Sarımsağı En İyi Şekilde Kurutmanın Yolları

by baharatdiyari
How to Dry Garlic

Sarımsakları kurutmak, onları korumanın en iyi yollarından biridir. Kendi sarımsağınızı yetiştiriyorsanız ve bozulmasını önlemek istediğiniz bol miktarda ürününüz varsa, koruma gerekli olabilir. Sarımsak, kurutulmadan da uzun süre dayanabilir; ancak kurutmak, raf ömrünü aylarca, hatta yıllarca uzatır.

Kurutma, en değerli muhafaza yöntemidir. Asitleme veya dondurma gibi diğer yöntemler sarımsağın besin özelliklerini veya lezzetini değiştirebilir. Sarımsağı iyice kuruttuktan sonra olduğu gibi kullanabilir veya öğüterek sarımsak tozu yapabilirsiniz. En iyi lezzet için sarımsağın nasıl kurutulacağı aşağıda açıklanmıştır.

Sarımsakları kurutmanın en etkili yolu, bir gıda kurutucusu kullanmaktır. Sarımsaktaki nemi gidermek ve sarımsağın yanmaması için sabit bir sıcaklığı korumak üzere tasarlanmıştır. Kurutma işleminin verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için sarımsağı kabaca doğrayın veya dilimleyin. Sarımsağınız çoksa ve zamanınız kısıtlıysa, hassasiyet gerektirmediği için kaba doğrama iki seçenekten daha kolay olacaktır.

Dilimleme, daha küçük miktarlarda sarımsak için işe yarayabilir. Her bir dişi tek tek dilimlemek zahmetli olabilir, ancak mandolin dilimleyici kullanırsanız zamandan tasarruf edebilirsiniz. Doğramak yerine dilimlemek, sarımsağın yüzey alanını artırır ve içindeki suyun daha fazla miktarda daha kısa sürede buharlaşmasını sağlar.

Kıyılmış veya dilimlenmiş sarımsak dişlerini kurutucunun tepsilerine yayın ve sıcaklığı 120 ila 140 Fahrenheit arasında ayarlayın. Sarımsaklarınızı 8 ila 10 saat arasında veya parçalar sert ve kırılgan hale gelene kadar kurutun.

Fırında Kurutma

Gıda kurutucusundan sonra, sarımsak kurutmak için en uygun seçenek fırın olacaktır.

Çoğu evde fırın vardır ancak hepsinde yiyecek kurutucusu yoktur. İdeal olarak dilimlenmiş sarımsak kullanmalısınız. Mümkün olduğunca ince dilimlenmesini istersiniz.

Fırını en düşük sıcaklık ayarına kadar önceden ısıtın. Birçok fırında bu yaklaşık 200 derece olacaktır, ancak bazı fırınlarda bu sıcaklık biraz daha düşük olabilir. Sarımsak dilimlerini düz bir şekilde bir kurabiye kağıdına yerleştirin ve daha sonra fırına koyun.

Fırın kapısını birkaç santim açık tutun. Bu iki şeyi başarır: Isıyı kontrol etmeye yardımcı olur ve fırının çok ısınmasını önler, bu da sarımsakların fazla karamelize olmasını veya yanmasını önlemek için önemlidir. İkinci olarak, fırın içindeki havanın dolaşmasını sağlar. Sarımsak dilimlerinden buharlaşan nem, fırının dışından gelen kuru hava ile değiştirilebilir. Sarımsak dilimlerinizi kurutmanın süresi, dilimlerin kalınlığına bağlı olacaktır, ancak 30 dakikadan fazla sürmemelidir.

Hava ile Kurutma

Sarımsaklarınızı havayla kurutmak, en uygun maliyetli ve enerji açısından verimli dehidrasyon yöntemidir. Yukarıdaki yöntemlerde olduğu gibi önce sarımsağı dilimlemelisiniz. Havayla kurutmanın, sarımsağın yanma riskini ortadan kaldırma avantajı vardır.

Sarımsak dilimlerinin altından havanın geçmesine izin vermek için tercihen ızgaralı veya ağlı bir kurabiye kağıdına ihtiyacınız olacaktır. Sarımsak dilimlerini kuru, hareketli havanın olduğu bir yere yerleştirin. Aynı zamanda sıcak olmalıdır. Sarımsağın kurutulma süresi, hava sirkülasyonu, sıcaklık ve neme bağlıdır. İdeal koşullar altında sarımsağı havayla kurutmak yaklaşık iki hafta sürecektir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın