Barbekü baharatları genellikle toz haline getirilir ve kuru bir ovma şeklinde uygulanır. Ovalamalar kişisel zevk meselesidir, dolayısıyla tek bir formül yoktur; ancak daha iyi olanlar genellikle aşağıdaki baharatlara sahiptir.
Paprika tatlılık ve meyveliliğin yanı sıra renk katar barbekü için kuru bir ovuşturmaya kadar. Renk turuncu-kırmızıdan daha koyu kırmızıya kadar herhangi bir şey olabilir. Ayrıca daha dumanlı bir tat elde edebilirsiniz İspanyol yenibaharını kullanarak Amerika Birleşik Devletleri'nde üretilen ve satılan standart kırmızı biber yerine. Ticari kuru losyonların çoğu, etin rengini arttırmak ve baharatın çok yönlülüğü nedeniyle kırmızı biber içerir.
Kırmızı biber, diğer tüm baharatlarla ve barbekü ızgarasında bulunması muhtemel proteinlerin çoğuyla iyi gider. Kümes hayvanları, domuz eti ve hatta deniz ürünlerinde kullanın. Ayrıca baharatın bulunmasının kolay olması ve genellikle uygun fiyatlı olması da önemlidir.
Kimyon
En çok Meksika ve Hint mutfaklarındaki rolüyle tanınır. kimyon dünyevi bir sıcaklık getiriyor bir barbekü baharatıyla ovalayın. Tuzlu nitelikleri geliştirmeye yardımcı olan hafif bir acılık vardır ve bu, duman tadıyla iyi gider. Öğütülmüş kimyonu yerel bakkalınızın baharat veya Latin bölümünde bulmak kolay olacaktır, ancak kimyon tohumlarını bütün olarak satın alıp kendiniz öğütmek daha iyi bir fikirdir.
Kimyon ayrıca öğütülmeden önce kızartılmasında fayda sağlayan baharatlardan biridir. Kızartmak aromasını ortaya çıkarır ve karışımda öne çıkmasını sağlar.
Yenibahar
Jamaika'da sarsıntılı yemek pişirmenin temel lezzeti olan yenibahar, her türlü düşük ve yavaş açık alevli pişirmede işe yarar. Adını bu gerçeğinden alıyor birçok baharatın birleşimi gibi tadı var. En sık tespit edilen tatlar arasında tarçın, karanfil ve karabiber bulunur. Bazı insanlar tadının da hindistan cevizi ve zencefile benzediğini iddia ediyor.
Yenibaharı herhangi bir proteinle kullanabilirsiniz, ancak domuz etiyle son derece iyi çalışır. Yenibahar, bu listedekiler de dahil olmak üzere barbekü losyonlarındaki diğer baharatların çoğunu tamamlar.
Soğan tozu
Soğanın tadı dünya çapında sevilmektedir ve geleneksel barbekünün vazgeçilmez bir parçasıdır. Soğan tozu taze soğandan çok daha az keskin ancak yine de tütsülenmiş ve ızgarada pişirilmiş proteinlerin lezzetli özelliklerini geliştirecek kadar güçlüdür.
Soğan tozu, tipik olarak barbekü kuru losyonlarında ortaya çıkan diğer tüm baharatlarla iyi bir şekilde eşleşmesini sağlayan, cevizli, otsu bir kaliteye sahiptir. Ayrıca, tütsüleme veya ızgarada pişirilmesi muhtemel protein ve sebzelerin çoğuyla da uyumludur.
Sarımsak tozu
Soğanın akrabası olan sarımsak, güçlü kükürt aroması ve tadıyla daha da keskindir. Sarımsak tozu için kurutma işlemi keskinliğin çoğunu yatıştırır ancak kükürtlü umami profilinin çoğunu koruyor. Sarımsağın kendine özgü tadı, lezzetli içerikleri zenginleştirmesine olanak tanır. Izgara yapmayı planladığınız tüm et ve tuzlu sebzelerde kullanın.
Tuz
Pek çok kişi diğer baharatların dumanın tadını vurgulamaya yardımcı olduğuna inansa da, şurası kesin ki tuz İyi bir barbekü için gereklidir ve her zaman kuru ovalama karışımlarına dahil edilmelidir. Bazı barbekü uzmanları, ihtiyacınız olan tek baharatın sadece tuz ve duman olduğu konusunda ısrar ediyor. Tuz, umami tatlarını ortaya çıkarmak ve iştah açıcı tat notalarını vurgulamak için gereklidir.