Sarımsakları kurutmak onu korumanın en iyi yollarından biridir. Kendi sarımsağınızı yetiştiriyorsanız ve bozulmasını önlemek istediğiniz bereketli bir ürüne sahipseniz, koruma gerekli olabilir. Sarımsak kurutmadan bile uzun süre dayanır, ancak kurutmak raf ömrünü aylar, hatta yıllar uzatır.
Kurutma en değerli muhafaza yöntemidir. Asitleme veya dondurma gibi diğer yöntemler değişebilir sarımsağın beslenme özellikleri veya lezzetini değiştirin. Sarımsağı iyice kuruttuktan sonra olduğu gibi kullanabilir veya öğüterek sarımsak tozu yapabilirsiniz. En iyi lezzet için sarımsağın nasıl kurutulacağı aşağıda açıklanmıştır.
Sarımsakları kurutmanın en etkili yolu gıda kurutucusudur. Sarımsaktaki nemi gidermek, ancak sarımsağın yanmaması için sabit bir sıcaklığı korumak üzere tasarlanmıştır. Kurutma işleminin verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için sarımsağı kabaca doğrayın veya dilimleyin. Sarımsağınız çoksa ve zamanınız kısıtlıysa, hassasiyet gerektirmeyeceğinden kaba doğrama iki seçenekten daha kolay olacaktır.
Dilimleme daha küçük miktarlarda sarımsak için işe yarayabilir. Yine de her bir karanfili tek tek dilimlemek zahmetli olacaktır ancak mandolin dilimleyici kullanırsanız zamandan tasarruf edebilirsiniz. Doğramak yerine dilimlemek sarımsağın yüzey alanını arttırır ve içindeki suyun daha fazlasının daha kısa sürede buharlaşmasını sağlar.
Kıyılmış veya dilimlenmiş sarımsak dişlerini kurutucunun tepsilerine yayın ve sıcaklığı 120 ila 140 Fahrenheit arasında ayarlayın. Sarımsaklarınızı 8 ila 10 saat arasında veya parçalar sert ve kırılgan hale gelinceye kadar kurutun.
Fırında
Gıda kurutucusundan sonra, sarımsak kurutmak için bir sonraki en uygun seçenek fırın olacaktır.
Çoğu evde fırın vardır ancak hepsinde yiyecek kurutucusu yoktur. İdeal olarak dilimlenmiş sarımsak kullanmalısınız. Mümkün olduğu kadar ince dilimlenmesini istiyorsunuz.
Fırını en düşük sıcaklık ayarına kadar önceden ısıtın. Birçok fırında bu yaklaşık 200 derece olacaktır, ancak bazı fırınlar biraz daha aşağıya inecektir. Sarımsak dilimlerini düz bir şekilde bir kurabiye kağıdına yerleştirin ve daha sonra fırına koyun.
Fırın kapısını birkaç santim açık tutun. Bu iki şeyi başarır: Isıyı kontrol etmeye yardımcı olur. Fırının çok ısınmaması sarımsakların fazla karamelize olmasını veya yanmasını önlemek için önemlidir. İkinci husus ise fırın içindeki havanın dolaşmasını sağlamasıdır. Sarımsak dilimlerinden buharlaşan nem, fırının dışından gelen kuru hava ile değiştirilebilir. Sarımsak dilimlerinizi kurutmanın ne kadar süreceği dilimlerin kalınlığına bağlı olacaktır ancak 30 dakikadan fazla sürmemelidir.
Hava kurusu
Sarımsaklarınızı havayla kurutmak en uygun maliyetli ve enerji açısından verimli dehidrasyon yöntemidir. Yukarıdaki yöntemlerde olduğu gibi önce sarımsağı dilimlemelisiniz. Havayla kurutmanın sarımsağın yanma riskini ortadan kaldırma avantajı vardır.
Sarımsak dilimlerinin altından havanın geçmesine izin vermek için tercihen ızgaralı veya ağlı bir kurabiye kağıdına ihtiyacınız olacaktır. Sarımsaklı yaprakları kuru, hareketli havanın olduğu bir yere yerleştirin. Aynı zamanda sıcak olmalı. Sarımsağın kurutulmasının ne kadar süreceği hava sirkülasyonu ve sıcaklığın yanı sıra neme de bağlıdır. İdeal koşullar altında sarımsağı havayla kurutmak yaklaşık iki hafta sürecektir.