koyulaştırıcı ise, mısır nişastası harika bir seçenektir. Sadece bulması kolay ve vegan değil, aynı zamanda son derece uygun fiyatlı.

Sodyum aljinat, deniz yosunu bazlı başka bir jelleştirme ürünüdür. Son zamanlarda popüler bir pişirme katkı maddesi haline gelmiştir ve sıvıları bir jel membran içinde kapsüllemek için kullanılır ve stabil köpükler yapmak için kullanılabilir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın