İyi Bir İtalyan Baharatı İkamesi Nedir?

by baharatdiyari
Italian Seasoning Substitute

İtalyan baharatı Akdeniz baharatlarının Amerikan karışımıİtalyan yemekleri yapma sürecini basitleştirmeyi amaçlıyordu. Otantik İtalyan yemekleri yapmak için İtalyan baharatlarına ihtiyacınız yok, ancak popüler Amerikan versiyonlarından bazılarını yapmak istiyorsanız faydalı olabilir. Aynı zamanda çok yönlüdür ve İtalya dışındaki birçok lezzetli preparatta da kullanılabilir. Çok amaçlı bitki ve baharat karışımı istiyorsanız İtalyan baharatlarını tercih edin; Baharat dolabınızda bulamazsanız aşağıdaki İtalyan baharatlarından birini deneyin.

En iyi seçeneğiniz: Kendi İtalyan baharatınızı yapın

İtalyan baharatları çoğunlukla Amerikan mutfağında sıradan hale gelen bitkilerden oluşur; bu, kendi karışımınızı oluşturmanın göründüğünden daha kolay olduğu anlamına gelir.

Kekik, reyhanVe kekik çoğu markette bulunabilir. Gibi diğer bileşenler rezene tohumları daha az yaygındır, ancak yine de bulunması nispeten kolaydır. Herkesin İtalyan baharatı için takip ettiği resmi bir tarif bulunmadığını unutmayın; bu nedenle, bir karışımı formüle etmede birincil rehber, kendi damak tadınız olacaktır. İsterseniz otlar ve baharatlar ekleyebilir veya bunları atlayabilirsiniz.

Ayrıca İtalyan aşçıların, İtalyan baharat karışımlarındaki tüm bitkileri nadiren tek bir tabakta kullandıklarını unutmayın. Hazır ambalajlı İtalyan baharatlarında bulabileceğiniz altı veya daha fazla bitkiden daha azını kullanarak karışımı daha basit hale getirmekten çekinmeyin.

İyi bir ikinci seçenek: Herbes de Provence

Provence Otları İtalyan baharatlarının İtalyan mutfağının lezzetlerini kapsaması gerektiği gibi, Provence yemeklerinde kullanılan çeşitli tatları kapsayan bir Fransız baharat karışımıdır. Dahası, Herbes de Provence, kekik ve kekik de dahil olmak üzere İtalyan baharatlarında bulabileceğiniz aynı bitkilerden birkaçını içerir. mercanköşk. Rezene tohumlarını da içerebilir ve bu karışımlar daha da yakın bir yaklaşım olacaktır.

İtalyan baharatına mümkün olduğunca yakın bir tat elde ettiğinizden emin olmak için, bunun yerine Provence otunu kullanırken lavanta çiçekleri içermeyen bir karışımı tercih edin. İtalyan baharatının 1:1 yerine kullanın.

Bir tutam: Herbes de la garrigue

Herbes de la garrigue, Fransa'dan, bu kez ülkenin güneybatı kesiminden gelen başka bir bitki ve baharat karışımıdır. Herbes de Provence'tan ziyade İtalyan baharatlarıyla daha fazla ortak noktaya sahip olan daha cesur ve daha lezzetli bir baharat karışımıdır. Herbes de Provence'ın aksine lavanta çiçeklerinden gelen çiçek kalitesinden yoksundur.

Herbes de la garrigue karışımları tipik olarak şunları içerir: biberiye ve kekik. Bunların hepsi birçok İtalyan baharat karışımında da bulunur. Tipik olarak İtalyan baharatlarında kullanılmayan otlar de la garrigue'deki diğer otlar arasında nane ve defne yaprağı bulunur, ancak bunlar İtalyan baharatı gerektiren çoğu yemekte işe yarar.

İtalyan baharatlarının yerine 1:1 oranında garrigue otları kullanın.

Diğer alternatifler

Fesleğen ve kekik İtalyan mutfağında tartışmasız en çok kullanılan şifalı bitkilerdir. Bunlar aynı zamanda İtalyan baharat malzemeleri arasında en keskin olanıdır ve diğer bileşenleri arka plana itme eğilimindedirler. Bu iki baharatın bir kombinasyonunu kullanmak size İtalyan baharatlarından istediğiniz lezzetin çoğunu verecektir. Fesleğen ve kekik tipik olarak birlikte kullanıldığından ve birçok İtalyan tarifinde ana otlar olarak göründüğünden, İtalyan lezzetleri söz konusu olduğunda lezzet daha özgün olacaktır.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın