Doğru şekilde kullanıldığında, tarçın birçok yemeğe tatlılık ve egzotik bir tat katabilir; ancak, aşırıya kaçıldığında tarçın sorun yaratabilir. Çok fazla tarçın, lezzetli bir yemeği hoş olmayan hale getirebilir. Tatlılarda bile, tarçın diğer tüm tatları bastırabilir. Sadece bir çay kaşığı gerektiren bir yemeğe yanlışlıkla bir çorba kaşığı veya daha fazla tarçın eklediyseniz, yemeği atmaktan kaçının; fazla tarçın genellikle düzeltilebilir.
Daha Fazla Malzeme Ekleyin
Bu, çok fazla baharat eklediğiniz her durumda en basit ve en belirgin çözümdür. Çoğu durumda, tarçın dışındaki malzemeleri artırmak işe yarayacaktır. Güveç veya köri gibi yemeklerde, yağ içeriğini sınırlamak istiyorsanız ekstra et yerine daha fazla sebze ekleyebilirsiniz.
Biber yapıyorsanız, fazla tarçını dengelemek için daha fazla domates eklemek harika bir çözüm olabilir. Bu yöntem, gereğinden fazla tarçın ekleseniz bile etkili olabilir. Tabii ki, istediğinizden daha fazla yemek yapmış olacaksınız. Ekstra yemek sorun değilse, yemeğin yarısını atmayı düşünebilirsiniz. Bu yine de tüm yemeği atmaktan daha ekonomik olacaktır.
Diğer Baharatlardan Daha Fazlasını Ekleyin
Doğru baharatları yeterince eklerseniz, diğer baharatlar tarçın tadını maskeleyebilir. Tabii ki, ekleyebileceğiniz baharatlar yaptığınız yemeğe bağlı olacaktır. Çoğu tuzlu yemek için, biber tozu ve sarımsak tozu fazla tarçın lezzetini gizlemek için iyi bir seçim olabilir.
Tatlılarda, karanfil ve kakule tarçından daha güçlü veya benzer bir amaca hizmet edebilir. Her durumda, dikkatli olmalısınız. İstediğiniz tadı elde edene kadar baharatları azar azar ekleyin.
Daha Fazla Sıvı Ekleyin
Bu yöntem tüm yemeklerde işe yaramaz, ancak bazı güveçler ve chilis için etkili olabilir. Yemeğe bağlı olarak, ekleyeceğiniz sıvı stoktan kırmızı şaraba ve hatta kremaya kadar değişebilir. Domates suyu, asitliği sayesinde tarçının tatlılığını dağıtabilir, bu da chilis ve güveçler için başka bir seçenektir.
Bu yöntem, biraz fazla tarçın eklediyseniz en iyi şekilde çalışır. Gereken miktarın çok ötesinde eklediyseniz, büyük miktarda sıvı eklemeniz gerekebilir. Çok fazla sıvı eklerseniz, yemeğiniz artık lezzetli olmayacak şekilde sulanabilir.
Fiziksel Çıkarma
Toz tarçın kullandıysanız ve zamanında fark ettiyseniz, fazla tarçının olduğu bölgeyi çıkarmayı deneyebilirsiniz. Bu yöntemin yalnızca baharatı dağıtmadan önce karıştırmadıysanız işe yarayacağını unutmayın.
Doğru Eşleştirmeleri Kullanın
Yemeği doğru yiyeceklerle eşleştirerek çok fazla tarçını nötralize edebilirsiniz. Elmalı turta gibi bir tatlıda, bir kepçe dondurma fazla tarçını seyreltebilir ve dikkatini dağıtabilir.