Ben sos Umami, tuzluluk ve derin bir lezzet için harika Asya'da ve bazı Asya'dan ilham alan Batı Hint yemeklerinde. Yine de, çok fazla bir yemeğin lezzetini ve görünümünü mahvedebilir. Çok fazla soya sosu eklediyseniz bazı düzeltmeler.
Seyreltik
Yemeğin türüne bağlı olarak, soya sosunun seyreltilmesi bir seçenek olabilir. Bu, yemeğin diğer malzemelerinin daha fazlasını eklemek anlamına gelebilir, ancak fazla soya sosunun dengeye geri getirilmesini sağlayan soya sosu değil. Bunu yapamazsanız, başka bir seçenek soya sosunu seyreltmek için daha fazla su eklemek olabilir.
Kızarmış bir tabakta, soya sosunu seyreltmek için su ekleyebilir ve daha sonra fazla sıvıyı dökün. Geriye kalanlar seyreltilecek ve daha az tuzlu olacak, ancak yine de soya sosunun lezzetine ve rengine sahip olacak.
[lasso ref=”amzn-amazon-3″ id=”19736″ theme=”Splash” link_id=”6610″]
Pirinç şarabı
Pirinç şarabının hafif tatlılığı, çok fazla soya sosunun tuzluluğuna karşı koymaya yardımcı olabilir. Pirinç şarabı, soya sosu gerektiren çoğu tarife de mükemmel bir şekilde sığacaktır. Çanak pişirilmeden önce pirinç şarabını eklemek en iyisidir, böylece alkol pişirilebilir ve şarap aroması düzgün bir şekilde karışabilir.
Tatlandırıcı
Çok fazla tuz eklemede olduğu gibi, çok fazla soya sosu eklemek biraz şeker veya bal ile karşı koyulabilir. Tarifin içinde zaten bir tatlandırıcı varsa yardımcı olur; Bu şekilde, yerinde olmayacak ve biraz daha fazla ekleyebilirsiniz.
Tatlandırıcılar hala genellikle şekersiz yemeklerde çalışabilir. Ne kadar kullandığınız konusunda dikkatli olmanız gerekecek. Biraz fazla tatlılık bile lezzetli bir lezzet profilini atabilir ve bir yemeğin tadı cloyingly tatlı yapabilir.
Şeker iyi bir seçenektir, çünkü soya sosundan bazı acıları nötralize etmeye yardımcı olabilir. Şeker karamelize olduğu için, içinde şeker bulunan bir tabak sadece soya sosu ile olduğundan daha fazla kararabilir ve aynı zamanda daha kolay yanabilir. Ayrıca, yemeğe ekstra nem ekledikleri için sıvı tatlandırıcılara dikkat etmeniz gerekecektir.
Asitler
Tatlandırıcılar gibi, asitler de çok fazla soya sosundan aldığınız tuzluluğu ve acıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Limon ve limes gibi narenciye meyvesinden güçlü bir ekşi not eklemek veya sirke Soya sosu lezzetinden maske ve dikkat dağıtabilir.
Tıpkı tatlandırıcılar eklerken olduğu gibi, bir yemeğin amaçlanan lezzetinden de uzaklaşabileceğinden, ne kadar asidik bir bileşen kullandığınıza dikkat edin.
Alliumlar
Sarımsak, yeşil soğan ve arpacık gibi lezzetli Allium aile üyeleri çok fazla soya sosunun tadına yardımcı olabilir. Soğan ve sarımsak lezzeti soya sosu gerektiren çoğu yemekte çalışacaktır.
Patates
Soya sosu kullanan yemeklerin çoğu Asya'dır ve patates birçok Batılı'nın Asya yemekleriyle ilişkilendirdiği malzemelerden biri değildir; Ancak, birkaç tarifte görünür. Patates, özellikle çok fazla bir bileşen kullanıldığında kullanışlıdır; Çok fazla soya sosundan aşırı tuzluluk ve acı da dahil olmak üzere fazla lezzeti ıslatmak için uygundur.
Patates düzeltmesi, çok fazla sıvı ile kızarmış yemeklerde en iyi şekilde çalışır. Sıvıya göre doğranmış patates ekleyin, sonra yemeğe hizmet etmeden önce patatesleri sıvıdan çıkarın. Patates, soya sosunun tuzluluğunu ve acılarını çekecektir.