İyi Bir Kereviz Tohumu Yerine Geçen Nedir?

by baharatdiyari
Celery Seed Substitute

Kereviz tohumu, Kuzey Amerika'da çok uzun bir kullanım geçmişi olmamasına rağmen popüler bir baharat haline gelmiştir. Aslında ancak 19. yüzyılda Amerikalılar için popüler bir malzeme haline geldi. Kereviz tohumu, kerevizin dokusunu bozmadan lezzet verdiği için çorba ve sosların vazgeçilmezidir. Kereviz tohumları aynı zamanda Asya mutfağında da kullanım için mükemmeldir; en dikkate değer olanları Çin ve Güneydoğu Asya yemekleridir. Kereviz tohumları ise benzersiz bir lezzet profiline sahip olmakbir alternatife ihtiyacınız varsa seçenekleriniz var.

En iyi seçeneğiniz: Kereviz yaprakları ve sapları

Kereviz bitkisinin yaprakları, sapları ve tohumları benzer tat ve aromaya sahiptir. Tohumlardaki lezzet, yapraklara ve saplara kıyasla çok daha konsantredir, bu da onları kereviz tohumu yerine kullanırken daha fazlasını eklemeniz gerekeceği anlamına gelir.

Ayrıca hacim ve doku bakımından da bir fark olduğunu unutmayın. Kereviz yaprakları ve sapları çok liflidir, bu da çorba ve sos gibi yemeklerde saklanmalarının zor olduğu anlamına gelir. Tarifte bir çorba kaşığı kereviz tohumunu değiştirmek için altı çorba kaşığı kıyılmış kereviz yaprağı ve sapı kullanmanız gerekecek. Uzmanlar, bunların daha az fark edilmesini sağlamak için yaprakları ve sapları çok ince doğramanızı tavsiye ediyor.

İyi bir ikinci seçenek: Kereviz tuzu

Kereviz tuzu harika bir seçenek çünkü aslında öğütülmüş kereviz tohumu içeriyor. Tabii bunun içinde tuz da var. Ayrıca topaklanmasını önlemek için silikon dioksit veya kalsiyum silikat da içerebilir. Kereviz tuzunun avantajı kolay bulunmasıdır ve yemeğinize tuz dışında beklenmedik tatlar eklemez. Kereviz tuzunu telafi etmek için yemeğin gerektirdiği sade tuz miktarını azaltın.

Ayrıca kereviz tohumu aromasının kereviz tuzuyla seyreltildiğini, dolayısıyla aynı lezzet seviyesini elde etmek için daha fazlasını eklemeniz gerekeceğini unutmayın. Tarifinizin gerektirdiği her çay kaşığı kereviz tohumu için iki çay kaşığı kereviz tuzu ekleyin.

Bir tutam: Dereotu tohumu

Hem dereotu hem de kereviz tohumu, görünüş olarak oldukça farklı olmalarına rağmen, bazı aynı lezzet özelliklerini paylaşmaktadır. Dereotu tohumları Kereviz tohumları daha küçük, koyu kahverengi renkte ve dikdörtgen şeklindedir. Turşu da dahil olmak üzere kereviz tohumu gerektiren yemeklerin çoğunda dereotu tohumunu kullanabilirsiniz.

Kereviz tohumu yerine dereotu tohumu kullanırken, kereviz tohumuyla aynı miktarda kullanın.

Diğer alternatifler

Kimyon tohumları kereviz tohumlarının etkili bir alternatifidir. Her iki baharat da konsantre lezzet patlamaları sağlayabilir ve lahana salatası, patates salatası ve benzeri yemekler için mükemmeldir.

Çörek otu sativa kereviz tohumlarının yerine kullanabileceğiniz başka bir baharattır. Nigella sativa aynı zamanda kaloji veya çörek otu olarak da adlandırılır ve Hint yemeklerinde cevizli bir ısırık sağlamak için kullanılır. Bu baharatı Hint marketleri dışında bulmanın kolay olmayabileceğini unutmayın.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın