Limon biberi popüler ve çok yönlü bir baharat karışımı. En iyi bilinen uygulamalar arasında kümes hayvanları ve balıklarda kullanılması yer alır; ancak sığır eti ve sebzelerde de kullanılabilir. Bu karışım her zaman baharat dolabınızda bulundurabileceğiniz kadar kullanışlıdır. Yerel bakkalda biterse veya bulamazsanız ne yapmalısınız? Elinizde bulunabilecek birkaç etkili limon biberi ikamesi vardır.
En iyi seçeneğiniz: DIY limon biber karışımı
Limon biberi, limon kabuğu rendesi ve öğütülmüş limon içeren oldukça basit bir baharat karışımıdır. karabiber öncelikle, ancak bu aynı zamanda başka çeşniler de içerebilir. Kurutulmuş limon kabuğu rendesini karabiberle birleştirerek basit bir versiyonunu yapabilirsiniz. Daha dolgun bir tada sahip bir karışım oluşturmak için tuz, sarımsak veya kereviz tohumu gibi diğer baharatları da ekleme seçeneğiniz de vardır.
Kendi temel limon biberi baharatınızı hazırlamak için, 1/2 çay kaşığı kurutulmuş limon kabuğu rendesini 1/4 çay kaşığı tuz ve karabiberle birleştirin. Tadına başka baharatlar ekleyin. Karışımınızı tam olarak önceden hazırlanmış limon biberini kullandığınız gibi kullanın.
İyi bir ikinci seçenek: Limonlu kekik
Limon biberi, biberle birleştirilmiş limon kabuğu rendesini ifade ederken, limonlu kekik aslında doğal olarak limon aromasına sahip bir kekik türüdür. Adından da anlaşılacağı gibi limonlu kekik, limon biberinin limon kabuğu rendesi bileşeninin yerini alarak mükemmel bir iş çıkaran güçlü bir narenciye aroması sunar.
Limon kekiğinin narenciye notalarına ek olarak, narenciye aromasına iştah açıcı bir kontrast oluşturabilen ve limon biberinin biber elementinin yerini alabilen bitkisel bir tat da sağlar. Daha da yakın bir yaklaşım elde etmek için karabiberle de birleştirebilirsiniz.
Limon biberini limon kekiğiyle değiştirmek için tarifinizin limon biberi için gerektirdiği limon kekiği miktarının iki katını kullanın. Limon biberini kullandığınız şekilde kullanın.
Kısaca: Shichimi togarashi
Japon yedi baharat karışımı olarak da bilinir. Shichimi togarashi çeşitli baharatlar içerir ve çeşitli kızarmış ve ızgara Japon yemeklerini tatlandırmak için kullanılır. Lezzet profilinde öne çıkan bileşenler arasında şunlar bulunmaktadır: Szechuan karabiberleri Ve portakal kabuğu. Narenciye kabuğu ve Szechuan biberinin dahil edilmesi çoğu uygulamada limon biberinin yerini almasını sağlar. Shichimi togarashi'deki diğer tatlar, onu sadece limon ve biberden daha fazla baharat içeren birçok limon biber karışımına daha yakın bir yaklaşım haline getirir.
Tarifinizin limon biberi için gerektirdiği miktarda shichimi togarashi'yi kullanın.
Diğer alternatifler
Limon ekstraktı (doğal veya yapay) ve karabiber, limon biberinden istediğiniz lezzet notalarını sağlayabilir. Bazı önceden hazırlanmış limon biber karışımları, limon aromasını arttırmak için yapay limon aroması içerir. Bu karışımlardan birinin lezzetini kopyalamaya çalışıyorsanız, bu aslında daha iyi ikamelerden biri olabilir.
Limonlu köri tozu: Limonlu köri tozu karışımlarının çoğu, toz limon suyu ve kurutulmuş limon kabuğu rendesi eklenmiş normal köri tozundan oluşur. Köri tozu karışımlarının içerikleri arasında tipik olarak karabiber de bulunur. Limonlu köri tozu, farklı köri baharatlarının lezzetinin yanı sıra limon ve biber notalarını da sağlayacaktır. Limonlu köri tozunun içerdiğini unutmayın. zerdeçalKullanıldığı bulaşıklara parlak sarı bir renk verecektir.