İtalyan Baharatı Seçenekleri ve Alternatifleri

by baharatdiyari
Italian Seasoning Substitute

İtalyan baharatı olarak bilinen Akdeniz baharatlarının Amerikan karışımı, İtalyan yemeklerini hazırlama sürecini kolaylaştırmayı amaçlar. Otantik İtalyan yemekleri yapmak için bu baharatlara ihtiyacınız olmasa da, popüler Amerikan versiyonlarını hazırlamak için kullanışlı olabilir. Ayrıca çok yönlüdür ve İtalya dışındaki birçok lezzetli yemekte de kullanılabilir. Eğer çok amaçlı bir bitki ve baharat karışımı arıyorsanız İtalyan baharatını tercih edebilirsiniz; baharat dolabınızda yoksa aşağıdaki İtalyan baharatı seçeneklerinden birini deneyebilirsiniz.

En İyi Seçenek: Kendi İtalyan Baharatınızı Yapın

İtalyan baharatları, çoğunlukla Amerikan mutfağında yaygın hale gelen bitkilerden oluşur; bu da kendi karışımınızı oluşturmanın aslında çok kolay olduğu anlamına gelir.

Kekik, fesleğen ve kekik gibi bitkiler çoğu markette bulunabilir. Rezene tohumları gibi diğer bileşenler daha az yaygındır, ancak yine de bulmak nispeten kolaydır. Herkesin İtalyan baharatı için takip ettiği resmi bir tarif olmadığını unutmayın; bu nedenle, bir karışım oluştururken en önemli rehberiniz kendi damak zevkiniz olacaktır. İsterseniz otlar ve baharatlar ekleyebilir veya bunları çıkartabilirsiniz.

Ayrıca İtalyan şeflerin, İtalyan baharat karışımlarındaki tüm bitkileri nadiren tek bir tabakta kullandıklarını unutmayın. Hazır paketlenmiş İtalyan baharatlarında bulabileceğiniz altı veya daha fazla bitki yerine daha azını kullanarak karışımı daha basit hale getirebilirsiniz.

İyi Bir İkinci Seçenek: Provence Otları

Provence Otları, İtalyan baharatlarının İtalyan mutfağının lezzetlerini kapsaması gerektiği gibi, Provence yemeklerinde kullanılan çeşitli tatları kapsayan bir Fransız baharat karışımıdır. Dahası, Provence Otları, kekik ve kekik gibi İtalyan baharatlarında bulunan bitkileri içerir. Mercanköşk de olabilir. Rezene tohumları da içerebilir ve bu karışımlar daha da benzer bir tat sağlar.

İtalyan baharatına mümkün olduğunca yakın bir tat elde etmek için, Provence otlarını kullanırken lavanta çiçekleri içermeyen bir karışımı tercih edin. İtalyan baharatının yerine 1:1 oranında kullanabilirsiniz.

Alternatif: Herbes de la Garrigue

Herbes de la Garrigue, Fransa’nın güneybatısından gelen bir diğer bitki ve baharat karışımıdır. Herbes de Provence’tan ziyade İtalyan baharatlarıyla daha fazla benzerlik gösteren, daha cesur ve daha lezzetli bir baharat karışımıdır. Herbes de Provence’ın aksine lavanta çiçeklerinden gelen çiçeksi kaliteye sahip değildir.

Herbes de la Garrigue karışımları tipik olarak biberiye ve kekik içerir. Bunlar birçok İtalyan baharat karışımında da bulunur. Herbes de la Garrigue’de bulunan, genellikle İtalyan baharatlarında kullanılmayan diğer otlar arasında nane ve defne yaprağı bulunur, ancak bunlar da İtalyan baharatı gerektiren çoğu yemekte işe yarar.

İtalyan baharatlarının yerine 1:1 oranında Garrigue otları kullanabilirsiniz.

Diğer Alternatifler

Fesleğen ve kekik, İtalyan mutfağında tartışmasız en çok kullanılan bitkilerdir. Aynı zamanda İtalyan baharat malzemeleri arasında en baskın olanıdır ve diğer bileşenleri geride bırakma eğilimindedirler. Bu iki baharatın bir kombinasyonunu kullanmak, size İtalyan baharatlarından beklediğiniz lezzetin çoğunu verecektir. Fesleğen ve kekik genellikle birlikte kullanılır ve birçok İtalyan tarifinde ana otlar olarak yer alır, böylece İtalyan lezzetleri daha otantik olacaktır.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın