Barbekü baharatları genellikle toz haline getirilir ve kuru bir ovma şeklinde uygulanır. Ovalamalar kişisel zevke bağlıdır, bu yüzden tek bir formülü yoktur; ancak en iyi olanlar genellikle aşağıdaki baharatlara sahiptir.
Paprika barbekü için kuru bir ovma karışımına tatlılık ve meyveliliğin yanı sıra renk katar. Renk turuncu-kırmızıdan daha koyu kırmızıya kadar değişebilir. Ayrıca daha dumanlı bir tat elde etmek için Amerika Birleşik Devletleri’nde üretilen ve satılan standart kırmızı biber yerine İspanyol yenibaharını kullanabilirsiniz. Ticari kuru ovma karışımlarının çoğu, etin rengini artırmak ve baharatın çok yönlülüğü nedeniyle kırmızı biber içerir.
Kırmızı biber, diğer tüm baharatlarla ve barbekü ızgarasında bulunması muhtemel proteinlerin çoğuyla iyi uyum sağlar. Kümes hayvanları, domuz eti ve hatta deniz ürünlerinde kullanabilirsiniz. Ayrıca, baharatın bulunmasının kolay olması ve genellikle uygun fiyatlı olması da önemlidir.
Kimyon
En çok Meksika ve Hint mutfaklarındaki rolüyle tanınan kimyon, bir barbekü baharatı karışımına dünyevi bir sıcaklık getirir. Tuzlu nitelikleri geliştirmeye yardımcı olan hafif bir acılık vardır ve bu, duman tadıyla iyi uyum sağlar. Öğütülmüş kimyonu yerel bakkalınızın baharat veya Latin bölümünde bulmak kolaydır, ancak kimyon tohumlarını bütün olarak satın alıp kendiniz öğütmek daha iyi bir fikirdir.
Kimyon ayrıca öğütülmeden önce kızartılmasında fayda sağlayan bir baharattır. Kızartma işlemi aromasını ortaya çıkarır ve karışımda öne çıkmasını sağlar.
Yenibahar
Jamaika’da jerk pişirmenin temel lezzeti olan yenibahar, her türlü düşük ve yavaş açık alevli pişirmede işe yarar. Adını birçok baharatın birleşimi gibi tatmasından alır. En sık tespit edilen tatlar arasında tarçın, karanfil ve karabiber bulunur. Bazı insanlar tadının hindistan cevizi ve zencefile de benzediğini iddia eder.
Yenibaharı herhangi bir proteinle kullanabilirsiniz, ancak domuz etiyle son derece iyi çalışır. Yenibahar, bu listedekiler de dahil olmak üzere barbekü karışımlarındaki diğer baharatların çoğunu tamamlar.
Soğan Tozu
Soğanın tadı dünya çapında sevilmektedir ve geleneksel barbekünün vazgeçilmez bir parçasıdır. Soğan tozu, taze soğandan çok daha az keskindir ancak yine de tütsülenmiş ve ızgarada pişirilmiş proteinlerin lezzetli özelliklerini geliştirecek kadar güçlüdür.
Soğan tozu, tipik olarak barbekü kuru karışımlarında ortaya çıkan diğer tüm baharatlarla iyi bir şekilde eşleşmesini sağlayan, cevizli, otsu bir kaliteye sahiptir. Ayrıca, tütsüleme veya ızgarada pişirilmesi muhtemel protein ve sebzelerin çoğuyla da uyumludur.
Sarımsak Tozu
Soğanın akrabası olan sarımsak, güçlü kükürt aroması ve tadıyla daha da keskindir. Sarımsak tozu için kurutma işlemi keskinliğin çoğunu yatıştırır ancak kükürtlü umami profilinin çoğunu korur. Sarımsağın kendine özgü tadı, lezzetli içerikleri zenginleştirir. Izgara yapmayı planladığınız tüm et ve tuzlu sebzelerde kullanın.
Tuz
Pek çok kişi diğer baharatların dumanın tadını vurgulamaya yardımcı olduğuna inansa da, şurası kesin ki tuz iyi bir barbekü için gereklidir ve her zaman kuru ovma karışımlarına dahil edilmelidir. Bazı barbekü uzmanları, ihtiyacınız olan tek baharatın sadece tuz ve duman olduğunu iddia ediyor. Tuz, umami tatlarını ortaya çıkarmak ve iştah açıcı tat notalarını vurgulamak için gereklidir.