Her aşçı çok fazla ekleme talihsizliğini yaşamıştır. karabiber bir anda bir yemeğe. İster biraz fazla biber eklemiş olun, ister miktarı önemli ölçüde yanlış hesaplamış olun, hayal kırıklığının ve hayal kırıklığının derecesi aynıdır. Ancak oluşturmak için çok çalıştığınız o yemeği atmadan önce, fazla biberin tadını dengelemenin son derece etkili birkaç yolu olduğunu bilin. Seçeneklerinizi gözden geçirelim.
Fazla biberi çıkarmak için süzün
Bir çorba ya da sosla çalışıyorsanız, yemeğinizi bir tülbent ya da ekstra ince süzgeçten geçirip ikinci bir tencereye dökerek genellikle biber artıklarının büyük bir kısmını temizleyebilirsiniz. Bu, biraz fazla biber içeren yemekler için ve ayrıca malzeme eklemekte tereddüt eden herkes için harika bir başlangıçtır.
Süzdükten sonra yemeğinizin tadına bakın. Bazen ihtiyacınız olan tek çözüm bu çözümdür. Ancak yemeğinizin tadı hala biraz fazla baharatlıysa veya biber tadı fazlaysa başka bir yönteme geçebilirsiniz. İlk önce süzme, eklemeleri minimumda tutmanıza olanak tanır.
[lasso ref=”amzn-olicity-cheese-cloths-grade-100-20x20inch-hemmed-cheesecloth-for-straining-reusable-100-unbleached-precut-cheese-cloth-strainer-muslin-cloth-for-cooking-baking-juicing-cheese-making-6-pcs” id=”19643″ link_id=”6319″]
Yemeğinizi sulandırın
Mümkün olduğunda, yemeğinizi sulandırmak fazla biberi yumuşatmanın en kolay ve en az riskli yoludur. Bunu yapmanın en iyi yolu, halihazırda yemeğinizde bulunan malzemelerden daha fazlasını eklemektir.
Çorbalar ve güveçler et suyu, et veya sebze eklenerek seyreltilebilir. Patatesi küp küp doğrayıp tencereye eklemek de çorbaları ve güveçleri sulandırmanın mükemmel bir yoludur, çünkü bu yumuşak ve nişastalı yumru ekstra biberi iyi emer. Köfte veya güveç gibi yemeklere, fazladan yumurtanın yanı sıra daha fazla erişte veya galeta unu ekleyin. Mısır nişastası ve unu, aşırı biberlemenin lezzetini ve baharatını eşitlemek için çeşitli yemeklerde kullanılabilir.
Tatlı bir şeyler ekle
Dil başka bir tadı algılamadan önce tatlılığı algılar. Yemeğinize tatlılık katarak, ekstra biberin tadından uzaklaşarak damak tadınızı kandırabilirsiniz.
Tatlılığın pek çok biçimi vardır, bu nedenle şekerinize ulaşmadan önce yemeğinizi en iyi neyin tamamlayacağını düşünün. Havuç, domates ve diğer tatlı sebzeler çorbalara ve güveçlere doğal tatlılık katmak için idealdir.
Ağır biberli etler için kullanmayı deneyin. barbekü sosubal sır veya başka bir çeşit tatlı çeşni.
Ayrıca kullanabilirsiniz akçaağaç şurubu, Balveya pekmez tatlılığın yanı sıra lezzet katmak için. Bu, yemeğinizi tamamlamanın yanı sıra tatlandırmaya ve fazla biberin tadını yumuşatmaya da hizmet edebilir.
Basit, toz beyaz şeker Başka bir tatlandırıcınız yoksa veya yemeğinizde işe yarayacak tek katkı maddesi gibi görünüyorsa, bu da her zaman bir seçenektir. Seçtiğiniz tatlandırıcıyı mutlaka küçük miktarlarda ekleyin ve bunu yaparken sık sık tadına bakın. Oran doğru olduğunda, ne çok biberli ne de çok tatlı tadı olmayan harika aromalı bir yemeğiniz olacak!
Yemeğinizi yağla sabitleyin
Yağ, bu baharata lezzetini ve ısısını veren enzimleri denatüre ederek biberi nötralize eder. Bir güveç için bu, peynir eklemek kadar basit olabilir. Tavada kızartılan bir tabakta hindistancevizi sütü, hem yağ hem de bir miktar tatlılık kattığı için biberi nötralize etmek için mükemmel bir malzemedir.
Et suyu bazlı çorbalar, diğer çeşitli yemekler gibi krema ilavesinden faydalanabilir. Tam yağlı krema veya peynir, biberin fazlalığını nötrleştirmenin yanı sıra zenginlik de katacaktır.
Lazanya, spagetti ve diğer İtalyan yemekleri biraz eklenirse iyi gider zeytinyağı. Diğer bazı yemek türleri de biraz zeytinyağından faydalanabilir, çünkü bu biber baharatını ortadan kaldırmada son derece etkilidir.
Bir asitle nötralize edin
Kimyasal olarak biber bir bazdır, bu nedenle asidik bir bileşen eklemek tadı nötrleştirebilir ve hazırlamak için çok çalıştığınız yemeği kurtarabilir.
Bu ek malzemeyi eklemeden önce daima hazırladığınız yemeği en iyi neyin tamamlayacağını düşünün. Limon suyu, Asya yemekleri için mükemmel bir çözümdür; limon suyu ise soslarda, soslarda ve balık veya ızgara etlerde en iyi sonucu verir.
Domuz eti yemeklerinde etin zenginliği, elma sirkesinin hafif tatlılığıyla harika bir şekilde tamamlanıyor. Çorba veya makarna sosunda, Worcestershire sosu Ve balzamik sirke bu ekstra biberi nötralize etmek için etkili asitler olabilir.
Lezzeti baharatlarla dengeleyin
Başka baharatlar içermeyen yemeklerde, çoğu zaman hoşunuza gidecek tatları göz önünde bulundurarak yemeğinizi kaydedebilirsiniz. Daha sonra yeni malzemeyi teker teker tanıtın ve ilerledikçe tadına bakın. Ek otlar ve baharatlarla tatlandırarak hem yemeğin hem de biberin lezzetini tamamlayan bir denge sağlayabilirsiniz.
Örneğin mükemmel lezzet eşleşmeleri şunları içerir: köri tozu, kimyonVe sarımsak Hint ve İspanyol yemeklerinde, reyhan Ve kekik İtalyan mutfağında ve tarhun balık veya sebze için.
Yemeğinizi fazla biberden korumak için hangi yöntemi seçerseniz seçin, yapmanız gereken en önemli şeyin yavaş çalışmak, seçtiğiniz malzeme veya malzemelerden küçük miktarlarda eklemek ve her eklemeden sonra tadına bakmak olduğunu unutmayın.