Kişniş Vs. Kimyon: Nasıl Karşılaştırılırlar?

by baharatdiyari
Coriander vs Cumin

Birkaç baharat çifti de kişniş Ve kimyon. Birbirini bu kadar güzel tamamlayan tatlarla bu iki baharatın sıklıkla birlikte kullanılmasına şaşmamak gerek. Bu dinamik ikili sadece çeşitli yemeklerde başrol oynamakla kalmıyor, aynı zamanda bu baharatlardan birinin diğeriyle karıştırılması da alışılmadık bir durum değil. Bu baharat ve baharat karşılaştırmasında, bu baharatları birkaç temel açıdan inceleyebilir ve kişniş ile kimyonun gerçekten ne kadar uyumlu olduğunu belirleyebilirsiniz!

Kişniş ve kimyonun tadı aynı mı?

Kişniş ve kimyonun bu kadar sık ​​birlikte kullanılması yanıltıcı olabiliyor. Bu baharatların eşleştirilmesinin lezzet profilindeki benzerlikle hiçbir ilgisi yoktur, ancak bir tabakta kusursuz bir şekilde bir araya gelmeleriyle ilgilidir.

Bu baharatların her ikisinin de lezzeti ve biraz sıcaklığı vardır. Ancak konu söz konusu olduğunda bu baharatlar farklı bitkilerden gelir ve farklı tat profillerine sahiptir. Kişnişin tatlı bir tadı varken, kimyonun hafif acılığı, topraksı ve cevizli tonları vardır. Ne tür yemek pişirdiğinize bağlı olarak, bu lezzet farkı tek başına tarifinizi yapabilir veya bozabilir.

Kimyon ve kişniş birbirine benziyor mu?

Tam olarak değil. Tipik olarak, aşçılığa yeni başlayanların, aslında birbirlerinden oldukça farklı göründükleri için, görünüşe göre bu baharatlardan birini diğeriyle karıştırma hatasına düşme olasılıkları çok daha yüksektir.

Tohum formunda fark açıktır. Kişniş tohumları yuvarlaktır ve daha parlak (neredeyse sarı) bir renge sahiptir. Kimyon tohumları daha dardır, biraz uzamıştır ve hafif kavisli bir şekle sahiptir (orak veya parantez düşünün). Renkleri kişnişten daha koyudur ve belirgin şeritlere sahip orta tonlu kahverengidir.

Öğütülmüş baharatlarla çalışırken kişnişi daha parlak sarımsı rengiyle ayırt edebilirsiniz.

Bu baharatlardan biri diğerine göre daha kolay bulunabilir mi?

Kişniş ve kimyonu bulmak son derece kolaydır, özellikle de bütün tohumların aksine toprak arıyorsanız. Aslında bu baharatların her ikisini de herhangi bir yerel bakkalda kolayca bulmayı bekleyebilirsiniz.

Bütün tohumları bile her zamanki süpermarkette bulmak kolay olmalı ve bu hem kişniş hem de kimyon için geçerlidir. Çoğu zaman bu ikisi hem raflarda hem de tabaklarda bir arada bulunur.

[lasso type=”list” category=”coriander-vs-cumin” link_id=”6600″]

Kimyon yerine kişniş kullanılabilir mi? Kimyon kişnişin yerini alabilir mi?

Kimyon, kurutulmuş kişnişin yerine harika bir alternatiftir. Sıcaklık ve hafif baharatlı tat, kişnişin yerine çok işe yarar ve yemeğinize çoğu mutfak türünde işe yarayacak kadar benzer bir tat verir.

Öte yandan kişniş kimyonun yerini tutamayacak kadar iyi olabilir. Bu gerçekten pişirdiğiniz yemeğin türüne ve her bir baharatın tatlılığının veya acılığının bitmiş ürününüzün genel tadını etkileyip etkilemeyeceğine bağlıdır.

Kişniş kimyon kadar sağlıklı mıdır?

Bu baharatların her ikisi de faydalı vitaminler, mineraller ve besinlerle dolu olsa da kimyon, sağlık açısından neredeyse diğer tüm baharatlardan daha fazla fayda sağlamasıyla öne çıkıyor. Kimyonun genel sağlığa daha geniş bir faydası vardır.

Kimyon ve kişniş aynı mutfak türlerinde mi kullanılıyor?

Bu iki baharat genellikle çeşitli yemeklerde bir arada bulunur, ancak aynı zamanda çok farklı ve farklı kullanımları da vardır.

Hint mutfağında yemeklerde olduğu kadar geleneksel baharat karışımlarında da kişniş ve kimyon bir arada kullanılıyor. Bununla birlikte, kişniş masala yapmak için kullanılırken, kimyonun bir yemeğin temperlenmesinde kullanılması tipiktir. Birlikte, bu baharatlar kesinlikle Hint yemeklerini çağrıştırıyor ve pek çok geleneksel yemeğin de kesinlikle temel malzemeleridir.

Batı mutfağında bu baharatların daha belirgin rolleri vardır. Kişniş çoğunlukla tatlı hamur işleri gibi tatlılarda kullanılırken, kimyon genellikle etlerde ve çok çeşitli diğer lezzetli yemeklerde kullanılır.

Kimyonun Latin Amerika mutfağında kişnişin paylaşmadığı bir şöhreti de vardır.

Bu baharatların her ikisi de benzersiz ve karmaşıktır, birlikte harikadırlar ve yine de her birinin kendine özgü kullanımları ve içinde gerçekten parıldadıkları yemekler vardır. Deney yaparak, bu iki baharatın gerçekte ne kadar farklı olduğunu daha iyi anlayabilir ve takdir edebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın